lauantaina, toukokuuta 15, 2010

Toukokuun grilli-ilta

Kutsuin tuttavaperheen meille istumaan iltaa ja myös kokkaamaan kanssani :). Tuttavaperheen tyttö on ollut Sampan kamu vaippaikäisestä ja edelleen he tulevat mielettömän hyvin juttuun keskenään. Oli sovittu, että kamu jää meille yöksi tänään.

Alkupalat unohdin tyystin kuvata mutta tarjosin päärynänlohkoon sipaistua Aura goldia, joiden ympäri kiedoin serrano-kinkkua sekä ruissipsejä joiden sisustaan lusikoin sitruunalla maustettua mascaponevaahtoa ja pinnalle ripottelin calvados-marinoitua kylmäsavulohta (lähi K-supermarketista) ja ruohosipulia.

Pääruokana halusin tarjota parsaa, hollandaise-kastiketta sekä marmorifilettä.

Pääruoan kanssa toimimme yhteistuumin vieraiden kanssa. Parsat kuorittiin ja keitettiin sitruunalla ja suolalla & pippurilla maustetussa vedessä noin 6-7 minuuttia.
Parsan kylkeen keitettiin hollandaise-soossi ja grillissä kypsennettiin marmorifileet jokaisen maun mukaan.
Oma ideani oli tarjota vielä ruoan painikkeeksi valkosipuli-mozzarellaleipä.
Kun vielä lähdin googlettamaan ideoita löysin saman tyylisen idean löysin mm. Kinuskikissan blogista. Tein omia muutoksiani reseptiini.
Vinkki! Tähän leipään voit käyttää myös samoja yrttejä kuin esim. pääruokaan; persiljaa, tilliä, rosmariina, korianteria jne. ja saat ihanasti ruoalle täydentävän leivän esille!
Valkosipuli-mozzarellaleipä:
  • 1 ranskanleipä
  • 150 g voita
  • 1 buffala mozzarella (esim. Pirkan Parhaat)
  • 2 kourallista tuoretta basilikaa
  • 1 kourallinen tuoretta ruohosipulia
  • 5 kynttä valkosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria

Pilko voi kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä.
Pilko mozzarella, basilika ja ruohosipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää voin joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla & mustapippurilla.
Leikkaa ranskanleipään lähes pohjaan saakka kunnon viillot. Älä anna mennä läpi!


Lusikoi viiltoihin täytettä.

Paista folioon käärittynä miedolla lämmöllä grillissä tai leivinpaperin päällä grillipellillä uunissa noin 225 asteessa kunnes voi on sulanut.


Leipä oli kyllä taivaallisen hyvää! Ajatus olikin hakea kaupan pakastealtaiden valkosipulivoi-patongeille korvike ja voi että tuoreet ainekset ja yrtit tekevät tehtävänsä!

Jos paista leivän grillissä niin muista varoa lämpöä, koska grillissä pohja saa väriä nopsaan!
Tätä aiotaan kokeilla kesällä myös nuotiolla mökillä!

Tässä vielä kauniisti lautaselle koottu annos, kyytipoikana ainakin meidän Alkossa uusi viini Mud House, sauvignon blanc Uudesta Seelannista. Ihanaa puhtaasti parsan kanssa mutta sopi kyllä marmorifileenkin kanssa, ei jäänyt yhtään varjoon!


Ja jotta meidän prinsessa; Penni ei jäisi yhtään varjoon niin hänen lautaseltaan löytyi makkarankuoria & kebakkoja (nämä siis lasten ruoista jäminä), marmorifilettä pieni biitti ja toki hollandaise-kastiketta....


...ja lämpösenä tietty!
Aah, ja jälkkäriksi oli mansikkapiirakkaa, mascarpone-vaahtoa ja tuoreita mansikoita mutta siinäkin vaiheessa kamera unohtui, sorry!
Niin ja ne kamut söi iltapalaksi jäätelöannokset strösseleineen :).

6 kommenttia:

PirjoS kirjoitti...

Vihreitä parsoja ku ei välttämättä tartte kuoria, silloin on myös paljon kauniimpia tarjottaessa, kunhan napsauttaa alimman 2-4cm puisen osan pois. Valkoinen parsa taas on kuorittava.

Anonyymi kirjoitti...

todellakin pilasit parsasi kuorimallamyös ulkonäön suhteen.vihreitä parsoja ei juuri koskaan ole tarvetta kuoria.

Katri kirjoitti...

Oi, voi kun oisin ollu mukana.... kauhea nälkä taas yllätti näitä herkkuja kuolatessa.

Terhi kirjoitti...

Tuoretta vihreää parsaa ei toki ole pakko kuoria. Tässä tapauksessa parsat kuorittiin kun saimme kaupasta viimoisen parsanipun ja emme tienneet kauanko parsat olivat kaupan hyllyllä köllötelleet.
Otimme siis varman päälle :) ja erittäin hyvää oli!

Biber82 kirjoitti...

Valkosipuli-mozzarellaleipä testattu ja hyväksi havaittu :)

Sanna kirjoitti...

Mä siis suorastaan koin rakastumisen pääsiäisenä, kun tein tuota valkosipuli-mozzarellaleipää <3 pitää tehdä heti vappuna uudelleen ja tällä kertaa grillissä :)