sunnuntaina, elokuuta 23, 2015

Kesän viimeinen mökkiviikonloppu Kuusirannassa

Kesän viimeiseen mökkiviikonloppuun päästiin lähtemään ajoissa perjantaina, viimeiseen siksi että seuraavat viikonloput ovat täynnä pikkumiehen säbäleiriä, rapujuhlia, Confetti Jyväskylän avajaisia, säbäturnauksia jne….ei tietoakaan milloin päästään seuraavan kerran.
Ja kappas, yllättäen meitä taas sää suosi koko viikonlopun. Kyllä näissä tunnelmissa kelpaa olla!
Pakkohan se oli päästä uimaankin ja kastelin prinsessan siinä samalla...
Perjantai-iltana saimme upean auringonlaskun.
Lauantaina lähdettiin pikkumiehen kanssa myöskin viimeisen kerran Uimaniemen kesätorille hakemaan ruisleipää. Luottoleipurin leivältä myöhästyttiin muutama minuutti, kaikki oli mennyt mutta saatiin toista sekä illaksi marjapiirakkaa jälkkäriksi.
Olin varannut ihanan marmoroitunutta ulkofilettä iltaruoaksi ja halusin kanttarelleja miehelle kastikkeeseen. Ei niitä löytynyt torilta joten paluumatkalla päätin pysähtyä luottoapajalle. Ja kas, sainhan kourallisen. Aika kuivia tosin kun ei ole satanut ollenkaan mutta kyllä kastikkeen kerma teki tehtävänsä ja sienet pehmeni.
Ja kun saavuttiin takaisin mökille, oli ahkera mies tehnyt pohjat tulevalle kodalle. Siihen se nousee syksyn aikana.
Siis lämmintähän riitti koko päivän ja päätettiin tehdä vielä vähän lisää klapeja. Ei muuta kuin uikkarit päälle ja klapikoneen ääreen. Superhauskaa! Ja vähintään kuutiollinen saatiin lisää polttopuuta. Huomaa prinsessakin osallistui, hah!
Ja jottei aika käynyt pitkäksi päätin myös pestä kodinhoitohuoneen matot.
Ruoka-aikaan tein ihanan fetasalaatin ja löysin muuten hyvän ranch-soossinkin. Aika lähellä jenkkiversiota, eipä ole ennen kotomaassa tullut vastaan.
Tein chilisiä valkosipulipottuja pannulla ja pihvit. Isännälle kunnon pihvi ja meille pikkumiehen kanssa lehtipihvit.
Kylläpä maistui päivän päätteeksi. Nami!
Jälkkäriksi sitä marjapiirakkaa mitä ostin kesätorilta ja roseskumppaa.
Vielä sunnuntain puhteiksi viriteltiin kristallikruunu huussin kattoon. Siis minähän en tykkää ulkohuusseista ja koska lottovoittoa ei ole tullut (=isoa mökkiä kaikkine herkkuineen ylärinteeseen) niin se on sitten rakennettava huussista semmonen että siellä kehtaa käydä. Ja sehän vaatii upean taustaseinän sekä kristallikruunun. Elämässä ei voi olla liikaa blingiä!
Olisin laittanut lattiaan vielä parketin mutta appiukko tuumasi että ei kestä joten se saa pintaansa vielä harmaan Betolux-kerran.
Tiskailin viikonlopun astioita ja kävin uimassa. Uittelin varpaita upean kirkkaassa Suonteessa ja päätin.
Menkää te miehet kotiin, minä jään tänne. Koska voin.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Aivan mahtava viikonloppu täälläkin takana. Kyllä sää suosi :) p.s. Kyllä elämässä (huussissa) täytyy olla blingiä :)

Terhi kirjoitti...

Todellakin täytyy! Eikä sitä blingiä voi koskaan olla liikaa :)