lauantaina, toukokuuta 26, 2007

Köyhät ritarit

Anoppini oli taannoin kylässä ja paistoi meille yhtenä iltana köyhiä ritareita. En edes ollut muistanut moista herkkua ja nyt olen tietenkin niin täysin koukussa!

Tässäpä oma reseptini:

--------------------------------------------------------------------------

- vanhaa pullapitkoa tai ranskanleipää
- maitoa liotukseen
- kanelia
- sokeria

Paistamiseen:

- voita

Päälle:

- hilloa

Leikkaa pullapitko tai ranskis sopiviksi viipaleiksi.
Liota viipaleet kanelilla ja sokerilla maustetussa maidossa.

Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin rapsakoiksi.

Levitä pinnalle hilloa ja nauti kylmän maidon kera.

------------------------------------------------------------------
Minä siis tykkään nauttia ritarini ilman kermavaahtoa mutta sitäkin saa laittaa jos haluaa....nam, mistäs löytäisi illalla vanhaa pullaa :)p.s. kuva ritaristani ei nyt ole kovinkaan esteettisesti kaunis mutta maku sitäkin parempi :)

9 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tätä täytyy ehdottomasti joku päivä tehdä lapsille!

Päitsyli kirjoitti...

Tuo on ehdottomasti yksi parhaista herkuista, mitä ikinä on keksitty. Ja niin yksinkertainen tehdä! Minäkään en ole noita syönyt vuosikausiin, joten eiköhän ole jo aika... :P

Terhi kirjoitti...

Minä tosiaan jäin näihin ihan koukkuun....ja ovat todellakin ihanan helppoja tehdä!

Katri kirjoitti...

Voi että. Nämä on niin hyviä. Miksiköhän niitä ei oikeastaan koskaan tule tehtyä? Viimeksi varmaan 10 vuotta sitten. Pakko testata ja pian. :)

Nasuttaja kirjoitti...

Nää on meillä ihan mahoton toteuttaa, sillä pullapitko ei pääse koskaan vanhenemaan... ;-) !!! Näyttää tosi hyvältä! Minäkään en ole vuosiin syönyt näitä! Joskus kauan sitten äidin paistamana...

Anonyymi kirjoitti...

siis mikä tämän blogin pointti on, jos siihen kirjotetaan vain kahdesti kuussA? eikö kannattaisi jo harkita lopettamista?

Terhi kirjoitti...

anonyymi - eipä kannata vielä harkita. Pahoittelut etten ole blogianin nyt kahden viime kuun aikana ennättänyt päivittää. Jos olet blogiani seurannut niin aiemmin keväällä päivitys on ollut ahkeraa :)
Yrittäjänä päivätyönohella on hieman kiirusta :)

Blogin pointti on nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta sekä leivoskella välillä, joten eiköhän tässä taas jossain vaiheessa ennätä jotain kokatakin :)

Sammakko kirjoitti...

Juuri tuollaisilta näyttivät meidänkin perheemme köyhät ritarit! Oi, miten nostalgista.
Meillä päin köyhät ritarit muuttuivat rikkaiksi siinä vaiheessa, kun kermavaahtoa lisättiin. Omasta mielestäni kermavaahto on kyllä liikaa...

Anonyymi kirjoitti...

nam, herahtaa vesi kielelle kun kuvaa katselen. tarkoitus olisi tänään tehdä ritareita ja ohjetta lähdin etsimään...jännä juttu että monessa muussa reseptissä pullat uitetaan kanamunamaidossa? mikäs niksi tässä on? *kysyen viisaammilta*