keskiviikkona, maaliskuuta 19, 2014

Hella & Herkku - ihana helmi Töölössä

Varmaan jokainen lukijani jo tietää että rakastan italialaista ruokaa...muodossa missä hyvänsä ja pasta. Kuolisin, jos en saisi pastaa ainakin kerran, kaksi, kolme....kertaa viikossa :).
On ihailtavaa että isot ketjut ovat alkaneet heräämään hyvän pastan makuun mutta niitä pastafanin herkkuja saa vielä kuitenkin hakea erikoiskaupoista tai tehdä itse.

Fanaattisen pastaloverin pyyntöön on vastannut jonkin aikaa Töölön ytimessä sijaitseva ihana, välimerellisiin herkkuihin erikoistunut Hella & Herkku. Putiikkihan on ollut avoinna jonniin aikaa vaan minä täältä "maalta" en ole vaan päässyt ytimeen vierailemaan.
Vaan, kun oli sopiva hetki. Tie vei ennen asiakastapaamista Töölöön.
Ihana Anna oli vastassa ja saimme miehen kanssa mukavan esittelyn putiikista ja konseptista. Noooh...minä kyllä haahuilin siellä pastahyllyillä ja mukaan tarttui muutama pussi....
...ja myös noita pastaputkia jotka vielä odottavat ideaa!
Ostin tietenkin Annan opastuksella pasta- ja pizzajauhoja joista pastajauhot on testattu ja taitaapa olla niin että en osta niitä enää muualta. Aivan ihania lasagnelevyjä sainkin aikaan!

Firman paltsuun tein isoja lihapullia Chuckin reseptillä ja kylkeen sitä pastaa.
Ja kyllä sen pastan eron vaan huomaa. Tässä keittoajan puitteissa pasta oli vielä ehkä miinus al dente, meille sopiva kun monesti pasta vaan menee yli. Ja pastan "raffius" imi itseensä ihanasti makua.

Kyllä sitä vaan kannattaa satsata pastan laatuun tai tehdä itse hyvistä jauhoista jos pastaan on himo. Veikkaampa että tieni kulkee aikasta usein Töölöön :)

1 kommentti:

Nanne kirjoitti...

Olen haaveillut jo kauan pääsystä tähän ihanaan herkkukauppaan! Seuraavaksi kun menen Helsinkiin aion kyllä Hellassa & Herkussa vierailla.