keskiviikkona, elokuuta 05, 2009

Bruschetta-leivät

Innostuin nyt sitten todellakin bloggaamaan näitä suolaisia herkkupaloja, koska nämä ovat kyllä minun suosikkejani!
Ensimmäisen kerran kokeilin näitä Montrealissa ystäväperheen luona 2001 tai jotain... ja muistan kun sipulit saivat minut itkemään ja päätimme kokeilla ystäväni hammaslääkärilaseja - ei toiminut :). Ihana muisto ihanasta illasta (lisään kuvan tästä jahka löydän sen koneeltani)!

Bruschetta-leivät vievät kielen mennessään. Montrealin kokeilujen myötä lähti kipinä löytää itselle "se täydellinen" resepti - kuten olette huomanneet, niin monen muunkin reseptin kohdalla. Tämä onkin minulle "se täydellinen" tällä hetkellä, niin monen kokeilun ja maistelun jälkeen niin ravintolassa kuin kotona. Reseptien hiominen ja kokeilu onkin ruoanlaiton ja leivonnan suola! Kokeilla, kokeilla ja kokeilla - siitä syntyy onnistuminen!

Näissä bruschetta-leivissä valkosipuli korostaa muiden tuoreiden raaka-aineiden makua. Suosittelen kokeilemaan - ihastut varmasti!

Bruschetta-leivät
  • vaaleaa maalaisleipää
  • oliiviöljyä
Leviteseos:
  • 3 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1-3 valkosipulin kynttä (riippuen kuinka vs-faneja syöjät ovat)
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
  • myllysuolaa
  • mustapippuria myllystä
Väännä kiertoilmauuni noin 230 asteeseen.
Hienonna tomaatti, sipuli, valkosipuli ja basilika pieneksi "hakkeeksi". Kuumenna oliiviöljy pannulla ja pehmennä siinä tomaatti ja sipulit. Lisää joukkoon basilika sekä pyöräytä sekaan pari kolme kierrosta myllystä maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Valuta oliiviöljyä vinottain leikattujen maalaisleivän viipaleiden pinnalle ja paahda siivut uunissa, kunnes pinta saa väriä.
Levitä lusikalla leiville tuoksuva leviteseos ja nauti heti vaikka italialaisen illan alkupalana tai punaviinilasillisen kera iltapalana.

Leviteseos maistuu myös kylmänä lämpöisten leipien päällä ja säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Ihana idea grillijuhliin!
Vinkki! Leviteseoksen voi valmistaa myös grillissä, jossa on kaasuliesi sivulla ja leivät voi paahtaa grillissä. Helppo, maistuva ja nopea lisä kesän grilliherkuille!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana resepti. Kiitos!

Essuliini kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä ohjeelta, pitääkin kokeilla joku kerta! =)

Anonyymi kirjoitti...

hei Terhi!

Kiitos hyvänkuuloisesta (ja varmasti makuisestakin)ohjeesta. Haluaisin tehdä bruschettojasi viidelle hengelle, joten osaisitko sanoa montako annosta tällä reseptillä tulee?:)

kiitti vastauksesta etukäteen!

t.Meri

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta!
Olivat superherkullisia! :)

Anonyymi kirjoitti...

Aina tehdään tätä

NinaAnnika kirjoitti...

Moi Terhi! Olen hyvin vähän koskaan ruokaa tehnyt nainen, joka sai muutama vuosi sitten pakettina miehen ja kolme muksua. Pieni keittiöhirmu minussa on herännyt ja viimeksi tänään miettiessäni mitä hyvää viikonlopuksi laittaisin, päädyin ensimmäisenä sinun blogiisi.Löysin sinut aikanaan New York Cheesecaken löytäessäni (sitä on tehnyt ah niin monet kerrat ja kaveripiirissäni sitä vaaditaan tasaisin väliajoin). Kiitos loistavista jutuistasi ja resepteistäsi. Tänään herkutteluruokana oli sinun bruschetta-leivät. Kaikki, todellakin kaikki meni :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Ninnukka! Sait hymyilemään :). Jos kaipaat jotain herkkua millä ilahduttaa perhettäsi niin äläpä mieti pyytää apuja!