sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Pinaattinen kanapasta


Erittäin hyvä ystäväni valmisti tätä pastaa minulle sekä vaimolleen tässä taannoin kun "joutuivat" erään sisustusohjelman puitteissa evakkoon kotoaan. Minulla oli hyvä sauma "vaatia" loisteliaalta kokilta suussa sulavaa pastaa ja eihän tilaisuutta voi jättää käyttämättä!

Alusta loppuun en seurannut ruoan valmistusta mutta uskon tällä ohjeellani olevan lähellä täydellisyyttä, niin hyvää pastaa tämä on!

---------------------------------------------------------------------------
Pinaattinen kanapasta
  • 3 kpl kanan rintafileitä
  • pussillinen pakastepinaattia
  • 75 grammaa voita
  • noin 4 dl kuohukermaaa
  • 1 pieni punasipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • erittäin hyvä laatuista pastaa vajaa pussillinen

Laita kanan rintafileet paiston kestävään astiaan ja rouhi fileiden pintaan suolaa sekä mustapippuria. Jos tykkäät grillausmausteesta niin ropsaise sekaan! Kaada vielä vichyä tai vettä astiaan ja paista fileet kypsäksi uunissa.

Keitä pasta lähes al denteksi suolatussa vedessä. Lorauta joukkoon hieman oliiiviöljyä ja siivilöi pasta.

Hakkaa punasipuli pieneksi ja freesaa sulassa voissa pinaatti sekä punasipuli. Lisää joukkoon kuohukerma ja keitä kasaan. Kastike saa siis "kutistua" noin puoleen.

Kun broikku on valmista niin anna jäähtyä hetken. Tämän jälkeen leikkaa broikkufile noin 2cm x 2cm paloiksi.

Heitä wokkipannuun kaasulle tai kasariin kuutioidut broikut, siivilöidyt pastat sekä soossi. Lämmitä!

Tällä ohjeella ruokit noin neljä "norminälkäistä" tai kolme erittäin nälkäistä. Normi kasaarissa mahtuu myös sekoittamaan setin kolmelle. Näitä kolmea settiä (paistettu broikku, keitetty pasta ja keitetty soossi) voit siis tehdä ennakkoon ja sitten kaasulla "wokata" annokset vieraillesi. Kiitos vinkistä Lari : )

Kauho annos lautaselle ja raasta pinnalle parmesaania....kunnon läjä :) ja juomaksi kelpaa vain hyvä punkku!

---------------------------------------------------------------------------

Tämä resepti oli loistava ja meillä tätä pastaa tehdään usein!

6 kommenttia:

cebic kirjoitti...

Oi ku ihana ohje!
Miulla on vielä kokeilematta turkulaisen Blanko-ravintolan kana-rucola-pasta, siinä on idea aika sama kuin tuossa teidän tekemässä.

Kuulostaa aika hassulta muovinen blenderi, mut nyt kun taas rupes miettii niin aika monessa baarissa on muoviblenderit jne, mut kyllä nuo lasikannut vaikuttaa aika paljon jämäkämmiltä.

Terhi kirjoitti...

Cebic - joo todella naurattaa ottaa aina se kapistus kaapista...puolustuksesi voinen sanoa, että se on ihan 80-luvulta, jos en väärin muista. Eli on ainakin joskus ollut ihan "hifi"-vehje.
Jatkan haaveilua Kitchen Aid:n blenderistä :)

Ja tuo pasta on kyllä äärettömän hyvää ja tosi helppo tehdä!

Anonyymi kirjoitti...

Ah,nam!!!!Pasta on niin hyvää!!!Harmi vaan,että se monesti on aika rasvaista;)Siis kastikkeineen..Tää kuulostaa aivan älyttömän hyvälle!!pakko kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Apua,mä en osaa käyttää tätä;)Niin siis minä olin tuo äskeinen anonyymi:)Nyyti79

Terhi kirjoitti...

Nyyti79 - niinhän se on, että nuo pastasoossit on aika rasvaisia. Tässäkin. Mutta jos ei ihan joka päivä syö niin ei haittaa :)

terhi (tepan tupa) kirjoitti...

hei kaima!
kiva nimi ja sivu sulla..
täytyy eksyä useimminkin tänne, eksy sinäkin minun sivuille..
t:terhi.