torstaina, kesäkuuta 13, 2013

Kasvis- ja vihanneslisäke grilliin Muurikalla

Möksällä on ihanaa tehdä ruokaa mutta näin neljäntenä vuotena alkaa jo ideat nuotiolla toteutettaviin herkkuin olla kortilla. Okei. Aikasta usein tehdään samoja juttuja ja nyt päätinkinkin että tänä kesänä kokeillaan eri juttuja sekä kehitellään uusia reseptejä.

Kuvausastiat ja -taustat on vielä hakusessa kun tällä hetkellä helpointa on ainaskin polttaa astiat. Joten kertkäyttöastioilla ollaan menty. Niissäkin oli pakko valita kuviollisia kun yksivärisiä ei ollut lähikaupan valikoimassa.

Noh. Makkara alkoi tulla korvista viikon mökkikokkailujen jälkeen joten marmoripiffien kylkeen tein pottunyyttejä sekä kasvisnyyttejä. 

Tärkeintä tämmösiä nyyttejä valmistaessa on miettiä se minkä aikaa kyseinen kasvis tai vihannes kypsyy. Eli yhteen nyyttiin samaan aikaan kypsyviä.
Minä valitsin tällä kertaa pari porkkanaa, sipulin ja puolikkaan paprikan. Tuli helposti kahdelle lisäkettä.

Viipaloi porkkana kuorineen noin sentin siivuiksi, pilko puolikas paprika sekä lohko sipuli.

Levitä paksun foliopaperin päälle pala leivinpaperia, lisää pintaan oliiviöljyä ja lisää kasvikset.
Päälle isot pyöräytykset myllysuolaa ja mustapippuria. Päälle vielä viisi-kuusi ruokalusikallista paprika-chilituorejuustoa. Ja tätä voi laittaa kyllä oman maun mukaan :).
Kääri nyytit tiukasti kiinni ja paista nuotiolla joko ritilällä tai Muurikalla.
Meillä nyytit oli ensin ritilällä vaan kun piti kalaa & lihaa kypsentää niin siirrettiin Muurikan reunalle kypsymään loppuun.
Nämä nyytiti kannattaa muuten kypsentää hiljalleen, miedolla tai epäsuoralla lämmöllä. Saavat ottaa aikaa jottei alin kerros pala. Missään nimessä ei kannata laittaa tulen päälle.
Aijai-jai...kasvisnyytit oli just niin hyviä kun muistinkin. Eipä piffin kylkeen edes tarvinnut kastiketta kun näissä sulanut juusto ajoi asemansa.

Olihan ihana dinner ja sen päätteeksi huomasimme laiturin nokassa mielettömän kalaparven. Ahvenen ja särjen poikasia, alempana isompa kaloja...
...ja monta iltaa ollaa ihmetelty kun ne vaan tulevat laituriin kiinni. No, koskelot ja kuikat tykkää ja saalista saavat.
On  se suomalainen kesäpäivä vaan kaunis.

On ihanaa tehdä ulkona ruokaa, ideoida uusia ruokaohjeita kun samaa ei jaksa aina syödä vaan kyllä odotan että ensi viikolla pääsen paistamaan ensimmäisen kakkupohjan mökin uunissa.

Vielä huomenna rakennetaan, nyt sataa vettä joten onkin hyvä aika painaa simmu kiinni. Öitä!

Ei kommentteja: