keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2014

Pannukakkutalo, Oulu

Taannoisella Oulun työreissulla herkuteltiin siskon ja sen miehen kanssa Cafe Roosterissa illalla ja seuraavana päivänä työpalaverin jälkeen kohteena oli torin kupeessa oleva Pannukakkutalo.

Pannukakkutalon puitteet ovat ihanat, vanha aittarakennus torin kupeessa mutta pöytiä oli kyllä vähänlaisesti. Sateisena päivänä lähes kaikki pöydät olivat täynnä. Jäin vain pohtimaan että mikähän on tilanne aurinkoisena lomapäivänä....asiakkaat kääntyvät pois kun sisään ei mahdu = menetettyä kauppaa :(.

Pannukakkutalo on kahdessa kerroksessa ja tilaus piti tehdä kassalle juurikin siinä toisen kerroksen rappusien alla....hiukka haastavaa kun tosiaan porukkaa riitti ja kulkivat juurikin siinä kassan luota ylös ja alas.
Tarjoilijatyttösiä kyllä oli useampikin joten miksipä eivät olisi voineet ottaa tilaukset vastaan pöydistä? Toivat kuitenkin ruokalistat pöytiin. Pyynnöstä tosin.
Pannukakkulista oli kyllä mieletön! Niin suolaisia kun makeita ja niitä sai normikoossa sekä lasten koossa. Ehkä hieman huonosti oli listassa mainittu tuo lasten koko ja mieluummin kyllä mennussa laittaisin koot: iso ja pieni.
Ja suosittelen kyllä todella että jos haluat maistaa niin makean kuin suolaisen niin se lasten koko passaa! Vaan saihan niitä loppuja pakata itse folioon kotimatkalle.....

Minä tilasin suolaisen pannarin: salami, ananas ja aurajuustopannarin. Uuuh....
Reippaana tyttönä jaksoin syödä reilut puolet! Ja näissä maku on kyllä jotenkin jännä.
Ei pizza vaan vieläkin tuhdimpi tuon pohjan vuoksi. Huhhuh :) Koukuttava!

Ja pakko oli tietenkin saada myös jälkkäripannari ja päädyin banaanipannariin. Lisäkkeeksi sai ottaa sivupöydältä vaahterasiirappia veloituksetta.
Tilasin jälleen sen lasten koon mutta pöytään tuli iso. Mainitsin tarjoilijatytölle mutta hän totesi että "haittaakse se". Juu, ei haittaa vaan kuka tämän syö kokonaan?.....siskon mies loput :D

Kun pannari tuli pöytään niin iski suuren suuri pettymys.
Mitä on tuo vaahto kupissa?
Kysyin erikseen että kuuluuko kermavaahto jälkkäripannariin, siis kermavaahto hintaan ja sain vastauksen että kyllä. Mutta mitä on tuo vaahto joka alkoi jo pöytään tuodessa kuplimaan ja ennen kuin 1/4 pannaria oli syöty, oli "tuo vaahto" lähes kadonnut kupista.
No ei ainakaan kermavaahtoa. Jotain tursohässäkkää.

Pakko kyllä nyt todeta että on lähes noloa tarjota jotain tursotyyppistä vaahtoa kuitenkin erinomaisten pannareiden kera. Uppoaa ehkä lapsille, ei kyllä edes nykyään heille joten ne tursopurkit metsään!
Ei missään nimessä ole iso panostus vaahdottaa kunnon kermavaahtoa ihanien pannareiden kyytipojaksi! Iii-iso miinus kyllä tästä!
Siskon omena-banaanipannari vaniljasoossin kera oli hyvä. Tosin tuon kermavaahtohässäkän jälkeen jäin miettimään että olikohan tuo vaniljasoossikin purkista? Todennäköisesti.
Harmin harmi!
Niin pienen pienillä jutuilla tästä konseptista saisi vertaansa vailla olevan; tarjoilu pöytiin ja vimpan päälle raaka-aineet. Nyt näiden oikaisujen suhteen jäi ammattilaisen silmin vähän "paha mieli".

Nautin kyllä siis tosi paljon itse pannareista koska idea on Suomessa ihanan uusi ja freesi mutta loppusilaus kuntoon niin äkkiäkös näitä herkkuja saisi maistella ympäri Suomen :)

4 kommenttia:

Daphnion kirjoitti...

Purkkikermavaahto saa niskakarvat pystyyn, hrrrr. Oikea vaahto kun on niin hyvää ja helppo tehdä. Pannukakkutaloon täytyy kyllä päästä, jos joskus Ouluun eksyy..vaan mahtaakohan sieltä saada gluteenittomia versioita?

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Kurkkasin just heidän nettisivunsa, näyttää siltä että sieltä saa myös gluteenittomia yms.pannukakkuja. Oulun lisäksi toimipisteet Levillä ja kohta myös Porissa, josko jompi kumpi olisi lähempänä sinua pannukakkuhimon iskiessä. Itse kävin just viime viikolla syömässä Oulun reissulla ko.paikassa. Ei jäänyt nälkä. Hyvää oli :) t. Mami

Anonyymi kirjoitti...

Ammattilaisen luulisi ymmärtävän, että nuilla kaipaamillasi muutoksilla ruuan hinta pompsahtaisi melko paljon ylöspäin!
Hinnat ovat pitseria tasoa, monessako samanhintaisessa paikassa otetaan tilaukset pöydästä ja valmistetaan kaikki komponentit alusta alkaen käsityönä?

Terhi kirjoitti...

Hei Anonyymi! Ammattilainen juurikin ymmärtää että jos salissa pyörii tarjoilijoita keräämässä astioita ja tuomassa listoja niin siinähän he samalla ottavat tilauksen jottei ihmisten tarvitse jonottaa ruokailevien asiakkaiden pöytien edessä blokaten mm. kulkuväylät.

Ja tursokermavaahdon korvaa helposti oikealla, tuskin hinnasta kysymys.

Ja nämähän olivat vain mielipiteitäni loistavasta ravintolasta josta pikkuviilauksella saisi vieläkin paremman eikä minua oikeastaan harmittanut kuin tuo tursokermavaahto jonka myynnin voisi kieltää kokonaan, niin kamalaa se on :)