perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Joulutähtiä ja lumihiutaleita

Nyt on hyvä aika aloittaa valmistelemaan koristeita Joulun leivonnaisiin ja herkkupaloihin.
Kasasin läjän tarvikkeita keittiön pöydälle illalla muun perheen mentyä jo nukkumaan ja otin viereeni lasillisen Viini-lehden valitsemaa vuoden viiniä Fonte do Becoa 2005. Onnistuin saamaan kyseistä pulloa juomakaupasta pari putelia mutta sen jälkeen en ole viiniä enää löytänyt. Harmin paikka ja toivottavasti sitä tulee lisää!

No mutta nyt oli tarkoitus kertoa koristeiden teosta eikä viineistä :). Ainiin, viini oli erittäin hyvää hetken lasissa levähtäen....

Halusin tehdä koristeita Joulun herkkuja ajatellen, joten valitsin valikoimastamme joulutähti-koristelumuotit sekä lumihiutale-koristeleikkurit. Nämä muotit ovat kyllä ihanan helppokäyttöisiä ja nopeasti sokerikuorrutteesta saa näyttäviä koristeita. Sokerikuorrute on kyllä siitä ihanaa, että se kovettuu tosi nopsaan ja valmiita sävyjä on lukuisia. Itse käytin nyt valkoista sekä punaista.

Käytin alustana Wiltonin kaulinta-alustaa ja kuivatin leikatut kukkaset kuivatusalustoilla, että sain niihin ihanaa muotoa. Käytin kaulinta-alustalla vielä tomusokeria, se auttaa ettei pehmeä sokerikuorrute tartu kiinni.
Kuivatusalustana voi käyttää myös esim. halkaistua talouspaperirullaa, joka on vuorattu foliolla! Nämä valmiit kuivatusalustat on toki käteviä, koska niitä on erikokoisia erikokoisille kukille ym. koristeille.

Nämä yllä olevat joulutähdet töpsöttelin lumenvalkealla kristallipulverilla. Töpsöttelyyn kannattaa käyttää mahdollisimman tuuheaa sivellintä, joka "imee" paljon kristallipulverin pienen pieniä hiukkasia. Töpsäytä sivellintä ensin esim. korkkiin, että osa kristallipulverista jää korkkiin ja sitten vasta koristeeseen. Ellet sitten halua erittäin kimaltelevaa koristetta :).
Oikeastihan joulutähdet eivät kimmellä saatikka kimaltele mutta näissä koristeissa tuo kristallipulveri on vaan niin kaunista.
Osan kukista koristelin vain reunoista, onhan näitä värjättyjä joulutähtiä kukkakaupat pullollaan.

Osan joulutähdistä jätin perinteiseen tapaan mattapintaiseksi mutta kiinnitin pienempiä tähtiä koristeliimalla isomman keskelle. Vielä täytyy väsätä kasa lehtiä sekä viimeistellä kukkaset.

Säilytä sokerikuorrutteesta tehdyt koristeet ilmatiiviissä rasiassa niin ne säilyvät käyttäkelpoisina pitkään!

Lumihiutalekoristeleikkureilla oli myös pakko kokeilla tehdä lumihiutaleita. Nämähän sopivat niin kakunkoristeeksi, kakun reunoille koristeeksi, muffinien koristeeksi kuin vaikkapa pipareiden koristeeksi!
Sivelin hiutaleiden pinnalle vielä lumenvalkoista kristallipulveria. Kokeilin myös helmiäissprayllä suihkutella hiutaleita mutta hiutaleista tuli aavistuksen kellertäviä, joten ainakin itse koin, että kristallipulveri toimi paremmin.
Huomenna täytyy ottaa kaikista koristeista vielä luonnonvalossa parempia kuvia toisella kameralla, nämä ovat liian valoittuneita...pahoittelen.
Hauskaa puuhaa oli kyllä väsäillä koristeita! Huomenna täytyykin sitten laittaa piparitaikina yöksi maustumaan ja sunnuntaina on luvassa piparitalkoot!

4 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Ihania koristeita! Kiitos vinkeistä, taidan hankkiakin muotit.

Tepa kirjoitti...

Joulutähdet eivät tosiaan näytä vielä ihan valmiilta mutta kivaa kun laitat välikuvia! Lumihiutaleet on niiin kauniita että.

Ebe kirjoitti...

Joulutähtimuotit ovat kyllä tosi kivat. Saa nopsasti kukkia aikaan. Noita lumitähtimuottejakin tekisi mieli. Suunnittelin sellaista lumikuningatar-piparkakkutaloa, mutta saapi nähdä saako sitä aikaiseksi :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Malla, Tepa ja Ebe!

Minä jäin ihan koukkuun noihin lumihiutaleisiin, vaikka itse sanonkin :).

Ebe - piparkakkutalosuunnitelmasi kuulostaa huikealta ja tiedän että onnistut, taitosi tuntien :). Muista laittaa kilpailuumme kuva! Jännityksellä odotan!