lauantaina, elokuuta 13, 2016

Ravintola Roka, Street & Bistro

Confetti Rovaniemen avajaispäivänä kävimme syömässä ennen lentokoneeseen nousua ilmeisen uudessa Ravintola Rokassa. Olimme jo oven takana ennen avausta mutta emme yksin joka kieli että paikka voisi olla arvostelujen veroinen. 
Tarkistan muuten aina TripAdvisorista niin hotellit kuin ravintolat ja Roka olikin pompahtanut numero ykköseksi! 
Bistro on pieni, siellä istutaan kyllä tosi rinnakkain mutta lauantaina päivällä ei onneksi ollut ruuhkaa ja saatiin syödä "rauhassa". Sisustus on ihanan industriaalinen minusta, siltikin kotoisa ja hyvin simppeliä mutta kaunista.

Menut on seinillä mutta ainakin lauantaina meille tuotiin menut pöytiin. 

Vitsit, menussa oli montakin juttua mitä olisin halunnut testata mm. sänkkärit eli lämpimät leivät, ilmeisesti vähän hampparityyliin mutta olin kuullut että risotot ovat superhyviä joten. 
Tomaatti-basilikarisotto oli juuri niin hyvää kuin risoton olla pitääkin. Tämä oli ehkä paras tai toiseksi paras mitä olen ravintolassa koskaan syönyt. Myös paahdettu patonki oli todella hyvää, siinä oli jokin ihana maku että meinasin pyytää lisää. Mikähän siinä oli?


Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Rokaa! Lounasaikaan (yritin päästä viimeksi) paikka on todella täysi mutta lauantain alkutunteina tunnelma oli rauhallinen, palvelu ihan superystävällistä ja lähdettiin kyllä massut täynnä kotiin. Tänne tulen taatusti toisetekin kun Rovaniemi kutsuu, kiitos Roka!

2 kommenttia:

Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi kirjoitti...

Onpa tosi kiva kuulla, että Rovaniemelle on auennut näin viehättävä hyvän ruoan paikka. Täytyy testata, sehän on tuossa ihan lähellä :)

Terhi kirjoitti...

Suosittelen suurest! On pieni paikka ja varsinkin lounasaikaan näytti olevan tosi täynnä; pöydät ihan vieri vieressä mutta menen uudelleen! Parasta risottoa pitkään aikaan :)