maanantaina, maaliskuuta 23, 2015

Täydellinen pasta carbonara

Lukijanani muistat varmaan että olen erittäin addiktoitunut pasta carbonaran ystävä. Jumalaista herkkua on tullut syötyä niin Lontoossa, Saksassa, Saksassa Kölnissä, Espanjassa ja moneen kertaan, Kanadassa ja niin monessa muussa paikassa täällä kotimaassa kuin ulkomaillakin. Itse asiassa Italia on tainnut jäädä kokematta….pitäsköhän matkaa suunnitella :).
Olen saanut ihan syötäviä kuin aivan huippuannoksiakin.

Kotona olen useampaan kertaan tehnyt mutta sitä oikeaa reseptiä ei vaan ole tuntunut löytyvän. Seuraan Austraalian Master Cheffiä herkeämättä ja kappas! Siellähän kuuluisia Marco Pierre White opetti amatöörikokkeja kokkaamaan täydellistä pasta carbonaraa ja sitähän oli lähdettävä kokeilemaan.
Tästä ohjeesta tulee yksi annos, iso semmoinen :D

  • reipas 100g tuorespagettia tai laadukasta kuivaa spaghettia
  • 1/2 pakettia pekonia
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1,5 dl ruokakermaa
  • parmesaanijuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria 

Kuumenna kiertoilmauuni noin 180 asteeseen ja levitä pekonin siivut leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paahda pekonit rapsakoiksi noin 10-15 minuuttia.
Pilko pekonit rouheiksi paloiksi.

Kuumenna kattilassa vettä ja lisää reippaasti suolaa. Keitä pasta al denteksi.
Vinkki! Jos pussissa sanotaan keittoajaksi 9-10 minuuttia niin keitä vain 7 minuuttia. Toimii!

Pastan kiehuessa sekoita kupissa kananmunan keltuaiset sekä ruokakerma.

Siivilöi pasta ja kaada kuumennettuun pannuun. Sekoita hetki miedolla lämmöllä ja kaada joukkoon muna-kermaseos. Pyöräytä muutaman kerran. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ja se annoksen kasaaminen on se juttu!

Minua ärsyttää suuresti kun ravintolassa annos tuodaan pöytään ja päälle raastetaan parmesaania, pahimmassa tapauksessa se on valmista purkissa. Kun ensimmäiset haarukalliset tätä jumalaista herkkua on haarukoitu summuun, parmesaani on loppu. Ja jotenkin sitä ei vaan kehtaa sitten tarjoilijalta pyytää lisää. Vai kehtaatko sinä?

Marcon vinkki onkin että annos kasataan siten että alimmaiseksi raastetaan reilu kerros parmesaania ja päälle pekonia. Sitten pyöräytetään kasa spaghettia ja jälleen parmesaania & pekonia. Väliin myös mustapippuria. Ja annos kruunataan spaghettipyörteellä sekä päälle vielä parmesaania & pekonia.
Siis niin mahtavaa, voin sanoa ensimmäisen kokeilun jälkeen!

Uuh, aivan taivaallisen hyvää. Suosittelen kokeilemaan!

Edit - latasin tietenkin kuvan myös Instagram -tililleni ja kappas! Tänään Marco Pierre Whiten tiimi oli kommentoinut kuvaani. Wau! Olempa nyt ylpeä kuvastani vaikkakin ihan iPhonella napattu :D


8 kommenttia:

Elisa LPP kirjoitti...

Oi, nam!
Silti sanon, että se kokeilemani kaaliversio oli kyllä herkullista :D

Kakkutaikuri kirjoitti...

Heti kun näin otsikon, arvasin kenen reseptistä oli kyse. Näin nimittäin saman jakson ja kuola valuen katselin ohjelmaa. Kuten nyt myös tätä kuvaa. Vissiin pakko alkaa kokkaileen.

Terhi kirjoitti...

Elisa, täytyypä käydä kurkkaamassa!
Kakku Taikuri, tämä oli kyllä paras pitkiin aikoihin! Mun oli heti sen jakson jälkeen pakko kokeilla ja tällä mennään jatkossa :D

Veera kirjoitti...

Mä söin just ja nyt mulla on kamala nälkä. Meil on sama harrastus, tuo Masterchef, en ole vieläkään toipunut Byronin putoamisesta.

Mä kysyn aina ravintolassa onko juusto tuoreeltaan raastettua vai mitä. Jos ei ole niin pyydän jättämään väliin. Ja todellakin kehtaa pyytää lisää, kyllä carbonaraan kuuluua parmesaania kinos!

Terhi kirjoitti...

Veera, no älä….Byronin pudotus oli niin kolaus!
Nykyisin onneksi ei juurikaan enää tarjota valmiiksi raastettua parmesaania niin sitä ei älyä kysyä. Ehkäpä minunkin pitää rohkaistua ja pyytää vaan aina lisää koska eipä sitä parmesaania voi olla liikaa :D

Riitta kirjoitti...

Tämän on pakko olla syntisen hyvää! Mäkin nappasin ohjeen MC:stä - tuo kerrostaminen kuulosti erittäin toimivalta. Koska ei, en mäkään kehtaa pyytää ravintoassa lisää.

Terhi kirjoitti...

Tämä oli Riitta hyvää! Niin pitkään olen etsinyt toimivaa ohjetta ja tämä kerrostaminen oli kyllä neronleimaus!

Unknown kirjoitti...

löysin vastaavan ohjeen ja meidän perheen ehdoton lemppariruoka! laitan kerma-keltuaisseokseen pieneksi pilkottua valkosipulia mustapippuria) ja parmesan raasteen,saa olla reilusti.yhdistän isolla vokkityyppisellä pannulla höyryävän pastan ja pekonisilpun. lisään kerma-juusto-keltuaisseoksen pannuun ja pyörittelen nopeasti kasaan.on hyvää!!!