lauantaina, lokakuuta 24, 2015

Syysloma Kuusirannassa

Meni reippaasti yli kuukausi viime mökkireissusta ja kiitos työmatkojen sekä pikkumiehen säbäkauden avauksen.
Oltiin pitkään mietitty kotaa mökkirantaan taikka itse tehtyä kesäkeittiötä anopin tyyliin ja päädyttiin sitten kotaan koska sinne sai nukkumapaikan ainankin kolmelle vieraalle. Meillä kun kuitenkin vieraita käy mm. kesäjuhlilla niin kun asuntovaunurouva ajetaan pois on nukkumapaikat kortilla. 

Anoppi & appiukko oli tuloillaan katsastamaan kodan joten minähän pyöräytin siihen nopean omenapiirakan joka nautiskeltiin kodan ensimmäisillä tulilla.
Arctic House Finlandilta tilattu kota oli pystytetty juurikin oikeaan paikkaan, Lappi-paketti (kuksat, taljat, lämpömittari, paistinpannu, vieraskirja jne.) löytyi kodasta. Upea suoristus ja pystyttäjät olivat vielä kasanneet roskatkin yhteen pinoon josta ne oli helppo nostella peräkärryyn.
Suosittelemme!

Nyt vaan alkukeväästä odottaa maalausurakka! Enää tänä syksynä tuskin ehtii.
Omppupiirakka oman kotipuun omenoista menossa uuniin.
Iltatunnelma kodassa oli juurikin niin ihana kuin kuvittelin.
Ja olihan se loimutettava lohta heti ensimmäisenä iltana.
Tein kylkeen itse remoulade-kastiketta sekä ihan keitetyt potut sekä salaattia.

Vietetiin osa pikkumien syyslomaviikosta siis mökillä vähän laittaen mökkiäkin talviteloille. Miehet klapittivat lisää puuta ja anoppi siivosi rantaviivaa.
Pikkumies auttoi kun jaksoi, minä vastasin ruokapuolesta ja kärvistelin selkäni & jalkojen kanssa. Siitäpä sitten myöhemmin.
Varmaan moni teistä lukijoista miettii että aina siellä Terhin keittiössä on ihanat ruoat mutta kyllä meillä syödään myös viikonloppuna ihan perusruokaa. Nopeaa ja edullista.
Kuten mökkipäivänä lounaaksi mannapuuroa ja mehukeittoa. Kylkeen ruisleipää.
Iltaa istuttiin nuotiolla, poltettiin järviroihua sekä risusavotan saalista.
Sinne jäi mökkirakas.
Talvi saa tulla mutta me tullaan kyllä enemmin :)

3 kommenttia:

HELI TOIVONEN kirjoitti...

Wau ! Upeaksi on mökkinne kehkeytynyt vuosien saatossa. Grillikota varmaan parhaimmillaan syksyllä ja talvella eikä ole pahitteeksi Suomen kesässäkään 😉

Terhi kirjoitti...

Kiitos Heli Toivonen! Pitäiskin tehdä semmonen before - after postaus :) ja totta, vuosiahan tässä on mennyt mutta kun omalla rahalla tekee sen minkä ehtii niin aikaakin menee ;)

Ansku Gen kirjoitti...

Meillä on samanlainen kota mökillä. Ehkä pienempi, kun meidän kotaan on vaikea saada ketään majoitettua. Minkä järven rannalla teidän mökki on?