tiistaina, heinäkuuta 09, 2013

Helpoin ja parhain hampparipihvi

Nyt näyttää siltä että tämä kesä on ns. hampparikesä. En muista milloin olisin kesällä syönyt näin paljon itse tehtyjä ja ravintoloissa nautittuja hamppareita. Ja skaala on ollut laaja.
Milloin olen pyöritellyt silmiä nautinnosta haukiburgerin ääressä Taste of Helsingissä (juttua tulossa ihan pian) tai saanut tajunnan räjäyttävän possuburgerin.

Ja kun burgerin himo taas iski, vaati pikkumies itse tehdyt pihvit. Ja aijai-jai. Eipä meillä osteta enää pihvejä kaupasta kun erittäin helposti valmistuvat omat pihvit tipauttavat täysin.

Hampparipihvit (kolmelle):
  • noin 500g nauta-sikajauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Kyllä. Näihin ei yksinkertaisesti tule mitään muuta!

Ota jauheliha taas tunteroinen ennen huoneenlämpöön ja mausta. Paista pieni koepala ja tuunaa mausteilla massa sopivaksi.
Sekoita ja pyörittele isoiksi palloiksi. Läpyttele haluamasi kokoisiksi & paksuisiksi pihveiksi. Jätä pihvit mediumiksi niin ovat todella suussa sulavia!

Helpompaa ja herkullisempaa ei oikeesti enää voi olla. Ja meillä pihvit on reiluja!

Sain Blogiringin kesäjuhlien goodie bagistä valkosipulilla maustetun BBQ-soossiin ja pakkohan sitä oli sivellellä pihvien päälle ja ooo-oh...niin namia että. Vähän liian varovaisesti laitoin, ensi kerralla ainaskin tuplat.
Soossissa oli kyllä aivan loistava savunmaku ja jotenkin tänä kesänä olen jäänyt koukkuun näihin BBQ-makuihin.

Ja kun hamppareita syödään niin välineet pitää olla asianmukaiset. Millään perusveitsellä hampparia on lähes synti yrittääkään nauttia.
Kunnon pihvivälineet kehiin ja tietenkin soossit. Tässä kohtaa arvaa jo varmaan että allekirjoittanut rakastaa erilaisia soosseja.

Hellmann'sin majoneesit ovat olleen kaapissani jo about 15 vuotta. Muuhun en suostu.
Tällä kertaa lähikaupassa ei ollut perusmajoneesia niin ostin tuunatun version. Ihan jees nämäkin mutta valkosipulin maku on kyllä lähes huomaamaton.
Chilimajoneesia vielä lisäksi, miehelle savuchilisoossia. Minä passasin tässä vaiheessa.
Ja ne täytteet.
Pihvien päälle pitää olla tietenkin cheddar-juustosiivut ja minulle väliin paistettu kananmuna. Miehelle taas grillattu ananasrengas.
Asiallinen hamppari vaatii sisuksiinsa myös pihvitomaattislicet, salaattia, tuoretta sipulia sekä kurkkusalaattia. Pikkumies sujauttaa tuorekurkun siivuja ja salaattia omaan herkkuunsa. Nii-in, makuja on monia ja jokaisella omansa.
Ja koko komeus taas uudessa muodossa.
Okei, tällä kertaa turvauduin kaupan höttösämpylöihin vaan niissäkin on eroja. Hattigin sämpylät on parhaita, tarpeeksi isoja ja pysyvät jota kuinkin koossa leikatessa.
Kun aikaa on niin kannattaa kyllä nähdä vaivaa ja tehdä sämpyt itse. Ei niitä mikään vaan voita ja minun hampparisämpyläreseptillä onnistut takuuvarmasti!

Miten on, onko teillä syöty tänä kesänä erilaisia hamppareita ja mitkä ovat suosikkitäytteet?

Minä siirryin jo lomille, loppuviikosta suunta Espanjan Aurinkorannikoille nauttimaan lämmöstä & hyvästä ruoasta. Kohdepostauksia siis tulossa!

3 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Meidän suosikkipihvi taiotaan pakastimessa! 100g hyvää jauhelihaa (oman maun mukaan) kaulitaan kahden kelmun välissä noin cd-levyn kokoiseksi kiekoksi, joka pakastetaan tasaisella alustalla. Kun kiekko on jäätynyt tämä kalikka paistetaan joko kuumalla pannulla tai grillissä ja pintamaustetaan suolalla ja mustapippurilla. Pihvin koko kutistuu paistamisen aikana puoleen. Näitä on usein jo valmiina pakastimessani jos vaikka sattuu hampurilaishimo iskemään nopealla varoitusajalla :) Kannattaa kokeilla!

Terhi kirjoitti...

Joo, näitä voisi tehdä pakkaseen hyvinkin! Ja huomasin että pihvi kutistuu joten kannattaa tehdä lautasen kokoiset jotta sämpylän väliin jää sopivan kokoinen piffi :)

Anonyymi kirjoitti...

Tommoset kunnon veitset munkin pitäisi hommata, niillä hampparin syönti onnistuu helposti! Äiti tekee jauhelihapihvit melkein samalla reseptillä, sipulia taitaa tosin tulla hänen reseptiinsä, nam. :P