perjantaina, maaliskuuta 15, 2013

Aura-porokeitto

Tässä taannoin saimme jälleen vieraaksi uudet ystävämme Ameriikasta ja halusin valmistaa suomiherkkuja, viimeksi sain niin ihanat kehut :). Ja oikeesti, eivät olleet pelkkiä kehuja kun lautaset suurinpiirtein nuoltiin.

Blini-illan alkuruoaksi valitsin Aura-porokeiton. Tämän simppelimpää saatikka ehkä herkullisempaa alkuruokaa ei olekaan. Aura-juustoon tosin pitää olla se rakkaussuhde.
Alkuruokakeiton pitää olla juuri sen kokoinen että jää vähän ärsyttämään että sitä ei ole enempää. Näin kävikin.
Aura-poro keitto:

  • paketti Aura-juustoa
  • Valion ruokakermaa 10% purkki, ehkä vähän lisää tarvittaessa
  • kylmäsavupororouhetta pussi/paketti
  • himppu suolaa
  • loraus valkoviiniä
Sulattele Aura-juusto kerman kera kattilassa ja anna porista kunnes keitto sakenee. Käytä enemmän ruokakermaa jos tuntuu että keitto on liian sakeaa. Aura-juusto ei ihan täysin sula kuumennettaessa ja "kökköjä" saa jäädäkin.
Lisää joukkoon pororouhe ja loraus valkoviiniä. Anna pulpahtaa ja mausta tarvittaessa suolalla.

Minä paahdoin keiton kylkeen ruisleivästä tikkuja kuumalla pannulla.
Keitto oli kyllä todella hyvää kylmänä talvipäivänä ja juuri sopiva alkupala....ja se kattila kaavittiin lusikalla tyhjäksi. Tätä olisi oikeasti voinut olla lisää!

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Nythän sä oot ruuan keksinyt - kaksi mun lempparia yhdessä: aura ja poro <3 Pitää vaan keksiä, mitä tarjoaa sille aura-kammoiselle ;)

Anonyymi kirjoitti...

kyllä tätä on pakko kokeilla! Tarjoan sitä meidän "martta-illassa" siskolle ja äidille ja omille tyttärille... :)

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä ymmärrä miksi pilata savuporo ja aurajuusto jollain niin karmealla, keinotekoisella ja teollisella tuotteella kuin ruoka"kerma".

Ei ole mitään asiaa, joka tekisi siitä paremman kuin oikea kerma.

Terhi kirjoitti...

Anonyymi, itse asiassa Valion ruokakermassa ei ole mitään ylimääräistä. Kuohulla toki voisi tehdä mutta ruokakermassa nipistän hieman rasvassa. Viimeksi tein keiton smetanaan joka olisi kyllä keitoille paras mutta joskus vähän kevyemmin ;)