torstaina, lokakuuta 11, 2007

Lakka-valkosuklaamuffinit


Minulta pyydettiin Kirkkonummen Sanomiin syksyinen, helppo muffiniohje ja hetken mietittyäni päädyin lakan ja valkosuklaan herkulliseen yhdistelmään.

--------------------------------------------------------------------------

Lakka-valkosuklaamuffinit
  • 75 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,25 dl maitoa
  • 1,5 dl lakkoja
  • 1 dl valkosuklaarouhetta

Laita uuni lämpiämään noin 195 asteeseen.
Laita muffinipeltiin paperiset Halloween-muffinivuoat tai mikäli et halua käyttää paperisia muffinivuokia, voitele vuoka hyvin.


Anna voin pehmetä hetken ja vatkaa pehmeä voi sekä sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
Lisää jauhoseosta sekä maitoa hieman kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää vielä joukkoon lakat ja valkosuklaarouhe. Sekoita kevyesti.

Lusikoi taikinaa muffinivuokiin noin 2/3 osan verran, että muffinille jää tilaa kohota.

Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kohoneet ja hieman saaneet väriä pintaan.

Kuohkea mascarpone-kuorrutus:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk mascarpone-juustoa
  • tomusokeria oman maun mukaan
  • hieman maitoa tarvittaessa

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon mascarpone-juusto sekä makeuta halutessasi seos tomusokerilla.
Lisää hieman maitoa mikäli kuorrute jää liian paksuksi.

Sekoita kuorrutus pehmeäksi.

Muffinien kuorruttaminen:

Kuorruta ja koristele muffinit juuri ennen tarjoilua.

Valitse iso tähti-pursotinterä ja täytä pursotinpussi mascarpone-kuorrutteella.
Pursota ulkoreunasta sisäreunaa kohti pyörittäen, jäähtyneen muffinin päälle kuorrutusta.
Koristele kuorrutus vielä oranssilla kakkukimalteella eli glitterillä.

--------------------------------------------------------------------------

Vinkkejä muffinien valmistamiseen:

  • Vuoraa muffinipelti teemaan tai vuodenaikaan sopivilla paperisilla muffinivuoilla, näin muffineista tulee tasakokoisia ja säästyt voitelemiselta.
  • Uusia makuja saat perustaikinaan korvaamalla taikinan raaka-aineita; kokeile maidon sijasta hedelmämehuja tai käytä taikinassa eri marjoja, pähkinärouheita, paloiteltuja makeisia tai vaikka kuivattuja hedelmiä pilkkottuna.
    Uskalla kokeilla rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä!
  • Voit myös täyttää täyttöpursotinterän avulla muffineita paiston jälkeen esimerkiksi hillolla.
  • Erilaisilla pursotettavilla kuorrutteilla kruunaat muffinit ja pinnalle voit ripotella nomparelleja, värillistä sokeria tai ihanan kimmeltävää glitteriä.
  • Lastenjuhlien kestosuosikkeihin kuuluvat muffinit viimeistelet erilaisilla muffinitikuilla, jotka täytyy tietenkin ottaa kotiin mukaan!

16 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Voi nämä kuulostaa niin hyvälle! Lakkaa ja valkosuklaata, pakko olla täydellistä :) Ihania myös noi kaikki Halloween jutut.

Terhi kirjoitti...

Minna - kiitos, nämä oli kyllä hyviä ja makuyhdistelmä kiehtova!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana resepti ja tätä on pakko kokeilla, kiitos jälleen :)

Maria kirjoitti...

Minäkin kiitän siitä että reseptisi ovat ihania. Resepti meidän paikallis-sanomissa oli kiva yllätys!

Anonyymi kirjoitti...

Siis wau, sullahan on kysyntää!

Puputar kirjoitti...

Tuota on pakko joskus kokeilla. Näyttää todella herkulliselta.

ylimuuli kirjoitti...

Vähänkö hienoa, julkkiskokki! :-D Nyt vaan lisää vettä myllyyn :-) Lakat on aivan mahtavia, sääli että niitä aika aniharvoin.

Anonyymi kirjoitti...

Julkkiskokki?kokki?kondiittori?vaiko ihan tavallinen kotiäiti?

Terhi kirjoitti...

anonyymit, maria ja puputar - kiitos!

ylimuuli - vai julkkiskokki, hyvä vitsi :).

viimeinen anonyymi - kaksi noista poissuljen kyllä, koulutukseltani olen kyllä ravintolakokki. Yritäjän rooli sopii minulle :)

Titta kirjoitti...

Olen huomannut että viimeaikoina blogissasi on vieraillut anonyymi joka tuntuu olevan aika katkera menestyksestäsi :(

Älä välitä tuollaisista kommenteista vaan jatka samaan malliin ja pidä blogi aktiivisena.

Terhi kirjoitti...

Kiitos Titta sanoistasi :), blogi pysyy aktiivisena!

Toimittaja-ystäväsi kirjoitti...

Ihana resepti ja sinulla on todella silmää sekä ajatus mukana resepteissä, joita monelta puuttuu!
Älä tosiaan masennu noista kommenteista.
Ollaan yhteyksissä.

cebic kirjoitti...

Lakka on kyllä ihanaa. Just söin partaäijän jogurttia kera lakkahillon :)

Mie tulen Helsinkiin työmatkalle 23.10. ja olen ilmeisesti vaan viimeiseen junaan asti, vaikka olisi eduskunnan pressikokkarit. Ei vaan oikein ole kätevää tämä matkustaminen enää kun ei ole yöjunia! Jos mulla ei ois 24pvä Joensuussa kovin tärkeitä juttuja, oisin voinut jäädä Hkiin päiväksi tai pariksi mutta nyt ei ole mahdollista varmaan edes nopea yönyli-pyrähdys :(

Rossosta kyllä saa tuoremozzarella-rucolapizzaa :)
Chicosissa olen kerran Hkissa pari vuotta sitten käynyt. Joensuussa taas ei ole kovin montaa yksityistä ravintolaa loppujen lopuksi. Pitäisi käydä nuo loputkin läpi.

Pitäs kehitellä illaksi jotain ruokaa, vanhemmat ja veli tulee suoraan maalta tänne syömään ja jotain makeatakin olisi kiva tarjota :)
En vaan oo käynyt kaupassa yli viikkoon, joten ei hirveästi ole mtn jäljellä :D

Nasuttaja kirjoitti...

Kuulostaa tosi herkulliselta! Enpä ole osannut lakkoja ennen muffineihin yhdistääkään! Varmasti hyviä!

Hannan Keittiön Hanna kirjoitti...

Nämä olivat kyllä aivan ihania vaikka ohjeeseen muutoksia jouduin tehdäkkin!
Jäi vähän vaivaamaan että millaisia olisi tullut valkosuklaalla, täytyypä kokeilla sitäkin.. =)

kakkunen kirjoitti...

Herkullisen näköisiä