perjantaina, maaliskuuta 07, 2014

Mökkijauhelihapullat

Ensimmäinen vuosi kun pääsemme mökille talvisaikaan. Ihanaa!
Okei, ei ole juoksevaa vettä eikä sisävessaa vaan on huussi ja vedennostoon pumppu tietenkin jäi kotiin :)...vaan kyllä sitä hätä neuvot keksii.

Lähetiin parisen viikkoa takaperin mökille pariksi yöksi, niin odotettua.

Minä jänskätin että miten on lunta kun ei oltu sovittu tämän talven aurauksista mitään. Ja turhaampa ois sovittu. Eipä ollut lunta nimeksikään!

Mietin myös jään paksuutta vaan sinne meni mies ja pikkumies, kokeilemaan. Huh! Mun oli pakko kurkkia vähän väliä ikkunasta että mikä tilanne vaan ilmeisesti oli tarpeeksi kun käppäilivät ympäriinsä.
Tultiin mökille hiihtolomaviikolla lauantaina iltapäivästä joten eipä siinä ihmeitä ehtinyt. Päädyin tekemään pizzaa jokaiselle omalla omalla täytteellä...huomaa nuo raidat pizzassa :)
Aamusta herättiin virkeinä. Oltiin koko porukka ootettu ensimmäistä pilkkihetkeä omalla järvellä.
Minäkin kaivoin jostain varastojen kätköistäni kumpparit esiin!
Käveltiin vähän kauemmaksi mökiltä...kyllä meidän ranta näyttää autiolta kun kuuset on kaadettu vaan eipä ole kesäisin itikoita & muita kavereita läheskään niin paljon kuin ennen kaatoa. Ja ruma tuo asuntovaunurouva tontilla, ensi keväänä rouva päätyykin myyntiin kun tarvetta ei enää ole.
Mies kairasi pienen väännön jälkeen meille vihdoinkin reiän. Kaira ei vissiin ollut ihan terävimpää sorttia tai sitten vaatii vielä kokemusta :).
Penni hoksasi avannon mielekkyyden heti...niin myös pikkumies kun jano iski ;)
Ja ei. Ei nykyäkään vaikka kierrettiin rantaviivaa ja vähän selempääkin.
Penni oli kyllä reippaasti mukana vaan tassut alkoi rinsessalla palella joten suunta mökille takaisin. Niin ja olihan tuo jää kantavaa kun autolla oli ajettu keskellä selkää.
Mies oli laittanut takan valmiiksi joten mikäpäs olikaan ihanampaa kuoria kaikki vaatteet pois ja nauttia ihanista puusaunan lämmöistä!

Iltaruoaksi olin päättänyt helpon. Lihapullat kermasoossiissa. Kun olin mukana Blogiringin Valio Crea-kamppiksessa niin ihastuin kyllä valmiisiin kermoihin. Olen aina vannonut oikeaan kermaan sekä raaka-aineisiin mutta mm. tämä kolme sipulia on kyllä nyt minun suosikki ja varsinkin mökillä. Säilyy jääkaapissa pitkään ja maku on hyvä.
Mökkijauhelihapullat:

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • purkki Valion smetanaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • maun mukaan cayanne-pippuria
Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, smetana, korppujauho sekä mausteet. 
Pyörittele massa pulliksi.

Paistoon:
  • voita
  • Valio Crea kolmen sipulin kermaa
Paista jauhelihapulliin pinta kiinni kuumassa voissa. Lisää joukkoon kerma ja anna hautua keskilämmöllä kypsäksi.

Tarjoa perunamuussin sekä säilykepunajuurien kera.

Aah....meillä suurinpiirtein nuoltiin tuo paistinpannu kastikkeista vaikka pikkumies ei koskaan kotona halua lihapullia kastikkeessa. Niin se vaan nälkä kasvaa mökillä ulkoillessa ja uudet maut tulevat tutuiksi!

Ja hah, meitä odottaa heti kevään kynnyksellä tuon minikeittiön välitilan laatoitus sekä muu viimeistely. Odotan niin kovin!

Vielä illan päälle miehet kävivät rakentamassa lumilinnan jäälle. Saapa nähdä onko siellä enää kun seuraavan kerran menemme.

Tuskin.

Onko sinulla mökkiä ja mitä teet siellä talvella?

Ei kommentteja: