keskiviikkona, helmikuuta 13, 2013

Martina, Järvenpää

Asuessamme Jenkeissä & Kanadassa totuin siihen että kävimme viikolla syömässä ulkona ja tietenkin myös viikonloppuisin. 
Täällä kotimaassa viikolla tulee harvemmin käytyä syömässä ulkona koska lähistöllä elikkä täällä Keski-Uusimaan alueella ei juurikaan ole kuin ketjuravintoloita tyyliin Chico's, Rosso jne. joissa ei vaan halua enää asioida. Onkin ihanaa nähdä yksi poikkeus joukossa, ketjuravintola tosin. 
Tokihan täällä on yksityisiä ravintoloita joissa mieluusti käymme mutta osa niistä on kiinni talvella ja sitten taas hintataso perus-illalliselle arkena on posketon. 

Palaan tähän Keski-Uusimaan tarjontaan erillisessä postauksessa mutta tänään kun pikkumies suuntasi kamunsa synttäreille, minä & mies kurvasimme uusittuun Martinaan, Järvenpäähän.
Minun Martina -kokemukseni ovat hmm...muistaakseni Kajaanista joskus vuosikymmeniä sitten ja sen jälkeen about 15 vuotta sitten Imatralta. Ja oih, rakastin heidän kanasalaattia!

Nyt lähin Martina on ollut siis Järvenpäässä. Järvenpään Martina toimi aiemmin yläkerrassa toimivassa ravintolatilassa mikä ei kyllä ollut houkuttelevin mahdollinen, sokkeloisuudessaan.
Päätimme vuosia sitten rohkaistua ja kokeilla, sisustus ei siis ollut mieleemme mutta ruokalistassa tykkäsin kyllä siitä että sain itse kasata annoksen; proteiini, peruna, kastike ja lisäke. Kiva idea koska monesti itse haluan vaihtaa ranskalaisten tilalle lisää vihanneksia jne.
Menu oli toimiva mutta ravintola niin vanhahtava kuin olla ja voi.

Tammikuussa päätimme suunnata dinnerille Martinaan ja kas, eipäs ravintola ollutkaan enää siellä missä ennen. Onneksi, se olikin muuttanut kulman taakse.
Okei, paikka on ehdottomasti parempi kävelykatu Jannella ja sisustus sai uuden, nykyaikaisen päivityksen. Liekö Rosson uudistus Prisma-keskukseen innoittanut ;)

No, anyway. Me ruokailimme ensi kertaa heti tammikuun alussa ja kuvat ovat sieltä....ja en sitten muistanut kuvata pääruokia enkä jälkkäriäkään.
Lasten annos 5€ ei ollut hassumpi ja silloin ekaa kertaa tilasimme pikkumiehelle lasten annoksen. Pikkumies söi ja tilasi lisää ilman ranuja. Sai lisää kalaa ja vähän extraa.

Mies tilasi lohi-carpaccion, tänään myös ja oli kuulemma superhyvää. Jälleen!
Minun bruschetta loistavaa, jälleen!
Faktahan on että näissä ketjurafloissa ruoka on yleensä alle odotuksen mutta kyllä tämä Martina on yllättänyt.
Ja okei, teen kyllä itse parasta bruchettaa vaan onhan se ihanaa saada valmiina. Pöytään tarjoiltuna, arkena punaviinilasin kera.

En odota saavani mitään "ruokaelämystä" mutta perusmakuja ja on toiminut hyvin. Niin sanottuja kortteliravintoloja kaipaan ja tässä on kyllä potentiaalia! Voi mennä työpäivän jälkeen, ei tarvitse tälläytyä vaan huohahtaa työpäivän jälkeen.
Asiakaspalvelu on ollut parasta mihin olen itse asiassa äkkiseltään törmännyt.

Mies tilasi tänään pizzan (kyllä!) kuvan perusteella vaan ensin tarjoilija kysyi kypsyysastetta....what?...kunnes totesi että eräs pihvi oli lähes samalla nimellä ja vei tilauksen eteenpäin, onneksi pizzalla. No, pizza tuli väärin, väärillä täytteillä vaikka nimenomaan kuvan perusteella mies kysyi että onhan tämä juuri se pizza mitä hän halusi.

Tarjoilija pyysi anteeksi, kertoi että pizza tulee muutaman minuutin sisään ja niinhän se tulikin. Se oikea. Aiempi tilauksen ottanut tarjoilija tuli vielä pyytämään vielä anteeksi ja hyvitti laskussa.
Suomessa? Pyytämättä...ja kun on kyseessä KETJURAVINTOLA?

Aivan upea palvelu (ainakin tänään), itse asiassa yksi parhaista pizzoista joita olen suomessa maistanut! Omassa annoksessa ihanaa pippurisoossia, pehmeää kanaa ja valkosipulipottuja....nami!

Ketjuravintoloita ei kannata aliarvostaa, vaikka itsekin olen niin tehnyt. Herkkupaikkoja viikolle, koko perheelle hyvällä budjetilla löytyy. Suosittelen kokeilemaan!

1 kommentti:

Enni kirjoitti...

Söin Riihimäen martinassa tuon bruschettan, mutta en tykännyt valitettavasti. Miltä se sinulla maistui? Mun koko leipä oli hyvin kylmä, tuntui että olisi sulatettu vähän aikaa sitten. Sipuli oli tosi voimakas ja tomaatit kirpeitä. Suolaa en maistanut! :O