sunnuntaina, elokuuta 21, 2016

Kesän burgeripläjäys

Tänä kesänä on tullut syötyä "ihan muutama" burgeri. En tiedä mistä himo syntyi vaan eipä se ole kyllä kesän aikana hyytynytkään :).
Burgereita on syöty niin kotona, mökillä, ravintoloissa kun kesätapahtumissa....ja ei, en ole kyllästynyt.

Kotona teen yleensä burgerisämpylän omalla luotto-ohjeellani mutta sämpylät on tosi tuhdit ja nyt onkin ajatuksena kehittää enemmänkin briossi-sämpylän tyyppiset. Tänä kesänä menin aika pitkälti kyllä helpoimman mukaan eli kaupan höttösämpylät. Tiedän. Mutta niissäkin on eroja!
Tämä oli ehkä paras hamppari kotona. Valuvalla kananmunalla kruunattu burgeri.
Burgeripihvit teen aina itse, 17%:n naudanjauheliha ja mausteeksi suola, mustapippuri ja grillausmaustetta.
Ravintola Mankelissa tuli syötyä muutama burgeri kesän aikana. Sattuu olemaan ihan vieressä joten kävellen pääsee ihanalle terassille herkuttelemaan.
Mankelin taso vähän heitteli kesän aikana, viime vuonna sämpylät oli parempia mutta suosittelen kokeilemaan. Mankeli on avoinna vielä syyskuun alkuun.
Rovaniemellä söin myös työmatkalla maukkaan burgerin.

Turkin lomamatkan all-inclusive burgeri oli köyhä mutta upposi varsinkin teinille...
....ja ehkä yksi myös parhaista burgereista oli Jukolan juuston chilicheddarjuustolla kuorrutettu komeus! Jukolan juusto sijaistee ihan mökkipitäjämme naapurissa joten siellä tulee aina välillä käytyä mutta onneksi näitä upeita juustoja saa jo monesta ruokakaupasta. Suosittelen herkkunapuja! Niin hyviä :)
Taste of Helsingissä taas maisteltiin haukiburger vol kakkosta Bistro O Matilta ja kyllähän se toimi jälleen, aivan superihanaa. Oikein harmittaa ettei tänä kesänä ole oikein ehtinyt olla mökillä että olisi saanut haukea ja olisi voinut kokeilla tehdä toisintoa.
Ja meidän kesän herkkuburgeri on kyllä ollut crispy chicken. Laitan kanasta reseptiä tulemaan mutta burgeriin kuuluu siis rapea kana, spicy garlic-kastike (ei saa Suomesta mutta täytyy kehitellä tähän mätsäävä versio) ja Ranch-kastike. Ihan superhyvää!
Ja joistakin ruokakaupoista saa jo ihan kohtuullisen hyvää Ranch-soossia, mm. Cittareista.

Välillä tehtiin kesällä myös supertrendikkäitä slidereita.
Näissä slidereissa oli ihan porkkanasämpylät ja peruspihvit, vähän reilut tosin :).
Mökillä tehtiin burgeita niin nuotiopaikalla kuin kodassakin ja tietty, vain parhaista raaka-aineista.
Myös Riikassa 20v häämatkalla syötiin burgerit. Miehen, ei ihan niin pieni burgeri :D
Ja on näitä syöty vielä enemmänkin mutta kun vaihdoin puhelimen niin osa alkukesän kuvista jäi vanhaan mutta ne löytyvät kyllä Instasta. Jos et jo seuraa niin kipinkapin seuraamaan.

Miten on, maistuiko sinulle hampurilaiset kesällä? Ja millaisia?

Niin ja minun burgerissa pitää olla aina juustoa, mieluiten cheddaria. Hyvää majoneesia sekä paistettu kananmuna, se löysä ;)

19 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tähän aikaan tai siis, ei mihinkään aikaan sais katsella tälläisiä niin LURPS kuvia! Ihan hirveen hampparihimo iski! Pakko saada pian yks tai kaks purilaista ;)

Terhi kirjoitti...

No niimpä Peggy, mullekin tuli "taas" nälkä :). Eilen syötiin huippuburgeti The Bullissa Tampereella kuva ei vaan onnistunut :). Mä taas niin ihailen sun friikkipirtelön kuvaa!

Sari kirjoitti...

Voi huh mitä kuvia tosiaan. Yritä tässä nyt mennä nukkumaan, kun iski kauhea nälkä. Kesällä ei tullut syötyä kuin pari hampurilaista, joka on siis tosiaan ihan liian vähän ;)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Sari! Minullakin jo nälkä ;)

Alisa Suusta suuhun kirjoitti...

Mulle tuli ihan ähky näitä katsoessa :D En ole siis itse kovasti hampurilaisten perään,vaikka mieheni söisi niitä mieluiten jokaisella aterialla. Suosikkihampurilaisenii on Alberin pöllön kasvisburgeri, joka tulee pienestä luukusta ravintola Grönin keittiöstä pubin puolelle. Upeita burgerikuvia joka tapauksessa!

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

On siinä burgeri poikineen :-) Mikäs siinä, hyviähän burgerit ovat. Myönnän itsekin niitä tasaiseen himoitsevani. Minusta vaan on vuosien varrella tullut tosi kranttu leivän suhteen ja usein jää "kansi" syömättä, jos tuntuu liian isolta ja hötöiseltä suhteessa täytteisiin

Viivi Elämää vanhassa kansakoulussa kirjoitti...

