tiistaina, kesäkuuta 24, 2014

Juhannus 2014 Kuusirannassa

Vietettiin jälleen jo monen vuoden tapaan juhannusta mökillä, Kuusirannassa. Ja tänä juhannuksena pääsimme ensimmäisen kerran saunaan! Mikä fiilis!

Poimittiin mökkimatkalla vähän niittykukkia koristamaan terassia. Ihania nuo lupiinit ja niitä tuntuu olevan nyt todella paljon!
Ihana auringonlasku aaton aattona.
Saimme tuotua myös vihdoin sen "toisen naisen" mökille. Aattoaamuna kävimme laskemassa neidin veteen.
Siellä se meidän mökkiranta on, kaukana :)
Miestenhän oli tietenkin heti pakko lähteä kalalle, Pennoroisen vahtiessa = uikuttaessa rannalla.
Ja siinä kun miesten rantautuessa istahdimme terassille Pennoroinen havahtui. Kas, kukas se siellä?
Pikkukettunen!
Yllättävän kesy oli kaveri vaan lähti ylärinnettä pitkin omille teilleen. Penniä olisi niin kiinnostanut lähteä leikkimään. Kuinkakohan olisi käynyt?

Minä aloin misaamaan ruokia ja laitoimme saunan tulille. Miehet teki vastoja jotka itse asiassa unohdettiin ja käytettiin vasta juhannuspäivänä....hih!
Ja minähän itse asiassa saunoin joka päivä, niin ihanat löylyt kun on oppinut säätämään puiden määrää. Minulle kun sopii semmoset 70-80 asteen löylyt ennemmin kuin tulikuumat.

Ja tietenkin käytiin järvessä pulahtamassa. Ei siinä +14 asteessa vielä hirveesti uiskennella.

Menu oli minulla vähän hakusessa pitkään ennen juhannusta ja päädyinkin siihen että ostan vähän kaikenlaista ja sitten fiiliksen & sään mukaan kokkaillaan.

Uusista potuista piti tietenkin tehdä nyyttejä tuorejuuston & kevätsipulin kera. Nämä eivät petä kyllä koskaan.
Kattauksessa jätin nyt posliiniastiat hyllyyn ja mentiin ihan kertiksillä.
Juhannusaaton aamuna kävimme Uimaniemen kesätorilta hakemassa leivät leipäjonossa, kyllä. Ihan oikeassa leipäjonossa jonotettiin ruisleipää ja saimme toiseksi viimeiset leivät. Paikalla pitää olla ennen kymmentä jos meinaa ruisleipää saada.
Napattiin mukaan myös potturieskaa, sämpylöitä ja pikkuleipiä. Kaikkea ei jaksa leipoa itse varsinkaan juhlapyhinä.
Tein meille ihanaa juustosalaattia, pottu- ja sienisalaatit kaupasta. Tein myös pasta-metukka-juustosalaatin tuttuun tapaan ja kylläpä oli taas hyvää.
Grillattiin kanaa ja pihvejä joista ei näköjään olekaan kuvaa. Ja ensi kertaa en tehnyt mitään kastiketta koskapa olen ihan rakastunut Valion maustettuihin creme fraiche-kastikkeisiin ja varsinkin paahdettuun sipuliin. Sopii niin moneen juttuun!
Ja jälkkäriksi tietenkin mansikkakakkua jota mieluusti oltaisiin syöty myös juhannuspäivänä vaan kun jätin kakun terassille oli Pennoroinen tehnyt tehtävänsä. Ja kun näytin hälle lautasta niin siitäpä jäi syylinen kiinni ihan ilmeen perusteella. Oijoi....
Juhannuspäivänä herkuteltiin brunssin merkein kaikilla aaton herkuilla ja vähän uusillakin, kyytipoikanan mimosat tietenkin.
Juhannuksemme oli kyllä onnistunut! Muutama pieni sadekuuro muistutti "perusjuhannuksesta" mutta muutoin saatiin vain nauttia terassilla, vesillä ja ihan muuten vaan.
Todellisuus iski sitten sunnuntaina....täällä pitää tiskatakin!
Tästä jatketaan kohti mökkikesää! Kesähän on vasta aluillaan :)

1 kommentti:

Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti...

Ihania, tunnelmallisia juhannuskuvia!!
Meillä ei ollut vanhan koiran kanssa asiaakaan veneeseen, ellei hän päässyt myös mukaan! :) Toivottavasti uusi pentukin tottuu heti veneilyyn.
En olekaan kokeillut noita maustettuja ranskankermoja, pitääkin ottaa agendalle!
Meilläkin syötiin metukka-pastasalaattia juhannuksena, mutta enpä tajunnut lisätä sinne myös juustoa. No, ensi kerralla tajuan! :)