lauantaina, helmikuuta 13, 2016

Sydänsimpukat kermaisessa valkoviinikastikkeessa

Flunssa ja kuume näyttää nyt loppuvan, viuh! Viikonloppu on mennytkin levätessä joten tänään jo jaksoi vähän innostua kokkailusta.
Mies yllättikin että mitäs jos kokataan yhdessä, Espanjan muistoja….vuosien, vuosien takaa niitä ihania sydänsimpukoita. Ja minähän olin messissä heti :)

En juurikaan tykkää kalasta enkä hirveästi äyriäisistä mutta joku näissä pikkuruisissa simpukoissa on. Niitä en vaan ole bongannut kaupoista mutta sitten näin paikallislehdessä mainoksen Järvenpään Kalatalosta. Enkä silloin kiinnittänyt huomiota sen kummemmin.
No eilen sitten sanoin miehelle että "siellähän on huomenna erikoissimpukat 15 €/kg" ja siitä se sitten lähti.

Kilo ihanan tuoreita sydänsimpukoita lähti kotiin. No joo…..pikkumiehelle myös taimenta koska oletin että ei ehken ihan täpöllä syö näitä simpukoita :)

Huuhtele simpukat kylmässä vedessä ja ota joukosta pois ne jotka on avautuneet. Anna liota kylmässä vedessä puolisen tuntia.
Päätettiin tehdä itse ranskalaisia ensimmäistä kertaa ever ja nämä simpukat sen maun mukaan mitä muistettiin Espanjansta.

Ranuista tuli ihan jees, ei niin rapsakoita kun odotin joten en jaa reseptiä vielä ainakaan. Ehkä sitten kun onnistuu täysin. Kaikki nämä kyllä syötiin ja suola oli hyvä!

Kuivaa simpukat talouspaperin päällä.

Sydänsimpukat kermaisessa valkoviinikastikkeessa 

  • 1 kg sydänsimpukoita
  • 1 salottisipuli
  • 3 tl murskattua valkosipulia öljyssä
  • 1/2 punttia persiljaa hakattuna
  • 2 rkl sitruunaoliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl hapokasta valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria

Freesaa sipulit ja persilja voissa & öljyssä. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Lisää joukkoon kuohukerma sekä valkoviini ja anna kiehua hetki kasaan.
Lisää joukkoon simpukat ja anna kypsyä 3-4 minuuttia kannen alla. Pyöräyttele ja liikkuttele simpukoita.
Asettele soossi & simpukat vadille ja koristele tuoreella persiljalla.
Minä en lähtenyt tässä vaiheessa poistamaan avautumattomia simpukoita, ne voi heittää syrjään siinä vaiheessa kun syö. Kunhan vaan ohjeistaa syöjiä :)
Aikasta ihanan näköistä eikös?

Kylkeen ihanaa Rieslingiä, ranuja & aiolia. Eipä sitä muuta tarvitakaan!
Ja ehkä kauneinta mitä ruokailun jälkeen voi jäädä. Pino simpukan kuoria :)

Ja vinkki! Meillä jäi tuota kastiketta jäljelle joten pakastin sen. On aivan loistava esim. lohikeiton pohjaksi!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Missä näin Järvenpään Kalan ilmoituksen? Olisin hakenut minäkin, jos olisin tiennyt!! Terv. TiV

Terhi kirjoitti...

Heippa TiV! Taisin eksyä heidän FB-sivuille ja siellä oli mainos :)