maanantaina, elokuuta 06, 2012

Kodin sydän, keittiö

Muutimme viime kesän lopulla uuteen kotiin ja halusin tietenkin remontoida heti keittiön. Kirjoitinkin bloggauksen aiheesta mutta tähän päivään mennessä en ole blogannut lopputulosta vaikka lukijat ovatkin sitä pyytäneet.
Nyt, olkaa hyvä. Kotini sydän, keittiö.

Kävin läpi useita keittiötoimittajia ja osalta sain tarjouksen, joiltakin jopa kuvia mutta hämmästyttävän moni oli erittäin passiivinen. Ei soittoja tarjousten perään? Täh? Miten sitä kauppaa saa jos ei ole aktiivinen...ehkäpä sitten näillä kauppiailla on niin paljon myyntiä ettei tarvitse. En usko.

Keittiötoimittajaksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen toistamiseen Puustelli. Meidän ensiasuntoon Lappeenrannassa valittiin aikanaan Puustelli. Ja kuten kerroinkin jo aiemmassa postauksessa, olin erittäin tyytyväinen Järvenpään Puustellin toimitukseen ja eritoten asennukseen.

Vähän jouduin kylläkin itse näkemään vaivaa mm. kivitasojen suhteen kun alunperin tuli väärät ja sitten vielä vialliset, mikron luukun sekä muutamien pikkuvirheiden osalta. Asennuksen jälkeen myyjän into vastata soittopyyntöihin sekä sähköposteihin vähän hiipui, josta kyllä miinusta. Kauppa on hoidettu silloin kun kaikki on valmista ja asiakas tyytyväinen "sanoo vanha mediamyyjä" :). Aina voi saada jälkikauppaa ja sitä näköjään hyvin harva hoksaa. Kaikki saatiin kuitenkin hoidettua loppupeleissä ajan kanssa mutta mutta. Se mikron luukku.

Mikronluukku oli vinossa ja siinä oli lommo. Minut ohjattiin Järvenpäähän maahantuojan huoltofirman, vai mikä se nyt on, pakeille ja kun jo kuulin firman nimen niin tiesin että pitkä taival edessä ja palvelua turha odottaa. Ja niinhän siinä kävi.
En ymmärrä miten moinen firma pysyy pystyssä eikä kukaan nouse vastaan kilpailemaan! Asiakaspalvelu on luokatonta, sähköposteihin/soittoihin vastataan kun jaksetaan ei niin ystävällisellä asenteella jopa Tj:n puolesta ja toimitukset kestää ja kestää. Itse saa kysellä perään ja mitään pahoitteluja on turha odottaa.
Onneksi kuitenkin asentajat olivat ystävällisiä ja vino ovi saatiin vihdoinkin korjattua.

Eli ongelmia oli, kuten aina keittiötoimituksissa. Osa firmoista hoitaa ne hyvin, osa ei.
Järvenpään Puustellille annan ehkä 8+ arvosanaksi.

Valitsin keittiön ovien väriksi valkoisen ja kiiltävän. Vetimiksi samat sulavalinjaiset vetimet kuin aiemmassa keittiössä.
Kivitasot valittiin Louhi Kivitasoilta mutkien kautta. Alkuperäiset kivitasot olivat vääriä ja valitsin uudet vaan myös Louhen kivitasoissa oli hieman värivirheitä joista reklamoimme. Koko prosessi venyi joulukuulle mutta loppujen lopuksi saimme hyvän hyvityksen Louhelta ja olen enemmän kuin tyytyväinen tasoihin! 
Keittiöstämme tuli siis hyvin pelkistetty. Mustaa, harmaata, valkoista ja lasia.

Kodinkoneet valitsimme AEG:n mallistosta kuten aiemmassa keittiössämme. Hinta-laatusuhde on loistava.
Kaasuwokin valitsin edelleen tai no, olisin ottanut kaikki liedet kaasulla mutta mies pisti vähän vastaan. Pöh.
No, muut tasot ovat rajatonta induktiota eli kattilan tai pannun voi laittaa mihin kohtaan vaan ja liesi lämpiää juuri siitä kohtaan. Loistavaa! Minullakin kun monesti on viisikin kattilaa yhtäaikaa porisemassa niin aiemmassa keittiössä olin helisemässä. Uudessa ei ole tämmöstä tapahtunut!
Muutimme keittiön mallia ja takaseinältä liesipiste muutti eripaikkaan. Samalla liesituuletin vaihtui aktiivihiilisuodattimella varustettuun malliin. Meille sopiva löytyi Lapetekin mallistosta Luxor.
Tässä vuoden varrella olen nappaillut kuvia joten tunnelma vaihtuu kuvasta toiseen mutta keittiön ilme tulee esiin. Verhoja ikkunoihin en tosin ole löytänyt vielä reilun vuodenkaan jälkeen.
Minulle keittiössä oli tärkeintä nähdä kokkaillessa vieraat ja seurustella heidän kanssa. Tämä toteutui :).
Keittiöstä olisin voinut jättää ihan hyvin pois mikroaaltouunin mutta kun pikkumies lämmittelee ruokia sekä välipaloja koulun jälkeen yksin tai kamujen kanssa niin eipä sitä vaan voinut jättää. Uuni on sama kuin edellisessä kodissa, AEG:n malli pyrolyysillä eli uuni polttaa kaikki valumat & pinttymät. Ei ikinä pesua ja me like!
Näkymää eteisen puolelta. Vanhasta kodista otimme mukaan LG:n mustilla lasiovilla varustellun side-by-side jääkaapin sekä Electroluxin viinikaapin.

