perjantaina, joulukuuta 13, 2013

Uunimakkara

Meillä syödään talvisin usein uunimakkaraa, tehdään joko uunissa ja nykyisin myös takassa jos mieli tekee pelkkää uunimakkaraa. Makkaraksi ei oikein kelpaa kuin HK:n blöö, tykkään kyllä myös Atrian Punaisesta.

Uunimakkara
  • lenkkimakkara
  • kermaista tai vahvaa juustoa
  • ketsuppia
  • sinappia
Kuori makkara ja tee siihen noin 2-3 sentin välein syviä viiltoja.
Ja tämähän on siis oikeasti jopa hävikkiruokaa koska juustoksi käy ne jääkaapin perällä pyörineet, jo vähän kuivahtaneet juustokannikat. Itse olen käyttänyt niin Emmentalia, Oltermannia ja jos vaikka mitä juustoa.
Leikkaa juustot noin 1-2 sentin siivuiksi ja upota viiltoihin.
Töräytä päälle ketsuppia ja sinappia, sivele vielä vähän veitsellä ympäri komeutta.

Paista uunimakkara noin 180-190 asteessa kunnes juusto sulaa ja makkara on kypsää. Yleensä ottaa semmosen vartin, vähintään.
Kylkeen punaiseen maitoon tehty muussi, voilla höystettynä tietenkin. Eipä siinä muuta oikeen tarvitakaan.
Super-helppoa ja edullista. Näin talvisin vielä extrahyvää illan pimetessä.

Tässä viimeisessä kuvassa lenkki on menossa takkaan, alla foliovuoka sekä Sagan kokkausarkki. On muuten näppärä tuo arkki kun ei tarvitse miettiä palaako kiinni pohjaan! Kokkausarkki on molemmin puolin silikonoitua ja rasvatiivistä.
Aiemmin minulla tässä hommassa leivinpaperi ei kestänyt mutta tämä kokkausarkki kesti loistavasti! Laitoin päälle vielä folion ja ei muuta kuin upeaan hiillokseen takkatelineen päälle paistumaan. Tähän on ihan mahdotonta sanoa paistoaikaa koska se riippuu täysin hiilloksesta. Kannattaa siis kurkkia folion sisään aika ajoin.

Niin lohturuokaa pakkasella ja meidän perheen suosikkia!
Kokkausarkit tarjosi minulle Saga

Ei kommentteja: