keskiviikkona, huhtikuuta 07, 2010

Dinner à la Mari

Viime lauantaina vierailimme ystäviemme luona Montrealissa. Mari ja Marc sekä pieni Oscar kutsuivat meidät dinnerille ja ilmakin suosi meitä. Montrealissa lämpömittari näytti lähes +26 astetta joten mikäs siinä oli lähteä tapaamaan ystäviä!
Maria en ollut nähnyt yli kolmeen vuoteen ja Marcia sitten lähtömme, joten jälleen näkeminen oli riemuisa!

Mari oli viilentänyt kuohuviinin ja nautimme sitä ihanalla terassilla ja vaihdoimme kuulumisia.
Miehet jäivät viskiensä kanssa jutustelemaan kun me naiset siirryimme keittiöön vaihtamaan lisää kuulumisia ja minä avustamaan Maria alkupalojen kanssa.

Mari oli valmistanut crostinit jo etukäteen ja niiden pinnalle lapoin lusikalla ihanan sitruunaista mascarponevaahtoa. Graavilohisilppua pinnalle tillin kera ja vielä raapaisu sitruunan kuorta. Yami!!

Toisen alkupalan Mari kasasi endiiviin; Saint Agur-sinihomejuustoa (yleisimmin saatavaa hyvää sinihomejuustoa Pohjois-Amerikassa ellei tykkää tosi suolaisista), päärynän paloista ja saksanpähkinästä.

Pääruokaan Mari esivalmisteli parsoja.

Vähän oliiviöljyä.....

...ja sormisuolaa.

Koko komeus uuniin! Yksinkertaista, helppoa ja aah, niin hyvää!!

Lisäkkeeksi kypsyi couscous, johon Mari lisäsi saksanpähkinä oljyä, erilaisia pähkinöitä & rusinoita huhmareen kautta....

...sekä kuivattuja karpaloita. Muutama pyöräys ja lisäke oli valmis.
Pakko kyllä todeta, että olihan parasta couscousia mitä olen koskaan syönyt!


Pääruoan kana oli saanut ylleen marinaadin ja kypsennys sujui grillissä. Niin se grillikausi pyörähti käyntiin Montrealissa!
Kanan kylkeen Mari pyöräytti sienikastikkeen; hillitön pussillinen viipaloituja tuoreita herkkusieniä ja siitakesieniä. Kuullotus pannulla sipulin kera, sekaan marsala-viiniä ja sen loppuessa vähän porttia ja kruunaus paksulla kermalla. Minä joka en syö sieniä, söin kastikkeen viimeistä pisaraa myöten! YAMI :)

Pääruokamme näytti tältä, minä kasasin tuon couscous pyörylän. Hyvä minä!

Illallisen päätti jäätelöannos vanilja- ja vaahterasiirappijäätelöllä sekä pistaasikekseillä. Tässä vaiheessa en enää muistanut kuvata :). Ja olihan mukana myös lasillinen port-viiniä.
Ihana ilta, ihanaa ruokaa ja mahtavaa seuraa! Mitä muuta voikaan toivoa :).
Lapset saivat oman kana-annoksensa ja jälkiruoaksi erilaisia pääsiäismunia. Sekä Samuelilla ja Oscarilla oli hauskaa ja sehän perheillallisilla on pääasia.
Kiitos Mari ja Marc - toivottavasti pian nähdään!

3 kommenttia:

täti kirjoitti...

Olipas teillä suussasulavat herkur. Nam! Ihana, aistillinen blogi sinulla.

Virpi P. kirjoitti...

Nämä Montrealin jutut ovat ihania! Tässäkin on sinänsä tutut ainekset, mutta vähän uudella tavalla tehtynä. Taidanpa kopsata itselleni kokeiltavaksi, varsinkin parsa- ja kuskus-ohjeet. Kiitos!

Terhi kirjoitti...

Kiitos täti!

Katriina, vielä on ainakin muutama Montreal postaus tulossa ennen koti matkaa :).
Minutkin tuo couscous kyllä yllätti ja pakko kokeilla heti kotona!