sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2012

Pullapäivä

Täytyy kyllä myöntää että aina leipomiset tai ruoanlaitto ei mene ihan niin kuin Strömsössä :).
Tässä taannoin päätin leipoa mandariini-rahkapiirakkaa sekä rahkapullia & korvapuusteja. Kodin valtasi ihana pullan tuoksu, makukin oli hyvä vaan ulkonäkö ei kyllä mitenkään onnistunut.

Tein pullataikinan normireseptilläni, joka toimii! Kuten nytkin.

Halusin tehdä rahkapiirakan jossa olisi persikanlohkoja vaan eihän niitä löytynytkään kaapista. Sen sijaan löysin purkin mandariinin lohkoja ja ajattelin että sopii hyvin rahkan kanssa.
Painelin pullataikinan voidellun keraamisen vuoan pohjalle, ladoin päälle mandariinin lohkot ja päälle kaadoin sitruunaista rahkatäytettä.


Kaunishan piirakasta tuli vaan laitoin ihan liikaa pullataikinaa. Puolet olisi helposti riittänyt.
Nyt pohjasta tuli liian pullava ja rahkatäytettä oli liian vähän. Sen siitä sain kun ei pullapohjaisia piirakoita ole tullut leivottua vuosiin!

Syötiin piirakka niin että leikattiin reunat pois :).

Noh, että pullapäivä jatkui "ei niin onnistuneesti" niin tein vielä pikkupullia joihin painoin kahvikupilla syvennykset ja lapoin rahkatäytettä pulliin.
Jep. Täyte pursusi pellille eli oli aivan liian juoksevaa.
Menin ja poikkesin tuosta normireseptistäni ja lisäsin sitruunamehua joten se taisi tehdä liian juoksevaksi täytteen ja se ei sitten tietenkään pysynyt pullien sisällä.


Hyviä nämäkin oli kaikesta huolimatta :).


Pullapäivän onnistuneimmat olivat korvapuustit ja tulihan noista rahkapullistakin ihan nätit kun leikkasin yli tulleen täytteen pois.

Mitä tästä opin? Ei kannata soveltaa hirveästi jo hyväksi koettuja reseptejä :).
Toisaalta, lähes kaikki pullat sekä piirakka meni ja pikkumies kamuineen olivat tyytyväisiä, muutaman pullan sain jopa pakkaseen aamukahviherkuiksi.

Ensimmäiset pullat leivoin kotitalous-tunnilla seiskaluokalla ja kotona äidin kanssa viikottain aina siihen saakka kun lensin pois pesästä. Omassa kodissa pullaa on tullut leivottua jo lähes 20 vuotta, hih! Ei siis kannata lannistua jos ei heti onnistu, eikä vuosienkaan päästä :).

Ei kommentteja: