lauantaina, joulukuuta 07, 2013

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat ovat kyllä yksiä parhaita, opin reseptin näihin joskus ravintolakouluvuosina.

Perunat on superhelppo valmistaa ja ovat oiva lisäke varsinkin kun koolla on isompi porukka. Näistä viidestä riitti sopivasti kolmelle.
Hasselbackan perunat:

  • 5 perunaa
  • vajaa 100 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • korppujauhoja
Voitele matalan vuoan pohja.
Pese ja kuori perunat. Leikkaa viiltoja siten että viipaleet jäävä kiinni pohjaan eli älä leikkaa loppuun saakka.
Valele perunat voilla, jätä hieman voita vielä voiteluun.
Ripottele pinnalle suola ja valkopippuri. Ripottele pinnalle vielä korppujauhoja.

Paista noin 200 asteessa 40 minuuttia. Kokeile välillä haarukalla kypsyyttä.

Minä tietenkin sivelin vielä vähän voita paiston loppupuolella :)...voita ei voi olla liikaa :D.

Minulla nämä oli itse asiassa samaan aikaan uunissa kuin lohi, kypsyivät vähän kuin itsestään. Näppärää!

4 kommenttia:

hyyni kirjoitti...

namnamnam pakko koittaa tätä reseptiä joku päivä!

Terhi kirjoitti...

Kiitos hyyni! Nämä on kyllä koukuttavan hyviä :D

Anonyymi kirjoitti...

on hyviä ja nämä minäkin koulussa opin,mutta että viidestä kolmelle??! :D meillä jo opetettiin että kaks naamaa kohti,vai mistä lie oon tän nyt päähäni saanu.........

Terhi kirjoitti...

Anonyymi...joo-o, riittää kyllä kun miellä mies syö kaksi maksimissaan, minä yhden ja poikanen yhden....se protetiini vie aina voiton :D