lauantaina, elokuuta 25, 2012

Paras kanttarellikastike

Tämän kesän missio mökillämme oli että kanttarelleja on löydyttävä. Kävimme pariin otteeseen etsimässä vaan ei. Aikanaan mökkitonttimme myyjä kertoi että kyllä niitä löytyy ja niin myös naapuri...vaan mikseivät meille paljastaneet?

Itse en niin ole tämän keltaisen kullan ystävä mutta mies sitäkin enemmän. Ja olin niin päättänyt että minähän niitä löydän.
Näin kerran kauppareissulla kun mummeli kantoi sankko piri pintaan täynnä kanttarelleja ja menin väijymään seuraavana päivänä samoille apajille. Turhaan.
Kaipa minä en vaan osaa etsiä?

Pari kertaa olen sitten tässä kesänä aikana ostanut läheiseltä kesätorilta kanttarelleja todella edulliseen kilohintaan ja tehnyt miehelle sekä vieraille superhelppoa mutta niin hyvää soossia. 

Kanttarellikastike:
  • 1 prk kanttarellituorejuustoa (200 g)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 l kanttarelleja
  • suolaa
  • mustapippuria

Kanttarellit saa olla kokonaisia mutta puhdista mikäli ovat likaisia.

Laita kuumalle pannulle tai kattilaan tuorejuusto sekä kerma. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes soossi sakenee. Sekoita vähän väliä.
Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Lisää tuoreet kanttarellit ja sekoita. Anna hautua pienellä lämmöllä kunnes kanttarellit lämpenevät ja vähän kypsyvät.
Tarjoile soossi heti.

Tämä kastike on niin helppo mutta herkullinen!
Ja vieraat ovat kaapineet viimoisiakin soossin rippeitä pannulta:) ja mies pyysikin nyt ostamaan lähitorilta kaikki mahdolliset kanttarellit tänään. Ja niin tein. Sain pari pussia pakkaseen talvi-iltoja varten.

Ja ensi kesänä minä löydän!

Ei kommentteja: