keskiviikkona, toukokuuta 04, 2011

Cosmopolitan

Muistan kun muutimme mieheni kanssa "omaan kämppään" niin ostimme drinkkikirjan ja sen innoittamana erilaisia viinoja, liköörejä sekä mehuja, esansseja & limuja. Kokeiltiin siinä innossa jos jonkinlaista drinkkiä Ampiaisesta aina Siniseen enkeliin...uuuh :).
Vuosien saatossa maku on muuttunut sekä terävöitynyt ja nämä harha-askeleet jääneet muistoihin.

Muistan myös hyvin kun Sinkkuelämää -sarja rantautui Suomeen. Sitä myöten Cosmo valtasi Suomen ja jokaisessa bile-hilepaikassa Cosmot oli "se juttu" ja niinhän jäin itsekin koukkuun mutta sillä poikkeuksella että koukussa olen edelleen.
Yksi rakkain Cosmo-muisto liittyy siihen kun olimme syömässä Helsingissä rakkaan lapsuuden ystäväni kanssa päivää ennen kuin muutin pois Suomesta Yhdysvaltoihin ja me kilisteltiin Cosmoilla. Ja siitä se jäi. Aina kun menemme ulos syömään tai nähdään ruoan merkeissä, Cosmot täytyy tilata tai tehdä, se on se meidän juttu.

Häästudio ei tietenkään tehnyt poikkeusta asiaan, sitä kun juhlistimme yhdessä, mutta huomasin että minulla ei ole a) cocktail-shakeria ja b) Martini laseja. Wha-at?
Riedel fanina hankintalistalle siirtyvät siis Martini -lasit ja eiköhän Decanterista löydy myös kunnon shakersetti!

Täytyi siis tyytyä vasta ostettuihin Margarita laseihin mutta niissä tilavuus on toki suurempi, joten käytin 1,5 kertaisen annoksen juomaa.

Tällä ohjeella sheikkaat yhden drinkin.


Cosmopolitan:
  • 1 cl Cointreau -likööriä
  • 2 cl vodkaa
  • 3-5 cl Ocean Spray -karpalomehua oman maun mukaan
  • jäitä tai jäämurskaa
Mittaa shakeriin kaikki ainekset. Sheikkaa voimakkaasti ja kaada siivilän läpi laseihin.
Tarjoile heti!

Vinkki! Jos sinulla ei ole cocktail shakeria niin voit käyttää esim. Tupperwaren pikasekoitinta.
Jos käytät jäämurskaa niin voit jättää ne myös drinkkeihin. Toimii varsinkin kuumana kesäpäivänä!

Ainiin, ja se drinkkibaari sheikkailtiin loppuun ennen rapakon taakse muuttoa ja nyt sieltä baarikaapista löytyy erilaisia viskejä & konjakkeja maailmalta....mun viinikaapista ei nyt puhuta ollenkaan :).
Niin ja se drinkkikirja on kyllä palvellut tähän päivään saakka.

Ei kommentteja: