sunnuntaina, marraskuuta 13, 2011

Isänpäiväkakku

Tänä vuonna minulla oli "helppo" homma leipoa Isänpäiväkakku, koska sain tiukat raamit kakulle. Suklaata, suklaata ja suklaata. Helppoa siis sinällään mutta itse kun en ole suklaakakkujen ystävä niin haastetta pukkasi täyttää kaikki toiveet.

Miehet halusivat "tiukan" suklaakakun jossa on Jacky-suklaavanukasta (sitä lohkeavaa), suklahippuja ja kermavaahtoa.
All right :).

Mietin pitkään suklaakakkupohjaa kun se ei saanut siis olla peruskakkupohjaa vaan sitä "tiukempaa". Selasin kirjoja ja lehtiä kunnes muistin Kinuskikissan mehevän suklaakakkupohjan.
Ei muuta kuin hommiin!


Kyllä tuo Kenwood on voittamaton! Niin näppärästi pyörittää taikinat kuin taikinat!


Paistoin kakkupohjan jo lauantai-iltana, sai tekeytyä yön yli koska pohja on kahvikakkumainen. Tein tarkasti ohjeen mukaan mutta paistoin 22 cm halkaisijalta olevassa vuoassa ja oli minusta just passeli.

Tänään leikkasin kakun kolmeen kerrokseen.
Kostutin pohjat reilusti maidolla (pohja imi enemmän kostuketta koska on tosiaan kahvikakkumainen), väleihin Jacky-kaakaovanukasta purkki per väli ja tummaa suklaata rouheena.
Pinnalle reippaasti läjä kermavaahtoa vispi-kermasta ja sen piti siis valua reunojen yli. Reunoille ei saanut laittaa :). Päälle vielä suklaarouhetta.


Aika rouheehan tästä tuli ja minä olisin tietenkin laittanut kermaa ympäriinsä sekä väleihin mutta ei Isänpäivänä passaa käydä soveltamaan :).
Jos olisin alkuvaiheessa "tajunnut" ohjeet kakkuun oikein niin en olisi myöskään korppujauhottanut vuokaa vaan ihan perusjauhoilla kun nuo korppujauhot pistää silmään.

Minulle ihan liian suklainen mutta pääasia että miehet olivat tyytyväisiä ja taisivat syödä massut kipeiksi kakkua. Ensi vuonna tosin pitää olla kuulemma suklaamoussekakku :).

Ihanaa Isänpäivää vielä kaikille iseille ja ukeille!

Ei kommentteja: