keskiviikkona, toukokuuta 02, 2012

Hävikistä herkuksi - mukana!


Liemessä Workshopissa kuulin sivukorvalla tempauksesta Hävikistä herkuksi Suolaa & Hunajaa Jonnalta.
En silloin kysynyt Jonnalta aiheesta vaan se jäi kummittelemaan mieleen koska miehen kanssa oltiin juuri puhuttu siitä minkä verran heitämme ruokaa roskiin. Ja sitä "korkkaamatonta"! Luvatonta ja sovimme että tähän kiinnitetään huomiota joten tämä kampanja tuli enemmän kuin tilauksesta.

Toukokuun ajan yli 30 ruokablogia kiinnittää huomiota omaan kulutukseensa ja loihtii hävikistä herkkua. Minä halusin mukaan myös!

Facebookissa voit seurata mukana olevien ruokablogien hävikki-ideoita ja varmasti sieltä löytyy monen monta ideaa toteutettavaksi omaan keittiöön.

Itse aion tämän kuun aikana kiinnittää huomiota:

  • Ennen kauppaan menoa kurkkaan jääkaappiin -> aina löytyy hyödynnettävää!
  • Teen kauppalistan ja suunnittelen viikon ruoat -> ei tarvitse käydä kaupassa joka päivä ja heräteostokset minimoituvat.
  • En mene nälkäisenä kauppaan -> heräteostosten teko vähenee huomattavasti kun kylläisenä kaupan mm. paistopisteen tuoksut eivät houkuttele saatikka maistiaiset.
  • En pakasta -> olen pakastanut ruokia, lihoja ja leivonnaisia. Kerran vuodessa heitän monta kassia roskiin :(, ei sieltä pakkasesta muista syödä muuta kuin lämmittää ruoka-annoksia pikkumiehelle. Tiettyjä juttuja toki pakastan ja niistä vinkkejä tulossa!
  • Jos teen ruokaa paljon, tarjoan ystäville tai naapureille kuten nyt vappuna. Dogibägit vieraille jos maistuu, en tyrkytä!
Tästä kuukausi alkaa ja jo huomenna kurkkaan jääkaappiin näin vapun jälkeen ja lupaan että en käy kaupassa ostamassa ruokaa. Kokkaan ja bloggaan!

2 kommenttia:

Säihky kirjoitti...

Hyvä idea! Itsenikin pitäisi kyllä hävikkiä vähentää. Erityisesti pakastimen uumeniin ei saisi unohtaa ruokia. Odotan mielenkiinnolla, miten kuukautesi meni.

Terhi kirjoitti...

Nyt on kyllä pakko myöntää että en ole juurikaan ehtinyt kampanjaan mukaan, joka on toisaalta hyvä kun ruokaa ei ole jäänyt yli!
Muutama juttu on tullut tehtyä & kuvattua joten jospa ensi viikolla saisin ne blogattua :)