keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2012

Karoliinan Kahvimylly

Tänään oli ihanan aurinkoinen päivä ja aamupäivä menikin uidessa & chillaillessa. Puolen päivän aikaan laiturimies totesi ettei voi jatkaa laituriprojektiamme ennen osia jotka saapuvat perjantaina joten houkuttelin miehen lähtemään "kylille".
Suuntasimme Karoliinan Kahvimyllyyn. 
Ihastuttava kahvila sijaitsee Joutsasta pohjoiseen Jyväskylän suuntaan, noin kymmenen minuuttia. Kävimme lehtijutun innoittamana kahvilla jo viime kesänä mutta nyt halusin käydä kahvittelemassa uudelleen.
Idyllisellä piha-alueella on runsaasti parkkipaikkoja sekä upea iso kahvipannu. Tuo mopo ei ollut pappa vaikka aluksi veikkasin vaan jonkin sortin Solifer.
Muistan viime kesältä että aikamoinen jono oli herkkutiskille ja niinhän siinä kävi tänäänkin.
Tiskillä on vuorossa ilmeisesti aina yksi henkilö mutta kun vitriinejä herkkuja pullollaan on vain siinä kassan läheisyydessä niin on liian kiire valita mitä haluaa kun seuraava herkuttelija jo haluaisi tehdä oman tilauksensa.
Minulle ainakin moni pullaherkku on myös niin korkealla että siinä ensimmäisen pöydän lomassa on vaikea kurkkia mikä siellä vitriinin yläpuolella houkuttelee.

Ennen kassaa on vitriini pullollaan keksejä sekä muffineita, nami!
Miljöö on kaunis, kivasti terassialueita joihin mahtuu kahvittelijoita. Kahvilan seinät on hauskasti tapetoitu kahvi-aiheisella tapetilla ja vasta tällä kertaa bongasin upeat kahvimyllyt katonrajassa. Wau!
Ja sitten niihin herkkuihin. Kakuthan on ihan älyttömän kokoisia ja valikoimassa on juustokakkuja, täytekakkuja, hyydykekakkuja, kahvikakkuja jne...ja kassaneiti leikkaa aina palasen. Ja se ei ole mikään pieni.

Suolaiset herkut löytyvät kassan vasemman puoleisesta vitriinistä jota ei ehdi tutkia ennen kuin kassaneiti jo kysyy "Mitä saisi olla?". Harmi kun itsekin olisin voinut ottaa sieltä jotain vaan nyt en ehtinyt miettimään.
Meidän vuoro...apua...yritin nopsaan valita mitä haluan ja ehdotin miehelle poro-sipulipiirasta kun edellinen mies sen tilasi...jono selän takana kasvaa. 
Rauhassa ei oikein saa miettiä ja fiilistellä herkkuja kun tuntuu että perässä tulija jo haluaisi päästä valitsemaan.

Minä valitsin sitten rahkapullan tuoreilla mansikoilla ja mies sen poro-sipulipiirakan joka oli kuulemma loistava.
Pulla oli kyllä niin iso että laitettiin miehen kanssa loppupeleissä puoliksi :). Minulle pulla on se juttu, joko tykkään tai en ja tästä tykkäsin. Pehmeä, kivasti kardemummaa ja tuore!

Tässä kahvilassa saa asiakas nauttia palvelusta nimittäin itse herkkuja ei suinkaan pöytiin kanneta. Tilaat herkut ja juomat, tarjoilija tuo ne hetken päästä pöytääsi. Eipä monessa kahvilassa enää moista palvelukulttuuria ole!

Ainoat asiat mitkä ovat jäneet vaivaamaan näiden kahden kerran aikana ovat tuo aiemmin mainitsemani valinnan mahdottomuus pieneen tilaan/jonotukseen nähden sekä hymy.
Mielestäni kahvilasta uupuu eritoten hymyily, tervehtiminen ja iloisuus. Ja se on kuitenkin se juttu miksi erikoiskahviloissa haluaa käydä. Pieni juttu korjata ja toivottavasti ensi kerralla kohtaan aidosti iloisen kassaneidin sekä muun henkilökunnan :).

Seuraavan kerran aion kuitenkin testata herkkuja leipomo-konditorian uudesta Herkkuautosta joka välillä pysähtyy myös Joutsan torilla.

Kuvista: Napsittu nopeaan Sonylla ja iPhonella asiakkaiden lomassa. 

1 kommentti:

Minna kirjoitti...

on tosi kiva ja herkullinen paikka. Muistan kun monta vuotta sitten käytiin ensimmäisen kerran ja puutteellisten kylttien takia luultiin päätyneemme jonkun kotipihaan. Onneksi uskalsimme sisälle asti