sunnuntaina, syyskuuta 07, 2014

Praha, sneak peak

Vietimme siis erittäin onnistuneen pitkän viikonlopun Prahassa ihan kahdestaan juhlien molempien pyöreitä vuosia sekä miehen synttäreitä.
Kerroin jo aiemmin  matkastamme ja nyt tarjoan pienen kurkkauksen Prahaan.

Yksi suosituimmista nähtävyyksistä sijaitsi lähellä hotelliamme. Astrologinen kello.
Vanhankaupungin raatihuoneen torilla sijaitseva astrologinen kello on upea ja jonka rakensivat vuonna 1410 Jan Sindel ja Mikulas Kadanilainen. Kellosta näkee niin ajan kulun kuin myös auringon ja kuun sijainnin. Tasatunnein kello herää henkiin ja lopussa kukko kiekaisee. 
Tämä tulee kyllä nähdä jos Prahassa vierailet. Uskomaton!
Ja kun Prahaan haluat niin varaudu kävelyyn!
Okei, kyllähän sitä voi käyttää myös ratikkaa mutta ei millään malta kun on niin paljon nähtävää, ihania kuppiloita joissa lepupuuttaa jalkojaan saatikka ravintoloita joissa herkutelella.

Minun jalkojani hellivät Espanjasta ostetut Nao-kengät. Ihan parhaat kaupunkivaellukseen ja vielä bling-bling...tyyliini sopivat!
Ihanan pastellinsävyisiä asuntoja ja Vltava-joki.
Palladium-ostoskeskuksen vieressä on arkisin markkinat, ainakin kesällä. Ja nenääni osui tuoksu jostain ihanasta leivonnaisesta,
Kyseessä oli nämä tuubimaiset leivonnaiset.
Päällä sokeria ja pähkinämurskaa.....mutta tuoksu oli herkullisempi kuin itse tötterö. Aikasta kuiva minusta joten yli puolet jäi syömättä.

Markkinoilla oli kyllä kaikenlaista ihanaa. Kukkia, herkkuja ja ruokaa.
Ja olihan sitä pakko lounastaa paikallisilla herkuilla. Makkaraa sekä hampparia. Hamppari maksoi 100 koronaa (vai mikä se valuutta nyt on ) elillä about neljä euroa ja oli justiinsa tehty. Erittäin hyvä!
Torilla lasi viiniä 25 samaa valuuttaa elikkä euron. Cokis oli kalliimpaa joten "yllätys", päädyin viinilasiin.
Ja torilta lähdettiin kävelemään kohti Prahan linnaa. Huh, empä muistanut että matka on pitkä!
Joten pakko oli pysähtyä juomaan Proseccoa Limoncellolla ja kylkeen omenastruudeli. Nami!
Suosittelen käymään linnassa sekä Pyhän Vituksen katedraalissa. Kyllä vaan sitä vaan miettii miten tuommosia on pystytty aikanaan rakentamaan.
Ja emme käyneet sitten kuitenkaan täällä :D
Prahassa on kyllä mielettömän edullista sekä syödä että shoppailla. Nooh, merkkituotteet on kyllä samoissa kuin meillä mutta jos satut alennusmyyntien aikaan paikalle niin löytöjä voi tehdä.

Palladium -ostoskeskus on ihan ytimessä ja meitä kiinnosti lähinnä alimman kerroksen herkkuosastot.
Ostimme lajitelman erilaisia makkaroita ja myyjä pakkasi ne vakuumiin joten säilyivät erinomaisesti Suomeen asti. Niillä herkuteltiin ystävien kera mökillä taannoin.

Suosittelen Prahaa niin lyhyen lentomatkan puolesta kuten myös ihanien ravintoloiden sekä edullisten ostosten suhteen. Ja vielä pubi-postaus tulossa!

1 kommentti:

Martina kirjoitti...

Oijoi mitä kuvia ja vinkkejä! Iso kiitos näistä! Nyt en malttaisi odottaa enää millään lähtöä Prahaan. Onneksi pääsen matkaan ihan kohta. :)