lauantaina, elokuuta 17, 2013

Mökki ja Aura-soossi hampparille

Moni lukijani on jo pyytänyt kuvia meidän mökistä jota ollaan rakennettu jo vuosi ja vuosia. Jotenkin ei vieläkään tunnu siltä että kannattaisi juurikaan jakaa kun niin paljon on kesken ja varsinkin niitä viimeistelyjä. Mutta jos osaa jo paljastaisin :).

Kyseessä on siis saunamökki, ihan pikkuruinen parvella jonka rungon anoppini huusi huutokaupasta. Hirret seisoivat vuosia ennen pystytystä ja rakennusvaiheessa sen huomasi kun puuhan elää. Pystytysvaiheessa porukka puri hammasta ja sisätyö- sekä listoitusvaiheessa viimeistään miehellä pääsi ärräpäät ja oli tehtävä kaikenlaisia ratkaisuja mutta mutta. Säästimme aikamoisen pennin ja kun muutenkin mökki päätettiin rakentaa omalla budjetilla joten happy, happy, happy :)

Mökki tai siis saunamökki on sijoitettu tonttimme alarinteeseen, rantaan. Tonttimme on jyrkässä rinteessä ja haaveissa on rakentaa se "oikea mökki" ylärinteen päälle. Someday!

Tänä kesänä pääsimme vihdoin ja viimein muuttamaan mökkiin sisälle, mahdumme juurikin hyvin kolmisteen viettämään viikonloppuja mökillä. Asuntovaunurouvamme palvelee vielä tämän syksyn, keväällä hän siirtyy myyntiin. 
Jokainen neliö mökissä on tarkkaan mitoitettu joten sohvalle oli vain yksi paikka kun halusimme divaani-mallisen vuodesohvan. Oikeasti, millin tarkkaan.

Lattiamateriaaliksi valikoitui jo vuosi sitten messuilta upea Trinityfloorsin lattia. Ja upeahan siitä tuli!
Ja siitäpä hain sävyt mökkiin; hiekkaa, haalean ruskeaa, valkoista ja ripaus turkoosia.
Upean pikkuarkun saimme pikkumiehen ukilta ja se löysi paikkansa takan vierestä. Upea sinällään mutta sisällekin uppoaa tavaraa ja säilytystilaa jos mitä minimökillä tarvitaan.
Takan eteen tilattiin juuri lasi kipinäsuojaksi, sitä odottelemme.
Minä rakastan mökin pikkujuttujen = sisustusjuttujen viilausta , mies niitä isompia linjoja. Johtuiskos lukemisesta :)
 
Mökin edustan terassi on vielä pikkuruinen, se on tarkoitus laajentaa isoksi. Pikkuruiseen onneksi mahtuu pöytä ja tuolit sekä kaasugrilli. 
Pikkuterassilla onkin ihanaa nauttia päiväkahvia kaikenlaisen piha- ja raksahommien lomassa. Ihana blogiystävä ehkäpä bongaa jotain tuttua kuvasta ;)
Ja kyllä siinä niin kävi että syksy taisi saapua myös mökille. Ja siitäpä starttasi minun kynttiläkausi joka kyllä kestää sinne...hmm...ehkä huhtikuulle :).

Ja kun mies päätti maalata vihdoin huussin (minä lupauduin vaan vei sudin kädestä) niin sutaisipa pariinkin kertaan sekä nakutti kulmalaudatkin (tai mitä ne nyt on?) paikoilleen. Nyt puuttuu enää ikkuna ja muuta ihanaa josta postaan ehkäpä vasta ensi keväänä...talvea vasten ideoitani ei ehken kannata toteuttaa vaan jääpi nähtäväksi.

No, minäpä sitten otin pärekorini...ihana BTW....ja kävin hakemassa koivuhalkoja. Kirvestä kehiin ja tein sopivia saunapuita.
Toista kertaa lämmitimme saunan, niin monta asiaa kesken mutta saunomista se ei haitannut.
Pimeitä, niin pimeitä kuvia mutta sauna lämpiää!
Ja lauantaisaunan päätti hamppariateria.
Kanaa, ananasta ja Aura-soossia.
Aura-soossi hampparille:

  • 2 dl Valion ruokakermaa
  • 1/2 Aura-juusto
  • vaaleaa maizzenaa tarvittaessa
Kaada kattilaan ruokakerma sekä kuutioitu Aura-juusto. Keitä kasaan miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon tarvittaessa vaaleaa maizenaa sakeuttamaan soossi.

Soossin pitää olla lusikoitavaa jotta se toimii hampurilaisen kastikkeena.

Meillä prinsessa eli Penni, as you know, saa aina sopivat jämät. Eilisiä odotti niin kiltisti.
Aijai. Kyllä on ollut ehkä paras mökkikesä.
Vihdoin ja viimein pääsimme saunaan. Ihania ystäviä on käynyt kylässä, monta iltaa on nautittu ja naurettu.
Syksy tuo tullessaan vielä monen monta ihanaa hetkeä ja ehkäpä pääsen vielä postaamaan huussista. Siitäpä kun ei tulekaan ihan tavallinen, minun tapaani :)

Ei kommentteja: