maanantaina, huhtikuuta 25, 2011

Mökkifiiliksiä vol 1. 2011

Rakennamme mökkiä Joutsaan ison veden äärelle. Ostimme tontin kolme kesää sitten ja tarkoitus oli rakentaa pikku hiljaa, pala kerrallaan, monta monta vuotta. Mutta niinhän se homma lähti lapasesta kun anoppi huusi meille saunamökin hirret huutokaupasta. Hyvään hintaan, ei voi kieltää!

Viime kesänä saimme mökin rungon pystyyn, laitoimme homeen eston hirsiin ja mies pystytti minulle ulkohuussin rungon ja sinne Biolanin pöntön. Onhan se toisaalta aika mielenkiintoista käydä huussissa missä ei ole seiniä mutta tänä kesänä saan varmaan seinät ympärille :)!

Joka kevät on kuitenkin ollut mielenkiintoista saapua tontille....ei koskaan tiedä mitä odottaa! Meillä on asuntovaunurouva tontilla, jossa yövymme koska eipä sisätiloissa tule rakennusaikaan oltua juuri ollenkaan. Mutta telttayöpyminen viikko tolkulla ei myöskään innostanut. Asuntovaunurouva on ihan huippu! Sähköt kun vedettiin jo heti ostovaiheessa tontille niin asuntovaunussa on jääkaappi ja tv. Nettiin pääsee tarvittaessa 3G yhteydellä ja tietokoneen kautta pikkumies voi katsoa videoita - rakennusvaiheessa aika loistava juttu!


Joka kevät mökkikausi avataan skumpalla ja mansikoilla! Niin tänä vuonnakin.

Jäät eivät siis olleet vielä sulaneet ja harmittelin, kun olimme laittaneet sähköt poikki talveksi. Ei siis jääpaloja joita antaumuksella teimme viime kesän asuntovaunurouvan pakastinlokerossa.
Olin ottanut tumman rommin mukaan, se jotenkin sopii mökkidrinksuun mutta vaatii jäitä kupeeseen.
Mies mietti hetken ja totesi, että jos kepillä haroo niin tuota jäätä saa kyllä järvestä. Minä mietin kuin puhdasta se on mutta mies totesi että nappaat roskat pois jos niikseen tulee. Totta.
Ja voi että...aattelin, että jäät ovat kuin ovat mutta nehän olivatkin puikkomaisia. Upeita!

Eikä ne sulaneetkaan hetkessä!
Mies nappasi isot kimpaleet jäitä kulhoon ja niitä sitten lisäiltiin drinksuihin illan mittaan.
Tästä tuli traditio meille.

Saunamökki valmistuu hissukseen. Mies sai telineet purettua ja seuraavaksi on ikkunat & ovet, lattia ym. vuorossa. Myös tuohon isoon seinään tulee ikkuna, siitä on ihana kurkkia vieraita saapuvaksi :).

Ja jotta kesän aloitus olisi täydellinen niin muurinpohjaletut oli pakko paistaa ja niistä reseptiä on tulossa! Kuva on upea; en liekittänyt vaan laskeva aurinko sai aikaan värisävyn nousevaan höyryyn....upeaa...ja hyvältä maistui!

Tästä on ihanaa jatkaa mökkikesää!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juotteko tuon vesistön vettä kesäaikaan? Meinaan, kun samaa vettähän se on jäätyneenäkin...

Terhi kirjoitti...

Anonyymi, ei juoda vaan tuodaan vesi mukanamme. Naapureiltamme tosin kuulin, että vesi on erittäin puhdasta ja he eivät kanna vesiä mukanaan vaan juovat järvivettä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kai he sentään keittävät veden ensin? Nykyäänhän kaiken pitäisi olla niin superhyperhygieenistä.;) En nyt itsekään ole mikään hirveän bakteerikammoinen ja supersiisti, mutta järviveden käyttö sellaisenaan arveluttaa. Siellähän kuitenkin ui ja pissii kalat sun muut, linnut kakkii veteen, ja ties mitä kaikkea ihmisetkään veteen heittävät. Ja tarkoituksenani ei suinkaan ole mitenkään mollata. Pisti vain silmään tuo järviveden käyttö, ja mielenkiinnosta kyselen. Kyllähän nykyään toisaalta on menty puhtaudessa ihan liiallisuuksiinkin, ja varmasti sen vuoksi allergiatkin lisääntyvät ihmisillä, kun ei tule vastustuskykyä.

Terhi kirjoitti...

Juu, ei mitään. En osaa sanoa keittävätkö, epäilempä koska puhdasta on.
Meillä siis jäät nautittiin ihan semmosenaan eikä ainaskaan vielä ole mitään tauteja ilmaantunut :). Itse en tosin ole ollenkaan bakteerikammoinen, nykypäivänä miusta varotaan pöpöjä ihan liikaa kaikenlaisten käsidesien ym. kanssa. Maalaisjärjellä mennään ja järvivedestä keitämme pannukahvit mutta siinähän ne pöpöt kuolevatkin :). Mistä tahansa järvestä en vettä joisi "raakana" :) mutta hädän tullen ainakin omasta rannasta juon.

Minna Siltala kirjoitti...

Paikallisena voin kertoa, että puhdas vesistö meillä täällä on ja tuo järvi etenkin on ihan meidän paikkakunnan helmi!

Ihana blogi sinulla Terhi!

Terhi kirjoitti...

Kiitos Minna, meidän mökkitontin etsinnässä vesistön puhtaus oli ykköskriteeri! Kiitos vielä postista :).