sunnuntaina, joulukuuta 02, 2007

Joulun bostonpulla

Joulun bostonpulla leivotaan Wiltonin upeaan, vihreään joulukuusivuokaan!

Valmis bostonpulla tarjoillaan herkullisella kanelikuorrutteella kuorrutettuna suoraan vuoasta.

---------------------------------------------------------------------------
Bostonpulla

Taikina:
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 50g hiivaa
  • 14-15 dl vehnäjauhoja
  • 200g voita

Väliin:

  • juoksevaa margariinia
  • sokeria
  • kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, kerdemumma ja suola.
Sekoita joukkoon osa jauhoista. Lisää loput jauhot sekä sulatettu voi. Alusta taikina tasaiseksi.

Kohota taikinaa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat taikinasta pois.

Kaulitse taikina levyksi ja levitä levylle ensin juokseva margariini silikonisella sudilla ja ripottele päälle sokeri sekä kaneli. Kääri levy rullalle.

Leikkaa rullasta tasakokoisia paloja ja aseta ne vieri viereen alhaalta ylöspäin voideltuun joulukuusi-vuokaan.

Voitele koko komeus kananmunalla ja paista kypsäksi noin 200 asteessa. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla pullan keskeltä.


Kanelikuorrute:

  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl kanelia
  • vettä

Sekoita tomusokeri ja kaneli keskenään. Lorauta joukkoon ihan pikkuisen vettä ja sekoita tasaiseksi.

Kaada kuorrute lähes jäähtyneen bostonpullan päälle.

---------------------------------------------------------------------------

Nauti bostonpulla Joulun jälkiruokapöydässä tai sujauta bostonpulla vuokineen sellofaanipussiin, koristele kauniilla nauhalla ja vie tuliaisiksi Joulun aikaan kyläillessäsi.

Ihanan omaperäinen lahjaidea eikä tuoreen kanelisen bostonpullan tuoksua voi vastustaa!

9 kommenttia:

TiV kirjoitti...

Heips! Olen kerran eläissäni tehnyt bostonia ja jäipä keskeltä hyvinkin pitkälti löysäksi... Siinäpä täytyykin olla tarkempi kuin tavallisen pullan kanssa. Mutta hyväähän boston on!!

Terhi kirjoitti...

Heippa Tiv!

Jep, tässä täytyy olla kypsennysajan kanssa tarkkana, koska boston kypsyy reunoilta nopsaan muttei keskeltä. Ainakin tässä kuusivuoassa. Eli mieluusti hieman matalampi paistolämpötila ja aikaa enemmän.

Ja hyvää on, edelleen :)

Marke kirjoitti...

Komean bostonkakun olet leiponut =)

Matleena kirjoitti...

Ooh, taas pullaa! Näyttää ihanalta. Boston onkin multa vielä kokeilematta.

vilijaana kirjoitti...

Vau,tosi komea boston =)

Pauliina kirjoitti...

Hyvää Joulua Terhi!

Örkki kirjoitti...

Hyvää Joulua!

Ebe kirjoitti...

Herkullista joulunaikaa ja makoisaa tulevaa vuotta 2008!

merewen kirjoitti...

Hei! Sinulle on jotain blogissani, käyhän kurkkaamassa! :)