sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Rippijuhlat

Mieheni serkun rippijuhlat on nyt vietty ja voi että oli mukavaa! Minä hääräsin keittiön puolella; valmistelin tarjoiltavat, viimeistelin täytekakut, keitin kahvit, tarjoilin ja pesin tiskiä....oli kyllä todella mukavaa vaikkakin nyt tuntuu alaselässä että "jotain" on tullut tehtyä.

Jos mennään tarjoiluihin niin suolaisina oli tarjolla itse tehtyjä karjalanpiirakoita + munavoita, tomaatti-feta-sipulipiirakkaa sekä pestohyrriä. Makeana tarjolla oli täytekakkua, tiikerikakkua, sitruunakakkua, ässiä, herrasväen pikkuleipiä ja minttukeksejä (nämä kaupan hyllyltä).

Rippikakun tein siis minä ja sen sisällä oli vadelmamoussea sekä valkosuklaamoussea, molemmat tupla-annoksina koska laitoin täytteet kahteen kakkuun. Päällinen oli punaista marsipaania, jonka kaulasin hieman liian ohuelti koska kun kakut seisoivat yön yli kylmässä niin reunoilta "paistoi" sisälmys läpi ja hieman myös täytteiden kosteus falskasi läpi noiden sokerihelmien kohdalta, muutamasta kohtaa.

Laitoin siis kakun alareunaan pinkkejä sokerihelmiä ja pinnalle itse tehtyjä marsipaaniruusuja jotka koristelin pinkillä kristallipulverilla ja hopeisella kristallipulverilla. Sivelin myös tuota samaa pinkkiä kristallipulveria ympäriinsä kakkkua.

Kuivakakkuna tarjolla oli siis sekä perinteistä tiikerikakkua että myös sitruunakakkua.

Sitruunakakku oli leivottu mieheni Kanadasta tuomaan ruusu-silikoonivuokaan. Valmiin kakun koristelin limellä maustetulla valkosuklaalla sekä ihan kaupasta ostetuilla sokerikoristeilla.

7 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Hieno kakku! Tykkään noista ruusuistasi tosi paljon. Kivasti kristallit kimaltelee sinullakin (meinasin seota, kun täällä luki, että kristalli... ;))

Pauliina kirjoitti...

No hyvät oli tarjottavat.Oikein kauniit kakut olit tehnyt ja tuo helma oli todella kaunis,tuollaiseen en ollut vielä törmännytkään!

Lintu75 kirjoitti...

Tosi kaunis kakku ja ruusut ovat minusta oikein onnistuneet=)

Terhi kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista!

justiina kirjoitti...

hienot kakut olet tehnyt:)

kaurislapsi kirjoitti...

Hieno kakku ja reunusta kans ihailen.
Noi pulverit onkin kivoja!

Terhi kirjoitti...

Kaurislapsi ja pauliina....toi reunus oli siis samaa kuin päällys. Siis en leikannut ihan kakun ja alustan rajasta vaan jätin ylimääräistä ja sitten leikkasin normaalilla taikinapyörällä marsipaanin. Painelin sitten siihen rajaan noita pinkkejä sokerihelmiä.
Onnistui loistavasti tosin seuraavan päivänä ensimmäinen kakunleikkaaja sai hieman tehdä töitä irrottaakseen oman palansa kakkua tuosta tarjoilualustasta. Marsipaani oli vielä hieman liian kohmeista.

Suosittelen, että jos joku toteuttaa saman idean niin ottaa kakun esille hyvissä ajoin ennen ensimmäistä leikkausta!

Ja kaurislapsi - kristallipulverit ovat aivan loistavia. Vaikka itse kehunin!