Voihannenä! I-h-a-n-i-a. Muutaman burgerin olen tänä kesänä syönyt. Me tehdään aina ruispalan tai reissumiehen väliin kun ei vaaleaa leipää syödä. Pitäis kyllä käydä vetämässä joku tollanen ja hyvällä omalla tunnolla vetää yksi burgeröveri! 😍

Terhi kirjoitti...

Kiitos Alisa! Mulla taas Minna aina "häviää" pohja :), en tiedä miten siinä onnistun, hih.
Nuo kaupan höttösämpylät ei ole kyllä parhaita ja suosin kyllä itsetehtyjä. Viivi, ilman muuta kunnon burgeriöverit!

Riikka kirjoitti...

Tämän kesän paras syömäni burgeri on ehdottomasti ollut Porvoossa Meat Districtissä, se oli vähän turhan raa´asta pihvistä huolimatta liki täydellinen.

Onko sulla joku suosikki noista kaupan valmissämpylöistä? Mä teen yleensä isomman satsin kerralla ja pakastan osan, sämpylöiden valmistus kun on hamppareissa se työläin vaihe.

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Mä olen syönyt ihan liian vähän burgereita tänä kesänä :D mua kiinnostaisi myös lempparit noista kaupan valmisversioista, usein ne on niin höttöisiä ja oon aivan liian laiska tekemään itse.

Dinner4u2 kirjoitti...

Ihania hampurilaisia! Burgereita tulee syötyä tasaiseen tahtiin - niin kotona kuin ravintolassa, eikä kyllästymistä ole ollut ilmassa. Mankelissa en ole käynyt (vielä) syömässä, vaikka aika lähellä nyt asutaan. Kiinnostaisi kokeilla myös ratsastuskeskus AInon ravintolan burgereita, ootko maistanut niitä? Jos etukäteen ollaan suunniteltu hampurilaisten syöminen, niin silloin useimmiten teen briossisämpylät itse. Spontaanit burgerit valmistuu kaupan sämpylöistä. Toi Bistro o Matin burgeri on mulla maistamatta, se kiinnostaa kovasti! Hampurilaiset on kyllä kivaa safkaa. Niistä saa varioitua vaikka millaisia ja useimmiten maistuvat kaikille :). Niin ja Jukolan juustot on hyviä, on meidän mökkimatkan varrella, niin silloin tällöin tulee siellä poikettua juusto-ostoksilla.

Terhi kirjoitti...

Mä palaan Riikka ja Anne niistä suosikeista kun en millään muista valmistajaa, kurkkaan seuraavalla kauppareissulla :). Vaikka Pirkkaa monesti suosinkin niin ne on kuivia eli ei niitä.

Dinner4u2, asutaan sitten ilmeisesti aikasta lähekkäin :D. Meillä kävelymatka Mankeliin. Ja juu, tuli testattua ratsastuskeskuksen hampparit ja olihan niissä potentiaalia mutta ainakin meillä niin paljon suolaa että puolet jäi syömättä. Mainitsin heidän FB-sivuilla mutta eipä tainnut koskaan tulla vastausta joten eipä toiste. Huilia voisi käydä kokeilemassa, uudistavat kuulemma listan syyskuussa ja aikoinaan ollut hyviä burgereita mutta ainakin Eat.fi:ssä huonot arviot.

Andalusiana kirjoitti...

burgereita on täällä tullut koko kesän aikana syötyä tasan yksi.Nyt mietin miksi ei enemmänkin...


Olen kyllä niin sitä mieltä, että kunnon briossi sen olla pitää- höttöpulliin en edes koske.

Hannele kirjoitti...

Hyvää burgeria ei voita mikään!

Tuota kaupan höttösämpylämerkkiä jään minäkin odottelemaan, vielä en ole nimittäin hyviin kaupan "hampurilassämpylöihin" törmännyt.

Minun burgerissa pitää olla raikasta salaattia, tomaattia, hyvä kastike ja pikkelöityä tai karamellisoitua sipulia. Oikea cheddar on hyvä lisä.

Helinä kirjoitti...

Täälläkin tulee syötyä jonkin verran burgerien ja paras taitaa olla ihan se perinteisin, eli perinteisillä täytteellä (muna-pekoni-juusto) ja puugrillissä paistetulla pihvillä varustettu versio. Mutta oli tämä viime kesänä nautittu meksikolaisburgerikin ihan älyhyvää: http://puistolanbistro.blogspot.fi/2015/08/meksikolaiset-burgerit.html?m=1

Herkkuhovi kirjoitti...

Aah mikä burgeripläjäys! Tajusin tässä samalla että meillä taas ei syöty yhden yhtäkään burgeria kesän aikana :O Täytyy kyllä viikonlopuksi tehdä, ja kaupan sämpylöitä tykkään monesti minäkin käyttää. Ei ole tuhteja ja toisekseen en tykkää yhtään leipoa sämpylöitä :D

Juulia / Vaimomatskuu kirjoitti...

Jaa että vai maistuuko burgeri? Mun piiiiitkä kasvissyöntikauteni loppui burgeriin että juu, kyllä maistuu! Tärkeää ei mun mielestä niinkään ole yksityiskohdat, kuin niiden välinen tasapaino. Usein multa jää sämpylän kansi syömättä, jos kokonaisuus on muuten liian kuiva. Valuva muna todennäköisesti kyllä fiksaisi sen ongelman burgerissa kuin burgerissa! Olipa herkulliset kuvat ... ja nyt on kyllä saatava hyvä burgeri nenän alle tässä lähiaikoina.

Terhi kirjoitti...

Hyvä, hyvä Vaimomatskuu! Burgeri on vaan parhautta, munalla ;)

JenniinaE kirjoitti...

Näyttää kyllä tosi hyvältä!