sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2012

Thaimaa, loikoilua altailla -vol.2

Ensimmäinen aamu oli upea kun avasimme hotlan ikkunanverhot ja tosiaan tajusimme että meillä on merinäköala!
Oli ihanaa katsella joka aamu pitkähäntäveneiden putputusta, vesiskoottereiden aaltojen pärsketä, purjeveneiden lipumista ohitse ja muutamana aamuna bongasimme isoja risteilijöitäkin.

Tämä loma vietettiin pikkumiehen ehdoin eikä meillä ollut oikein edes mitään toiveita mitä nähdä Thaimaassa. No joo, mies halusi kyllä kalastamaan sekä tietenkin sukeltamaan joista kerron myöhemmin. Minä odotin hyvää ruokaa ja juomaa sekä ruokakurssia jonka kyllä harmikseni jouduin peruman kun sukellusretket sekoittivat suunnitelmat...mutta ensi kerralla sitten!


Kun siis mentiin pikkumiehen ehdoilla niin vietimme aika monta päivää ihan vaan hotlan altailla. Allasalueita oli ainakin neljä mistä valita, aurinkotuolin sai joka päivä helposti ja pyyhkeen sai noutaa allasbaarista.
Samalla tuli tilattua ihania juomia kuten nämä aamun piristäjät: jäinen mango-, ananas- ja litsimehu. Näiden hintaa en enää muista mutta muutaman euron luokkaa drinksu.


Allastarjoilijat olivat superiloisia sekä tykkäsivät mielettömästi lapsista! Joka päivä aamupäivästä he tarjoilivat meille hedelmälohkoja; vesimelonia, cantaloupemelonia sekä pitahayaa eli lohikäärmehedelmää. Ostin muuten yhden hedelmän taannoin ja maksoin siitä viisi euroa, joten aikasta kallista täällä meillä!!
Me oltiin altailla jo heti aamupalan jälkeen eli noin 9-10 viimeistään ja uitiin & loikoiltiin pari tuntia ja puolen päivän aikaan suunnattiin aina lunchille. Nuo hedelmäviipaleet sekä hedelmädrinksut & -smoothiet piti hyvin nälkää.


Meidän "suosikkiallasalue" oli heti Sails-ravintolan yhteydessä ja mikäs siinä oli loikoilla....


...tai välillä ylemmällä tasolla jonne aurinko paistoi läpi päivän.
Meidän pikkumies sai "vesipeto" leiman jo ensimmäisenä päivänä ja olin varma että suomut kasvaa ;).


Allasalueella oli tarjolla myös suomenkielistä luettavaa ;). Välillä oli Hesari, iltapäivälehtiä sekä aikkareita. Itse jätin uusimman Kotivinkin muiden lomalaisten luettavaksi.

Sanomalehdet oli siis tulosteita (tuskin laillista touhua) ja mm. iltapäivälehdistä pyydettiin Minimarketeissa (pikkuruinen kauppa, vähän kuin meidän R-kioski) noin 160 TBH. Jäi ostamatta.


Muutenkin tuli kyllä vähän luettua suomalaisia uutisia vaikkakin näin yrittäjänä oli pakko olla nettiyhteys hotlalla joka olikin aikasta kallis! 600 TBH 24 tuntia, jonka sai toki aina poikki kun ei ollut netissä mutta silti. Osasi Hilton kyllä rahastaa...

Altailla oli ihanaa loikoilla ja kurkkia nettiä miesten uidessa ja paistatellessa päivää. Itse en halunnut palvoa aurinkoa koska palan jo aurinkoa katsellessa joten oli pakko olla varuillaan. Eikä se silti onnistunut ja tuloksena nyt ihanasti kuoriutuva iho :(.

Yhtä usein kun käytin Omppuani, olin vaan. Tuijotin palmuja, vettä ja miehiäni. Nautin.
Näin jälkeenpäin tajusin että osasin nollata ajatukset ja kurkkia työjuttuja vain sen tarpeellisen määrän. Aika hyvin!
Apua, nyt tuli juuri ikävä allasalueelle!

Ja olihan meillä altailla silmänruokaa ;), lähes joka aamu meitä viihdytti tämä upea riikinkukko jonka pikkumies risti Rikiksi.


Upea lintu ja selkeästi piti reviirinsä. Liian lähelle ei päässyt.

Muutaman kerran nautimme lunchin altailla kun pikkumiehellä oli seuraa altaan muista lapsista. Ruoka oli ihan jees mutta en kyllä suosittele kuin pakosta.
Pienen kävelymatkan päästä sai pa-aljon parempaa ja edullisempaa mutta lomailuun kuuluu myös helppous!

Puolen päivään jälkeen piti kyllä ottaa altailla aina joku drinksu, ihan pakko ja oli hirrrween hyviä ;).


Meidän suosikkeja oli Mai Tai ja Long Island, näillä taisi olla hintaa 200 - 225 TBH jos en väärin muista.


