sunnuntaina, marraskuuta 11, 2007

Hyvää Isänpäivää!

Meillä syötiin tänään "itse piirrettyä" Isänpäiväkakkua!

Etsimme ja testasimme pitkään erilaisia tulostimia joilla voi tulostaa syötäviä kakkukuvia sekä kokeilimme ja testasimme syötäviä papereita. Lähes TM:n testejä muistuttavan testikierroksen jälkeen päädyimme tällä hetkellä markkinoiden laadukkaimpaan tulostimeen sekä papereihin.
Samalla tietenkin testailimme myös elintarviketusseja ja löysimme erittäin laadukkaat tussit, joilla tämäkin kuva piirrettiin.
Tusseilla saa sekä tarkkaa kirjoitusta että niillä voi hyvin piirtää, jopa pienet lapsetkin. Nämä tussit tulevat myyntiin pian! Kuten kuvasta näkyy, jälki on todella hyvää ja värit ihanan kirkkaita!

Poikamme oli aivan innoissaan kun sai piirtää ja vielä syödä oman kuvansa! Tussien kanssa täytyy tosin olla tarkkana, koska kahdesta kohtaa paperi hieman repesi irroitusvaiheessa, kun poikamme painoi tussia hieman liian kovaa piirtäessään paperia vasten.

Kakkupohjana meillä oli kolmen munan pohja, välissä mansikkaa-vadelmaa-mustikkaa pakkasesta haarukalla murskattuna sekä ympärillä vispi-kermaa. Kuvan alle sipaisin kermaa.

Kakkukuva kesti hyvin muutaman tunnin säilytyksen, vain aavistuksen värit levisivät reunoiltaan. Kuva on kuvattu juuri ennen pöytään kantoa.
Myös kuvan maku oli olematon, kerman seasta sitä ei erottanut etsimälläkään :). Maku olikin meille paperin valintavaiheessa tärkeä tekijä, koska osa papereista maistui....no, aika pahville :).

Hauska idea kaikenlaisiin juhliin!

14 kommenttia:

Raija kirjoitti...

Kaunis kakku. Kokeilin tuota tilaamaani syötävää paperia ja tosiaan se ei maistunut kyllä millekään. Lapset oli ihan innoissaan ja varmasti tilaan toistekin, kiitos hyvästä palvelusta!

Eija Santala kirjoitti...

Ihana kakku kun on pikkumiehen omaa käsialaa :)
Jos tuo "kakkupaperi" ei maistu miltään, onko sitä vaikea leikata?

Terhi kirjoitti...

Raija - kiitos!

Eija - paperia oli erittäin helppo leikata, ihan kuin olisi leikannut kermakakun pintaa. Paperi ikään kuin "sulaa" kakun pintaan mutta vielä tänäänkin piirroskuva on ihan selkeä!
Nyt kun oikein miettii vielä tuota makua niin ehkä himpun vaniljaa siitä voi huomata ja sehän on hyvää :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kakku, mutta erinäisiä blogeja seuranneena olen nyt kuitenkin huomannut, että täällä aletaan käydä ikävää piikittelyä toista saman alan yrittäjää/yrittäjiä kohtaan.
Sen huomaa jokainen, joka on asiaan hieman perehtynyt.
Minusta sinunkin kannattaisi keskittyä ihan omaan työhösi. Jos tee t sen rehellisesti ja puhtaalla sydämellä, se kantaa pitkälle.
Tiedän, että pääsisin helpommalla jos olisin hiljaa, mutta koska olen rehellinen, jätän viestini omalla nimimerkilläni.
Kaikkea hyvää minä sinun yrityksellesi toivon, ei muiden menestys ole minulta pois=)

Lintu75

Terhi kirjoitti...

Hei Lintu - ja kiitos, että rohkenet kommentoimaan omalla nimelläsi. Tosin en ihan ymmärrä miksi kirjoitat minulle.
Muutenkin yritykseeni liittyvät palautteet toivoisin jätettävän yrityksemme sähköpostiin, koska tämä blogini on harrastukseni, jossa toki esittelen myös Confetin tuotteita kun käytänhän niitä itsekin.

En näe muuta kuin, että ehkä pidit tätä kakkukuvaa piikittelynä kilpailijoitani kohtaan, koska näitä näyttää olevan myynnissä useammassakin yrityksessä.
Me törmäsimme näihin kakkukuviin Jenkeissä asuttujen vuosien aikana ja tutustuimme kyseiseen laitteeseen. Sen hankkimisen ajatus useiden testattujen ja syötujen kuvien jälkeen kypsyi kesän ja syksyn aikana, kuten tässä totesinkin. Myös syötävä paperi ym. jännät jutut, joita ehkä tulee meillekin myyntiin aikanaan on bongattu Jenkki-vuosien aikana sekä jenkkiläisiltä sivuilta.

Teen työtäni täydestä sydämestä ja rehellisesti ja olen aina pitänyt oman linjani sen teen jatkossakin. Se on kantanut minua pitkälle ja kantaa varmasti edelleen.

Pitkään yritysmaailmassa toimineena en koe järkevänä mollata kilpailijoita ja kilpailu alalla kuin alalla piristää jokaisen toimijan bisnestä. Sen oppii kokemuksesta :).
Yritysmaailmassa kilpailu on kovaa ja se täytyy kestää. Ja onhan tässä tullut otettua siipeensä välillä rankastikin ja varmasti myös jatkossa. Eli ei tämä yrittäjän arki ole aina ruusuilla tanssimista :).

Tämän enempää en yrityksemme asioista tässä blogissa kirjoita, joten jos haluat jatkaa aiheesta,pyydän olemaan minuun yhteydessä henkilökohtaisesti.

Vesseli kirjoitti...

Aivan ihana isänpäiväkakku täälläkin. Jatka samaan malliin =)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Terhi kirjoitti...

Jouduin ensimmäisen kerran poistamaan kommentin blogistani.
Muutaman kuukauden ajan blogiani on terrorisoinut anonyymit kommentoijat, jotka jättävät ikäviä viestejä, kuten tämä poistetttukin.
Aiemmin olen niihin kohteliaasti vastannut, enää viitsi, koska IP-osoitteista tunnistan nämä henkilöt ja pieni piirihän näitä kommentteja jättää.

Mielestäni tällainen käytös ei kuulu hyvään nettietikettiin.

Matleena kirjoitti...

Onpa hellyttävä kakku!

Ebe kirjoitti...

Ihana kakku ja tosi kätevä idea tuo paperi ja tussit. Lapsille helpompaa, ainakin pienimmille.

Isosisko kirjoitti...

Hieno kakku!

Oletko testannut miten käy valokuvan kanssa, kuinka nopeasti se leviää?

Miten helppoa tuo paperi on laittaa kakun päälle? Ilmeisesti alla tulee olla ohut kerros kermaa, kuinka tasainen sen pitää olla ja miten ihmeessä sen paperin saa suorana tuohon päälle?

nim. suunnittelen kuvallista kakkua seuraaviin juhliin...

vilijaana kirjoitti...

voi miten ihana kakku =)

Anonyymi kirjoitti...

Saako tommosia tulostimia suomesta ostettua,ja jos saa niin mistä?Kiitos jo näin etukäteen

Terhi kirjoitti...

Anonyymi - en valitettavasti voi kertoa mistä hankimme tulostimen :).