tiistaina, toukokuuta 01, 2012

Liemessä Workshop - ruokakuvauskurssi

About puoli vuotta sitten huomasin kollegani, ruokabloggaaja Jennin ilmoituksen Facebookissa. Ruokakuvauskurssi, varaa paikkasi heti!
Auts, minuun upposi koska valokuvaaminen on jotenkin aina ollut niin työlästä ja "ei niin kivaa" kun ei ole osannut vaikka välineistö onkin ollut kunnossa. Enkä minä ole mitään ymmärtänyt mistään aukoista, valkotasapainoista ja mitä muuta sitä pitäisi muistaa...joten erittäin paikallaan oli siirtyä Tuusulasta Siiliparatiisin Sannan kanssa vähän oppimaan kameran saloja virman piikkiin :), me kun ylläpidämme myös Confetin blogia niin kuvaamisen petraus tuli todellakin tarpeeseen.


Jenni on ansioitunut ruokabloggaaja ja hän kuvaa juttuja & kirjoittaa mm. Glorian Ruoka & Viini-lehteen sekä lukuisten muiden asiakkaiden toimeksiannosta. Hih, Confetillekin Jenni kuvasi mm. kauppojen hyllyillä olevan kaulittavan massan kakun (vaahtokarkki & vadelma).
Itseoppinut Jenni antoi meille hyvät vinkit alkuun kameran asetuksista sekä käytöstä. Kävimme läpi aukko-asetuksen, valkotasapainon, ISO-arvot sekä valotusajan...huh! Siinäpä olikin sisäistämistä.

Kävimme myös läpi perusjuttuja ruokakuvauksen & -stailauksen puitteissa, montakin vinkkiä jäi kyllä mieleen.


Jenni asetti meille tarvikkeita erilaisille tasoille joita saimme testikuvata. Oli kyllä avartavaa huomata miten joku lautanen, lusikka tai kangaspala toimi toisella tasolla vaan toisella ei ollenkaan. Ja se valo, valo!

Meille arvottiin ryhmät joiden puitteissa valmistimme yhden ruoan ja saimme valita näistä kuvausastioista sopivat.
Aaah, kirpparilöytöjä ja joukossa muutama uusikin. Minä kirppisfriikki etsin kyllä taas uudella silmällä kuvausastioita :)Suvassa solussa ryhmät kokkasivat herkkuja....sain vihdoinkin tallennettua kuvaan sen "viuhahtajan" joita monessa lehdessä välillä näkyy. Saavutus - vai vaan virhe asetuksissa :)
Kaikkien ryhmien herkut kuvatiin, meidän ihanuus tässä. Kuvauskohde oli haastava koska tortillan täyte ei ollut niin houkuttava mutta merilevä-rusetti näyttävä.
Jennin avustuksella kuvaan saatiin ilmaa, väljyyttä mutta ehkä muutama juttu pitää kuvashopata pois.


Niin, kuvashopataanko ruokakuvia Suomessa? Tästä heräsikin mielenkiintoinen keskustelu osallistuvien ruokabloggaajien Koemaistajan, Heleen's Hobbiesin, Suolaa & Hunajaa Jonnan, Soul Kitchen Annan, Hiidehuhman keittiössä, Keittiökameleontti Outin sekä Masutoaitemu-blogin kera.

Niin, siis joo...suihkupullosta saatetaan välillä suhauttaa vesipisaroita vaan siihempä se jää. Hope so really!
Minä en kuviani stailaa. Minun ruoat on syötäviä semmoisenaan ja siinähän se haaste kuvamiseen liittyykiin kun perheellä on nälkä vaan minä haluan kuvata. Haastetta!

Ihana kurssi, suosittelen! Ja mitäs opimme?
Suunnittelu + kuvausastiat & rekvisiitta + valo + ruoka = KLIKS!

1 kommentti:

Outi Rinne kirjoitti...

Saman tapaiset fiilikset täälläkin. Seuraava haaste tekniikan jälkeen on nälkäinen perhe :)