maanantaina, joulukuuta 09, 2013

Sahramikranssi

En ole aiemmin lisännyt pullataikinaan sahramia mutta halusin kokeilla. Päätin tehdä sahramikranssin perinteisellä kaneli-voi-sokeritäytteellä.
Pullataikinan tein ihan perusreseptilläni  johon lisäsin pussin sahramia. Taikinasta tuli kyllä upean keltainen!
Väliin laitoin:
  • sulatettua voita
  • kanelia
  • fariinisokeria
Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä levyksi ja sivele pinnalle sulatettu voi. Ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri...sillai runsaalla kädellä.

Kiepaise koko komeus rullalle kääretortun tapaan ja käännä renkaaksi. Nipistele liitoskohta hyvin kiinni jotta kranssi ei aukea.
Leikka puhtailla saksilla kranssin päälle lovi noin 2-3 sentin välein ja käännä joka toinen leikkauskohta oikealle ja toinen vasemmalle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Ja sitä raesokeria ei voi olla liikaa!
Upean näköinen kranssi paistetaan noin 170-175 asteessa kunnes pinta saa väriä ja pohja tuntuu kypsältä. Aikaa menee ehkäpä 40 minuuttia, riippuu niin aina uunista, jauhoista jne. joten kannattaa seurata tarkoin tilannetta.

Minulla ei oikein ollut mielipidettä sahramiin ja totesinkin että pussillinen taikinaan oli minulle liikaa. Jatkossa laitan vain puoli pussia mutta muokkaapa määrä oman makusi mukaan. Erittäin maistuvaa siltikin kylmän maitolasin kera!

2 kommenttia:

Minna Ahvenainen kirjoitti...

on kyllä todella upean värinen ja näköinen. Varmasti myös herkullinen.

Terhi kirjoitti...

Kiitos Minna! Väri oli kyllä kaunis, niin keltainen :). Makukin hyvä mutta itsellä tosiaan pussillinen sahramia oli liikaa mutta se joka rakastaa, rakastaa :D