torstaina, kesäkuuta 06, 2013

Pyttipannu Muurikalla

Aah, jälleen mökillä!
Okei. Töitä pitää tehdä etänä ja kiitos siitä nykyisen teknologian että myös mökkiolosuhteissa saat nettiyhteyden ja työnteko (pssst....tai näin bloggaus) onnistuu ja vielä hyvällä yhteydellä.

No, minun missio näin about viidennen rakennuskesän jälkeen on se että pääsen Juhannuksena saunaan. Ja siihen mökkisaunaan.
Siksikin päätimme miehen kanssa tulla möksälle ja yrittää saavuttaa se hekuma kun Juhannussauna lämpiää, istumme terassilla ja lähes tulkoon mökki on valmis. Jaa-a. Nyt riippuuu keleistä, taidoista, tuurista ja siitä että homma natsaa. Vähän jänskättää....niin tekisi sinuakin minun pöksyissä :)

Viime viikonloppuna appiukko ystävineen tekivät pikkuruista saunaa ja mietin että mikä ruoka olisi hyvää, riittävää muttei liian raskasta ja päädyin pyttikseen. Okei. 
Onhan se tuhtia mutta ei semmosta pumppua ettei annoksen jälkeen voi liikkua viikkoon :).

Ja tein pyttiksen Muurikalla nuotioissa.

Pyttipannu Muurikalla neljälle nälkäiselle remppaajalle:
  • 10-12 isoa pestyä perunaa (älä kuori)
  • 1 HK:n Sininen lenkki (siis se puolet koko paketista)
  • 3 vartta kevätsipulia
  • 6 kananmunia
  • suolaa
  • grillimaustetta

Pilko potut, makkara ja kevätsipuli.

Paista Muurikalla voissa ensin potut kypsiksi, lisää makkara, mausteet ja sipuli.

Tässä tein pyttiksen neljälle raavaalle miehelle, mulle, sekä tälle koiruusprinsessalle.
Viritin Muurikan notskille ja poltin voilla pois palaneet.  Harjaa, harjausta ja raappausta. Muurikka toimii aina kun vaan jaksaa huoltaa.
Kuvassa viime viikonlopun pyttäri Muurikassa. Ja ps., nuo jalat pitää leikata pois kun meillä on tuo säädettävä ritililähässällä :).

Tänään paistoin pienemmän annoksen asuntovaunurouvan kaasulla kun juuri siinä ruokavaiheessa vettä tuli kuin aisaa ja ukkonenkin hivotteli rantaa.
Aaah...tässä on kahdeksan päivää remppaa edessä. Minä niin haluan saunoa Juhannuksena meidän Kuusirannassa. Jää nähtäväksi :)
Huomasit varmaan että tontilla kuusia on enää siellä päärakennuksen ympärillä (valmistunee joskus tai sitten ei) mutta rantaan jätettiin se yksi :).

Raksafiiliksiä tulossa, tykkäätkö?

4 kommenttia:

Nanne kirjoitti...

Pyttäri on ihan parasta ruokaa, ja etenkin muurikalla tehtynä ja ulkona syötynä se on ihan huippua! :)

Kiva lukea teidän mökkiprojektista!! Me ei tarvita kesämökkiä, kun ostettiin sellainen talo, jossa kesämökki (tuvallinen rantasauna) on omalla pihalla. Joskus kaipaa sitä mökkiä muualta kuin omasta pihasta, mutta kun muistaa sen että pihahommia olisi tuplasti, niin olemme hylänneet ajatuksen. Täytyy elää mökkielämää vain näin toisten kirjoitusten kautta! :)
Tsemppiä sinne rempan kanssa, toivottavasti tulee juhannukseksi sauna valmiiksi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, itsellä niin kova mökkikuume että ehdottomasti kiva lukea mökkirakentamisesta ja siitä muustakin mökkifiiliksestä. t. Rida

Anonyymi kirjoitti...

Oi nam! Kuulostaa niin kesäiseltä ja herkulliselta. :) Tsemppiä remppaurakaan!!

Terhi kirjoitti...

Kiitos kaikille tsemppauksesta! Vaikka reipas viikko uurastettiin niin Juhannussauna jää nyt haaveeksi :(, lattian kuivumisajoille kun ei voi mitään. Mutta, hyvää kannattaa odottaa ja kyllä me vielä tänä kesänä saunotaan urakalla!