keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2014

Ruisleipää, ruisleipää ja leipää!

Meidän perheessä syödään sitä Suomen suosituinta ruisleipää - ainakin mainoksen myötä - joka päivä. Ja sen pitää olla tuoretta, niitä ruispaloja. Ja niitähän saan kiikuttaa kaupasta harva se päivä kun varsinkin pikkumiehen säbäpeleissä ja -turnauksissa näitä täytettyinä menee hurja määrä!

Itse en ole niin ruisleipään ihastunut mutta Pekka Heikkisen puu-uunileipä sekä tuoreet ruispalat on kyllä minun juttu. Ei liian hapanta vaan silti upea rukiin maku.

Ja nämä ruispalat ovat muka kakkosluokkaa....what? Väärän muotoisia, väärä väri vai mikä?  En kyllä tosiaankaan huomannut mitään eroa normaaleihin kun ostin tämän säkin ja siitäpä tämä postaus.
Olen aina ostanut meille leivät normikaupasta vaan tulipahan tähän nyt muutos.
Ajelin Tammiston ostosalueella Confetista lähtiessäni ja bongasin Vaasan leipomomyymälän ihan siitä Plantagenin takaa....en tajua miksi en koskaan ole myymälää huomannut.

Ja kun astuin sisään, olisi kuin olisin astunut taivaaseen! Se leivän, sämpylöiden ja leivonnaisten tuoksu....
Kävin nyt toista kertaa myymälässä ja kassalla oli jälleen pieni jono enkä ihmettele yhtään! Ja minulla hymy kun bongasin leipomomyymälän....ajattelin etten kerro kellekään vaan äkkiähän olin jo puhelimessa hehkuttamassa paikkaa!

Tuo iso säkki ruispaloja (30 kpl) maksoi 4,30 € ja ostohetkellä olivat lämpimiä.
Kysäisin kassaneidolta että mikä on homman nimi ja selvisi että joka päivä on samoja tuotteita mutta aina näitä kakkoslaatuja sekä upeita tarjouksia esim. kolme pussia leipää 3-4 €.
Meillä siis ostetaan jatkossa leivät täältä ja laitetaan pakkaseen. Loistavaa!

Ja koska rakastan puputtaa leipää niin onhan se liikuttava.
Kotisali on loistava, vähän pitäisi vielä maalailla sekä hankittava telkku jotta on vieläkin mukavampi käppäillä.
Ja itselleni pyöreiden vuosien lahjaksi ostin juoksukengät, pannan (en kestä tuulta yhtään joten "puolipipo" on loistava) ja
Luhdan outletista superalesta juoksutakin.
Pari lenkkiä takana vaan tästä se lähtee. Ensin kävelyä ja sitten kokeilen joskos minusta tulisi juoksija. En lupaa mitään :)

4 kommenttia:

ArjaMarja kirjoitti...

Tuo leipomomyymälä on meidän kauppareissun vakiokohde, ostamme mm. kerralla pari säkkiä noita ruispaloja ja pakastan ne pienemmissä erissä. Aamupalalle on aina lämmintä leipää joko mikron tai paahtimen kautta.

Katja kirjoitti...

Leipomomyymälät kannattaa hyödyntää, jos vain sellaisia lähistöltä löytyy. Meillä poiketaan aina Fazerin leipomomyymälään, kunhan sillä suunnalla vain liikutaan. Takuutuoretta ja liki ilmaista.:)

Nanna kirjoitti...

Seinäjoella on kans Vaasan leipomon myymälä ja tuo ruisleipäsäkki on aivan ehdoton. Pakastan sitten pienempinä pusseina. Ja priimaa on kyllä niiden II-laatukin. Hyödynnän paljon leipomoita. Myös Fazer ka pirjon Pakari löytyy. Ja hinnat ON etuusat.

Terhi kirjoitti...

Ah miten tuntuu hyvältä että löysin tuon tehtaanmyymälä ja tosiaan en kyllä tajunnut mitä "vikaa" noissa ruispaloissa oli :)....oisko olleet vähän vinoja tai jotain vaan niimpä pistin pakkaseen pikkupusseissa.
Jatkossa meillä leivät ostetaan tuolta :)