maanantaina, toukokuuta 11, 2015

Kaasukunkku avaa grillikauden täytetyillä paprikoilla!

Mitäkö odotan kesästä ehkä eniten? Grillausta!
Grillaan kotona terassilla ja mökillä niin kaasugrillillä kuin nuotiollakin. Ja tykkään grillata kaikkea; lihaa, kanaa, kalaa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzoja. Ompahan jokunen jälkiruokakin tullut grillattua!

Ennen grillikauden avausta täytyy kuitenkin muistaa tarkistaa niin grilli kuin kaasupullokin letkuinen Talven aikana mm. kaasuletkuun on voinut tulla murtumia. Eli ensin tarkistetaan ja sitten rillataan!

Kotona meillä on järeä grilli jonka “hairahdui” ostamaan messuilta mutta toisaalta, ompahan tullut grillattua. Minä puunaan grilliäni kuin perusmies autoaan, grillin pitää olla aina puhdas. Tietenkin grillissä pitää olla grillauksen jälki mutta minusta puhtaus on myös turvallisuuskysymys. En vaan osaa olla putsaamatta grilliä käytön jälkeen enkä voisi kuvitellakaan alkavani grillata likaisella grillillä.

Kun vaan aina muistaisi laittaa sen kaasuhanan kiinni! On niitä kertoja ollut muutama kun olisi halunnut alkaa grillaamaan, olen ladannut kaikki tarvikkeet valmiiksi ja kappas! Kaasuhana jäänyt auki. Nykyisin pidänkin kotona varapulloa J.


Halusin nyt grillailla jotain vähän erilaista joten valitsin suippopaprikat sekä jalapenot. Jos et omista grilleriä, onnistuu nämä myös peruspaprikoistakin.


Täytetyt paprika ja jalapenot:

 •        suippopaprikoita
 •        jalapenoja
 •        400 g jauhelihaa
 •         4 dl kypsää basmatiriisiä
 •         4 rkl paprika-chilituorejuustoa
 •        4 rkl valkosipulisalsaa
 •         keltaista cheddarjuustoa
 •         suolaa
 •         mustapippuria
 •         cayannepippuria
 •         emmentaljuustoraastetta 

Paista ja mausta jauheliha. Sekoita keitetty riisi ja jauheliha.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja valkosipulisalsa. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Täytteessä saa olla hieman potkua.

Leikkaa keltainen cheddarjuusto suikaleiksi.

Leikkaa paprikoista hatut pois ja täytä suippopaprikat jauhelihariisitäytteellä ja jalapenot cheddarjuustolla. Pursotinpussi on oiva apuväline suippopaprikoiden täyttämiseen!

Grillaa ensin suippopaprikoita noin 10 minuuttia ja kun ne alkavat saamaan väriä pintaan, lisää grilleriin jalapenot. Grillaa vielä noin viisi minuuttia.
Lisää ihan grillauksen loppuvaiheessa juustoraastetta suippopaprikoiden pinnalle.Jauheliha-riisitäyte riittää isommallekin joukolle ja sen voi ihan hyvin pakastaa jos kaikki ei mene.

Täytetyt paprikat ja jalapenot ovat ihanan helppoja pikkusyötäviä. Näistä voit hyvin tehdä myös kasvisversion jättämällä jauhelihan pois.
Yhteistyössä AGA


2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Eeei, Terhi, nyt on kyllä välineurheilua!!!!! :)

Terhi kirjoitti...

Nanna, pitäähänä sitä välillä olla :D