tiistaina, tammikuuta 08, 2013

Arnold's Bakery & Coffee Shop

Paljastan nyt teillekin. Minun suuri intohimoni. Arnoldsin täytetty bagel. Aah, nami!
Muistan että Arnolds matkani alkoi varmaankin noin 15 vuotta sitten Lappeenrannasta ja silloin puhtaasti originaalien, cremejen ja cakejen parissa. Ei silloin ollut bageleita.
Sanastoon voi muuten tutustua kahvilan nettisivuilla ja ei, tämä ei ole maksettu mainos.

Kotimme lähellä ei ole Arnoldsia (ehkä onneksi) ja tänään työreissulla Lahdessa huomasin yhden myymälän ja nii-in halusin sinne lounaalle. Sanoin miehelle että tuonne mennään lounaalle koska maistoin jo mielessäni kana-ceasarbagelin.
Nooh, asiakkaamme halusi tarjota lounaan ja ehdotti thaimaalaista ravintolaa enkä kehdannut kieltäytyä...siitä me ohi kävelimme ja bagelini jäi sinne :(. Oli se thaikkuruokakin kyllä hyvää, ei siinä mitään.

Onneksi toisen myymäläni läheisyydessä on Arnolds ja sinnehän se jalka hippasee aina kun Espoossa käyn :)

Bagelit valmistetaan paikan päällä, tilauksesta. Valitset ensin bagelin ja sitten mitä haluat sisälle.
Kana-ceasarbagelin tulee syvällisten tutkimuksieni mukaan tuorejuustoa, jäävuorisalaattia, kanaa, parmesaanilastuja ja ceasarkastike. Harmikseni tosin kastike on valmista kamaa, mieluusti näkisin että yritys valmistaisi soossit itse. Ei olisi iso homma ja saisi vielä enemmän omaleimaisuutta!

Miettimään olen jäänyt myös sitä että bagel voisi olla paahdettu, kuten Jenkeissäkin saa valita.

Mutta anyway, törkeen hyvää!

Oishan se kiva että kyseinen kahvila löytyisi kotoa lähempääkin, laitoinkin toivetta menemään :). Sitä odotellessa täytyy suunnata pian Espooseen!

Ja koska valmistan paljon bageleita myös kotona niin tämä versio on kyllä kokeiltava itse tehdyllä soossilla ja voisipa bagelitkin pyöräyttää ihan omin kätösin!

Ps. Mikä donitsi on sinun Arnold's herkku? Minä ostan aina maitosuklaalla kuorrutetun cremen...ja juurikin herkuttelin semmoisen maitolasin kanssa koska olihan sitä jotakin ostettava kun en lounaalle päässyt ;)

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Lohi ja kana pekoni bagelit on ihania ja donitseista tietenkin pomada <3 nyt tuli nälkä!

Tarja kirjoitti...

Breakfast-toasti ja pomada orginal, siinä mun herkut. :)

Terhi kirjoitti...

Mulle ei jotenkin uppoa tuo pomada tai kauppojen berliinin munkki, pikkumiehelle taas aina juuri ne! Hih, makuasia ;).

Laura kirjoitti...

Söin tänään elämäni ensimmäisen Arska-bagelin ja voi mikä pettymys!! Kana-caesar juusto-jalapenoleivällä ja oli kyllä sitten niiiiin kuivaa et kitalaesta sai kaapia ...
Blaah :(

Terhi kirjoitti...

Harmi Laura että ei ollut hyvä. Pakko myöntää että Arnoldsin bagel on hieman liian tiivis mutta se on lähinnä Suomessa sitä oikeaa. Ja se kastike edelleen, voi kun tekisivät itse!