keskiviikkona, elokuuta 17, 2016

20v hääpäivän startti, Riika & Jurmala

Niin sitä vaan vanhenee ja vuosipäiviä tulee toisensa perään.
Ollaan teini-iästä asti oltu yhdessä isännän kanssa ja tänä vuonna tuli sitten se ensimmäinen isompi etappi, 20 vuotta naimisissa. Pronssihäät.

Ja meidän teini lähti mummolaan pohjoseen niin me varattiin muutaman päivän reissu Riikaan. Oishan sitä voinut mennä vaikka minne mutta kun juuri kesäkuussa oltiin Turkissa (päivitystä tulossa) niin nyt haluttiin tämmönen nopea reissu, kuitenkin "etelään".

Olen varmaan miljoona kertaa jo kertonut että käytän aikaa aina hotellien & ravintoloiden valintaan ja niin tein nytkin. Päädyin TripAdvisorin suositusten mukaan ihan vanhassa kaupungissa olevaan Wellton Centrum Hotel & Spa hotelliin.
Aivan loistava sijainti ja kun otettiin lentokentältä bussi keskustaan niin eipä tarvinnut pitkään kävellä kun oltiin jo hotellilla.

Hääpäivän aamu aloiteltiin aamiaisella, skumpan kera joka kuului hotellin aamiaiseen. Mä niin aina löydän nämä hotellit :D
Heti hääpäivän aamusta päätettiin lähteä Jurmalaan, ihan Riikan kupeeseen. Olen käynyt täällä reippaat 10 vuotta sitten mutta muistin että junalla kannattaa mennä. Taksimatka olisi maksanut arviolta 20-30 € mutta juna, 1,40 € per napa. Ei paha ja matka-aika noin 30 minuuttia.
Jurmala on ihana rantakaupunki, hiekkarantaa on noin 30 kilometria mitä tallata.
Paitsi että päädyttiinkö me Korsoon??....
No ei, hauska tuo talon nimi silti vaikkakaan että harmi että alueelle nousee tämmösiä nykyaikaisia rakennuksia.
Käveltiin pitkin Jurmalan kävelykatua ja tällä kertaa en ollut etsinyt ravintolaa etukäteen vaan päätettiin mennä fiiliksellä.

Päädyttiin lounaalle Gan bei -ravintolaan kävelykadulle.
Valikoima oli laaja, sushia ja aasialaista....
...me tilattiin valkoviini, tietenkin päivän kunniaksi. Ja olihan lämmin päivä!
Aika hauska idea oli ravintolassa se että voit tilata pienen ja ison annoksen. Me kun haluttiin maistella kaikenlaista niin tilattiin pieniä annoksia; kanaa ja ankkaa sekä paistettua riisiä.

Ja uuh, olihan kyllä aivan super hyvää! Ja toki viini, seura, ihana päivä, aurinko ja tunnelma teki lounaasta parhaan ever :)
Ja vaikka massu oli jo aivan täysi niin oli pakko kokeilla banaanilla ja ricottajuustolla täytettyjä dumplinseja. Aaah, oli niin hyviä vaniljasoossin kera!
Lounaan jälkeen lähdettiin kävelemään, suunnattiin Jurmalan rannalle.
Ranta on ihana ja kannattaa kävellä pitsihuvila-alueen läpi. Minä en nyt saanut hyviä kuvia niistä.
Ei sitä hiekkarantalomalle tarvii kovinkaan kauas lähteä, Jurmala hurmaa!


3 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Ihania paikkoja toden totta. Itsekin pari vuotta sitten kävin. Niin kaunis arkkitehtuuri Jurmalassa.

Herkkuhovi kirjoitti...

Ihanan kuuloinen reissu ja hyvännäköisiä sapuskoja!
Paljon onnea teille. <3 :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Kaura ja Herkkuhovi!