torstaina, marraskuuta 15, 2007

Hurmaavaa pullan tuoksua

Pitkästä aikaa leivoimme pojan kanssa pullaa.

Tein ihan perusohjeella puolen litran taikinan, ohjee taitaa löytyä lähes jokaisen jauhopussin kyljestä. Meillä tosin kardemummaa laitetaan ihan reilulla kädellä. Kardemumman tuoksu ja maku on huumaava eikä sitä minusta koskaan voi pullataikinassa olla liikaa.

Poika leipoi omalla perhosmuotillaan pullia ja ripotteli pinnalle vaaleanvihreää sokeria. Paistuneen pullan pinnalta tosin tuo haalean värinen sokeri ei ihmeemmin erottunut.
"Aikuisten" pullat saivat koloihinsa reilun voisilmän sekä päälle runsaasti raesokeria.

Koko illan kodissamme leijui hurmaava pullan tuoksu ja kylmän maitolasin kanssa voisilmäpullat tekivät kauppansa :).

Seuraava postaus taitaakin tulla sitten ruokabloggaajien pikkujoulujen herkkuhetkistä viikonloppuna....ellei nyt sitten innostu huomenna kokkailemaan jotain hauskaa :).

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Kokeilin pullataikinaa "tötterömuotteihin" ja hienoja tuli!! Sisälle tuuppasin kuningatarhilloa ja olisihan sinne kermavaahtoakin mahtunut...
Olin tuossa päivänä muutamana pitkästä aikaa Wayne´s coffeessa ja erehdyin maistamaan heidän Dajm-kakkuaan. Apua. Siis aivan käsittämättömän hyvää. Ootko maistanut? Muistelen, että joskus blogeissa kiersi joku Dajm-kakun ohje. Löytyisikö jostain ohje, joka olisi edes vähän tuon kahvilan kakun makuinen..... Ei sen puoleen, ehkä olisi parempi, jos sitä ei löytyisi....

Anonyymi kirjoitti...

Moikka tiv!

Mukava kuulla, että pullataikina toimi tötteröissä! Täytyy kyllä itsekin kokeilla pikapuoliin. Harmi kun en eilen älynnyt kokeilla, kun oli pullataikina valmiina.

Dajm-kakkua en ole Wayne'sissä maistanut enkä ole koskaan itsekään tehnyt. Varmaan googlettamalla löytyy blogeista ohje...täytyypä itsekin etsiä ja laittaa kokeilulistalle.

Mukavaa Joulun odotusta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Pulla on aina herkkua ja muoteilla saa kivoja muotoja. Kotivinkin jouluherkut-lehdessä oli tutun näköisiä muotteja ja makeisvuokia. Oli ihanan näköisiä namuja.

Anonyymi kirjoitti...

Voiko olla mitään ihanampaa kuin tuore pulla? Ei voi. Ja kardemumma on kyllä mausteiden kuningatar!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Haha ehkä tästä sun postauksesta johtuen, taisin vilkaista sen eilen yöllä viime töikseni ennen kuin suljin koneen, näin unta että söin Kulinaarimurujen Välispiikin tarjoamaa pullaa ja tajusin kesken kaiken, etten saa syödä vehnää ja jouduin [sori] sylkemään kaiken pois, se oli traagista. :') Pulla kun on niiiiiin hyvää. Huomenna nähdään!

Anonyymi kirjoitti...

Ebe - pulla on kyllä hyvää, liiankin :). Jep, jouluherkut-lehdessä oli kivasti tuotteitamme esillä :).

Matleena - samaa mieltä, tuore pulla ja lasi kylmää maitoa on parasta! Ja ihanaa tarjota sitä pullantuoksua minkä muistan lapsuudesta, omalle pojalleni.

Ylimuuli - harmi ettet voi syödä pullaa! Hieman jo jänskättää huominen, Marskit on jo pakkasessa :). Huomiseen!

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Vielä aiheesta...Eksyin uudestaan Waynesiin ja kysyin herkku-dajmkakun alkuperää. Ihan kuulemma presiis samaa pientä pyöreää kakkua saapi marketin pakastealtaasta. Että ei kai kannata lähteä pyörää uudestaan keksimään, marssitaan vaan kauppaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tiv - jaahas, ok...muistankin nähneeni sitä. Eli kauppaan vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka vielä!
Kokeilin piparkakkutaikinaa tötteröihin, mutta kuten arvelinkin, taikina levisi jonkun verran. Tulihan niistä eräänlaisia tötteröitä, mutta paksuja ja ei niin hyvännäköisiä. Joten täytyy pitäytyä toisenlaisessa taikinassa!

Anonyymi kirjoitti...

nam...tuore pulla on niin hyvää ja kodissa leijuu tosiaan iiihana pullan tuoksu =)

Anonyymi kirjoitti...

Tuoretta pullaa ei kyllä voita oikeastaan mikään! =)

Anonyymi kirjoitti...

Vilijaana ja Hanna - totta, tuore pulla on parasta! Nyt ei ole ennättänyt päivitellä blogia mutta pian on pakko testata hauskaa joulun tunnelmaan sopivaa pullaideaa ;)