lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Rapsakoita patonkeja


Tänään päätimme jälleen grillata, koska jääkaapista löytyi juuri sopivasti hieman kalaa ja muutama paketti makkaraa. Salaattiinkiin löytyi sopivasti fetaa, kirsikkatomaatteja ja punasipulia.

Leipää ei ollut, joten leivoin verkkokaupassani myynnissä olevalla patonkivuoalla patonkeja. Aluksi ennen vuoan valitsemista myyntiin hieman epäilin vuokaa, koska se oli mielestäni niin kovin matala. Käytössä olen kuitenkin nyt huomannut, että eihän vuoan korkea tarvitse ollakaan. Vuoka antaa juuri sopivasti tukea ihanan pullukoille patongeille ja reiät vuoassa tuovat sopivaa rapsakkuutta.
Ennen heitin aina kahvikupillisen vettä (näin opetettiin kokkikoulussa!) uuniin, että patonkiin tulisi rapea pinta mutta nyt sitä ei tarvinnut tehdä. Itse olen aivan koukussa tähän vuokaan...leivän ystävä kun olen!
Patongin tein valmiista Myllärin Hurjan viljainen sämpyläjauhoseoksesta ja yllätyin positiivisesti! Joukkoon ei tarvinnut lisätä kuin vesi ja maku oli todella hyvä sekä nimenomaan viljainen. Jos tykkää siemenistä patongissa / sämpylöissä niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Ennen patonkien paistoa suihkutin vuoan vuokaspraylla, jonka ostin ihan Prismasta. Loistotuote sekin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saisiko confetin sivuille kunnollisen patonkien ohjeen?

Terhi kirjoitti...

Hei anonyymi!

Kyllä saa! Malta vielä ihan hetki, verkkokauppamme päivittyy tässä kuun vaihteessa mutta kerron siitä lisää sitten lähemmin ;)