tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Vaahterasiirapin ja sinihomejuuston liitto

Kerran mökkireissulla mökkinaapurimme kutsui meidät syömään muurikkalettuja aikuiseen makuun. Olin varma, että saamme suolaisella täytteellä täytettyjä muurikkalettuja mutta yllätys-yllätys, emmepä saaneetkaan.
Maistoin ensimmäisen kerran muurikkaletun kanssa sinihomejuuston ja vaahterasiirapin huikeaa makuyhdistelmää, jonka pauloihin jäin heti.
Ja joka kesä toivon, että saamme kutsun aikuisten lettukesteille mökkireissulla sillä muurikkalettuja ei voita mikään eikä sitä tunnelmaa syödä nuotiolla lettuja.

Muurikkalettuja ei täällä kaupunkioloissa paljoa paistella mutta kyllä tavalliset perusletut asian ajaa.
Yleensä käytämme Aura-juustoa mutta myös Saint Agur-sinihomejuusto on aivan älyttömän hyvää. Pehmeämpää ja ehkä vähemmän suolaistakin, joten minusta sopii lettujen väliin paremmin.

Mitään sen ihmeempää reseptiä tähän hommaan ei ole.
Paista normitapaan läjä lettuja, ja voita ei saa paistamisessa säästellä!

Kuuman letun väliin lurautetaan kunnon vaahterasiirappia ja murustellaan sinihomejuustoa. Koko komeus rullalle ja sitten nautiskellaan!

Nämä maistuvat aikuisten illanistujaisissa tai vaikka pikkujoulujen tuoksinnassa ja varsinkin talvisaikaan nämä ovat ihania nautiskella!

p.s. tämä kuva on Kanadan vuosilta...tässä haipakassa en muistanut viimeisiä lettukestejä kuvata, joten pahoittelut kuvan laadusta...

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Terhi!

Juuri muutama päivä sitten pohdin millainen poltin siihen muurikkapannun alle oikein tulee, jos vaikka hankkisi ensi kesäksi. Voisi omalla pihalla paistella lättyjä ja tehdä muutakin ruokaa=)

Tervetuloa tutustumaan uusiin sivuihini! Sivut avataan ke-to välisenä yönä puolenyön aikaan.

www.hellapoliisi.fi

Terkuin Hellapoliisi (ent. Lintu75)

Terhi kirjoitti...

Hei Lintu,

naapureillamme näyttää olevan muurikkapannu pihalla...täytyykin kysäistä miten onnistuu mutta eihän ne nuotilettuja voita :).
Meillä mökillä muurikalla paistetaan kasvikset, kalat, lihat ym. Toimii siis vähän wokin tyyliin.

Kiitos kutsusta, tulen tutustumaan loppuviikosta!

Anonyymi kirjoitti...

Moi vaan=)

Meidän pihapläntille kun nuotion sytyttäisi, voisi tulla sanomista;)

Hellapoliisi

Terhi kirjoitti...

Hei Hellapoliisi,

niimpä, harmi kun ollaan kaupungissa :).
Pikavilkaisulla sivusi näyttivät oikein kivoilta ja selkeiltä. Pitää ajan kanssa tulla selailemaan kunhan joutaa...eli yön tunteina :)

Satu kirjoitti...

Moi,

Rautakaupasta saa useammanlaisiakin laitteita (nimellä rengaspoltin), jotka saa yhdistettyä kaasupulloon ja päälle passaa tavallinen muurikkapannu.

Muurikalla on olemassa sellainen jalallinen rengaspoltin, jossa on tuulisuojakin. Muurikan kotisivuilla on kuvia noista. Meillä on tuollainen ja hyviä lettuja silläkin tuli.

Mökillä on halppis versio, jossa ei oo jalkoja ja silläkin onnistu letut hyvin. Ehkä jopa paremmin kuin tolla jalallisella.

Terkuin: pikkusisko :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos siskoni :).
Ehkäpä saamme ensi kesänä maistella teidän muurikkalettuja, *vinkki-vinkki* :)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tätä ja uuuh, kun oli hyvää! Kiitos ideasta!

Jams kirjoitti...

Oi ei, nyt minun tekee mieli myös lettuja vaahterasiirapilla ja homejuustolla..