Allasbaarin listalta tuli kokeiltua myös Tequila Sunrise, Singapore Sling, Strawberry Daquiri, Strawberry Margarita, Gin Fizz ja Pina Colada...enkä muistanut puoliakaan mitä ne oli ennen tilausta joten pitäisi varmaan tehdä drinksuja enemmän!


Pikkumiehen kanssa kirmattiin yhtenä iltana ennen dinnerille menoa vähän viilentymään. Lähes joka päiväinen +35 lämpöä oli minulle aika extriimiä!

Jatkan raportointia ruokajutuilla :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Terhi !
Kiitos kivasta blogista,josta on ollut iloa ja hyötyä viimeiset kolme vuotta.Nyt kysynkin tästä Karonin Hiltonista, jonne olen menossa mieheni kanssa helmikuussa. Vastaako se mielestäsi tähtiluolitusta 5¤? Meillä tosin ihan perushuone aamiaisella.Onko hotellilla rannalla mitään palvelua, edes omia rantatuoleja? Onko se ylipäätään viihtyisä, kuten hotellit yleensä Thaimaassa?
Terv. Heli

Terhi kirjoitti...

Hei Heli! Ja pahoittelut että vastaan hieman myöhässä mutta parempi kuin ei milloinkaan.

Ehkä ei ihan 5:n tähden paikka ollut mutta erittäin siisti ja palvelu hyvä.
Aamiainen ihan ok, minä tykkään tuoreista hedelmistä ja luonnon jogurtista joten olin tyytyväinen. Ja mehut oli ihania!

Hotellin rannalla me ei taidettu käydä ollenkaan, pikkumies tykkäsi uida altailla joista saikin valita. Muistan kyllä että Hiltonin ranta oli aidattu mereen päin.
Aurinkotuoleja saimme altaille aina, aurinko paistoi siinä kuin merelle ja välillä tarjoilijat toi hedelmiä syötäväksi. Joten sinällään meillä ei ollut hinku mereen uimaan.
Hintataso altailla oli kyllä aika korkea verrattuna drinksuihin ja ruokaan muualla.
Aamu-uinnit oli taas ihania altailla kun ei paljon muita ollut :).

Hotelli oli viihtyisä, iltamusiikkia ja pientä naposteltavaa pystyi tilaamaan aulan ravintolaan. Vartioitu alue, joten erittäin rauhallinen.

Muista hotelleista meillä ei ole kokemusta, juuri mietitään reissua talveen mutta halutaan kokea uusi paikka.
Kerro ihmeessä mitä tykkäsit jos päädytte Hiltoniin!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta Terhi!
Vaihdoin tänään perushuoneen merinäköalaan,kehuit upeata auringonlaskua, ja juuri sihen aikaan tulee oltua huoneesa, ennen iltarientoja.Uskon , että tää hotelli sopii meille, ehkä tärkeintä rannan läheisyys ja ruokapaikat.
T. Heli

Terhi kirjoitti...

Hei Heli!

Oijoi..nyt iski "kateus", olisi niin ihanaa taas päästä sinne!
Kävelkää mieluummin, tuk-tukeilla on sovitut hinnat eli edullisesti ei pääse hotellin edestä eikä vähänkään matkan päästä.
Me tykättiin kävellä kun illalla tuuli oli ihanan viileää :).
Välttäkää turistiravintoloita, niissä hintataso on to-osi paljon reilumpi kuin vähän sivummalla. Ja yleensä ruoka parempi.
Ja maistakaa illalla katukojuista ruokaa, nami!

Ihanaa lomaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Ja terveisiä Thaimaasta,ja Karonin Hiltonista.Hotelli oli juuri sellainen kun odotimme, ja kerroit.Parasta oli laaja puutarha ja avaruus ympärillä,ja merinäköala parvekkeelta.Altaat viihtyisiä suuria ja vesi raikasta, niitä on muuten viisi kappaletta.Palvelu ja hotellin sisustus jäi kyllä varjoon Hua-Hin in Hiltonista,mutta ympäristö oli rutkasti parempi.
Ihania Thairuokia tuli syötyä erityisesti ekalla viikolla jonka olimme kiertomatkalla.Thairuoka oli poikkeuksetta hyvää, jopa Bodan saarella tarjottu piknik lounas,joka tuli veneessä mukana muovipusseihin pakattuna, jotka sitten venepojat laittoi tarjolle teräsastioihin saaren rannalle.Osa porukasta ei uskaltanut syödä vatsataudin pelossa, itsekin hieman epäröin , koska ruoka oli valmistettu useampi tunti aikaisemmin , eikä ollut enää kuumaa.Pelko oli turha ei mitään vatsaoireita koko matkana.
Nyt kattilassa porisee makkarakeitto,eka ruoka kotiinpaluun jälkeen-tuoksuu jo kypsältä.

Terv. Heli