Niin ja ne baarituolitkin löytyi vihdoin Stockan Hulluilta Päiviltä. Kartellin Charles Ghost baarituolit. Näissä istuessa on pikkumiehen kamut syöneet jos toisetkin herkut baaritiskillä. Niin tyytyväinen valintaani :).
Välitilaan valitsin Aitokiven White Quartzite verhoilukiveä joissa on ihana kimallus.
Kiveä jäi vähän yli ja haaveilenkin että saan käyttää sitä jotenkin saunamökkiprojektissamme ja siten yhdistää meidän kodit toisiinsa.
Keittiön altaaksi päädyin suunnitelmien mukaan Lapetekin Silgranit altaaseen ja on ollut kyllä yksi parhaista valinnoista koko keittiössä! Mustassa altaassa ei näy lika ja on aina tyylikäs.
Hanaksi taas valikoitui Oraksen tuttu malli jossa ulos vedettävä putki joka on ihan must minun keittiössä.
Keittiö on toiminut aivan loistavasti. Laskutilaa on sopivasti, yhtään isompaa allasta en olisi tarvinnut ja yksinkertaista väritystä voi elävöittää tekstiilein sekä kauden sävyjen mukaan.

Ainiin. Minun helmeni keittiössä on yleiskonekaappi. Aah. Siellä se Kenwood saa olla paikoillaan, ei tarvitse repiä johtoja tms. Nostan vaan tason ylös ja ei muuta kuin leipomaan. Parhautta!
Tähän mennessä en siis ole löytänyt mitään muutettavaa keittiössä, onhan tämä jo kolmas suunnittelemani. Pieniä vinkkejä sain keittiösuunnitteluun mutta pääroolin hoidin kyllä itse.
Kyllä kokki & leipuri tietää mitä haluaa parinkymmenen vuoden kokemuksella :).

Tähän keittiöön halusin myös vitriinikaapit viinilaseille, Mariskooleille ym. tarjoiluastioille.
Ja kauniit niistä tulikin. Nämäkin tilasin Puustellilta.
Sesonkien mukaan vitriinien päälle laitan viherkasveja, kukkia, kynttilöitä tms. Festivon kynttilänjalat ovat aina tason päällä ja saavat sesonkiin sopivan sävyiset kruunukynttilät.
Minä olen tyytyväinen, ainahan sitä jotain voisi suunnitella toisin mutta tosiaan mitään isompaa ei ole tullut mieleen.
Tässä keittiössä on ihana kokkailla, leipoa ja kestitä vieraita!

10 kommenttia:

Kirsi-Riksi kirjoitti...

Aivan ihana! :) Voi kunpa joskus olisi varaa ostaa talo ja remontoida keittiö juuri sen näköiseksi kuin itse haluaa. :) Toivottavasti joku päivä. ^^

Mulla on kanssa iät ja ajat ollut haaveena saada keittiöön saareke ja jonain päivänä mä vielä sen saan...! :D

Sirkku kirjoitti...

Kiitos tästä! Sain paljon hyviä vinkkejä vastaisen varalle.
Oletko esitellyt yleiskoneesi jossain jutussa?

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava lattia!

T.maarit

Anonyymi kirjoitti...

Hei, hieno on keittiösi, varmasti kiva tehdä siellä töitä!
Voitko kertoa, minkä yleiskoneen olet valinnut? Paras varmaan, kun olet alan ammattilainen!

T. Elina

Tusla kirjoitti...

Voi tuo yleiskonekaappi on hieno! Tuo on ihan pakko muistaa, sitten jos joskus teemme keittiöremppaa.

Terhi kirjoitti...

Oih, kiitoksia kommenteista!
En ole postannut yleiskoneesta ja siitäpä voisinkin joku päivä kirjoitella :).

Anonyymi kirjoitti...

Hei! onko verhoilukivi ollut hankala välitilassa. Onko pysynyt puhtaana. Mekin suunnittelemme sen laittamista.

terv. satu

Terhi kirjoitti...

Hei Satu!

En ole kokenut hankalaksi verhoilukiveä mutta hieman on kärsinyt tiskialtaan takana eli siihen kohtaan en lähtisi laittamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Terhi! minulla myös ssunnitelmissa yleiskonekaappi, mutta nousevaan hyllyyn en ollut vielä törmännytkään. Löytyikö se Puustellista niin kuin keittiösikin? Entäpä oletko kokenut sen tukevaksi ja kestäväksi käytössä? Minulla painava Kitchenaid ja hieman mietityttää kiskojen kestävyys käytössä...

Terhi kirjoitti...

Hei anonyymi! Päivääkään en vaihtaisi pois :). Yleiskonekaappi on ollut loistava ja minulla iso Kenwood jossa 6 litran kulho eli tekee isoja taikinoita. Toki silloin saa kyllä olla vieressä koska kone liikkuu tärinän johdosta jos on iso taikina tuloillaan vaan en ole kokenut ongelmaksi.
Uskon että toimii Kitchen Aidin kanssa loistavasti koska mielestäni on kevyempi laite kuin Kenwood. Ja kyllä, Puustellista on tuo kaappi.

Kuten sanoin, en vaihtaisi mihinkään!