maanantaina, elokuuta 06, 2012

Wanha Roopetti, Pertunmaa

Tänä kesänä olen suhannut autolla ympäriinsä Suomea tosin keskittyen Keski-Suomeen ja tänne etäläisempään osaan. Olen käynyt monessa ihanassa kahvilassa vaan aina en ole muistanut kuvata. Toisaalta aina en ole malttanut poiketa valtaväyliltä jo tiedossa oleviin upeisiin herkuttelukohteisiin. Mutta, minä tulen vielä!

Tänä kesänä olen ja ollaan ajettu meidän mökkitontille jo sormilla lukemattomiin kertoihin ja taas menneenä viikonloppuna meidän auto suuntasi kohti Keski-Suomea. 
Meidän mökille ajetaan Pertunmaan ohitse joka on pieni kylä upeassa vesistöjen ympäröimässä maastossa. Kylällä on pari ketjukauppaa, jäätelökioski, kukkakauppa ja Wanha Roopetti.

Kuvat jälleen by iPone
Wanhassa Roopetissa on tarjolla kahvia, virvokkeita, leivonnaisia sekä pizzaa.
Ajamme mennen tullen paikan ohitse ja joko mennen tullen tekee mieli valmista ruokaa ja meidän makunystyröitä kiehtoo enemmän paikallinen herkku kuin ison tien ketjupaikka.
Aikaisempina kesinä haimme ruokapaikkaaa valta väylältä kunnes bongasimme Wanhan Roopetin ja siellä söimmekin pizzaa sekä hamppareita. Tänä kesänä kahvilatuotteiden lisäksi tarjolla on vain pizzaa.
Pikkumies on aikasta tarkka pizzojen täytteiden suhteen mutta tämä pizza on yksi suosikki. Jauhelihaa.
Selkeästi pizzasta maistaa että jauheliha on itse paistettu eikä semmoista bolognesemössöä mitä moni pizzeria tarjoaa.

Pizzapohja on kaulittu, tietty kuohkeus häviää ja meillä arvostelu tämän suhteen meni puoliksi. Pikkumies haluaa pulleita reunoja (=käsin tehty), minulle sopii molemmat ja taas juuri tässä paikassa plussan mieheltä saa ne enemmän kuin rapeat reunat.

Tomaattisoossista ei päästy yksimielisyyteen, onko purkista vai ei. Todennäköisesti?
Jauhelihan veikkasin jo itse paistetuksi ja mieluusti pysyn siinä fiiliksessä :). Juustoa ehkä hieman epätasaisesti sekä valkosipuli purkista. No, minun veikkaukset näissä. Ja toisaalta mökiltä meno-paluu fiiliksissä nämä on taas niin epäolennaisia kun mieli tekee pizzaa!

Meille kuitenkin juuri tämä pizza on ihana! Toivon ni-iin kovasti että paikka pysyy pystyssä pienellä pitäjällä.
Ihanan ystävällinen palvelu, tällä kertaa saatiin pizzan hintaan myös vielä salaattipöytä (oltiin paikalla juuri lounasajan päätyttyä).
Ja mikä parasta, terassille sai ottaa koiruuden,
Prinsessa sai siis osan pizzaa :).

Kiitos ja tullaan toistekin!

2 kommenttia:

Canelia kirjoitti...

No mutta kas, myös meillä mökkimatka kulkee Pertunmaan läpi. :) Täytyypä ensi kerralla katsella vähän tarkemmin auton ikkunoista ulos, kun en muista tuommoista Wanhaa Roopettia ikinä nähneeni. Hauska tuo alimmainen kuva, hyvin näyttää pizza koiruudellekin maistuvan! :D

Jaana Konttinen kirjoitti...

Jaahas, mitäs täältä löytyikään :) Yrittäjä kiittää ja kumartaa, ja toivoo palvelevansa jatkossa entistäkin makoisimmilla pizzoilla ja muilla herkuilla :)
Ja pizzasoosi on omatekoista ;)