tiistaina, marraskuuta 21, 2017

Joulua kotonani sekä vadelma-mascarpone jälkkäri

Insta-tililleni laitan joka päivä jotain, aina melkein jotain kuvaa jouluun liittyvästä näin sesongin kynnyksellä. Mä olen semmoinen "jouluharakka" että kaikki siihen liittyvä ja blingbling kiinnostaa ja välillä tuntuukin että mihin minä saan taas nämä kaiket mahtumaan 😂

Viime vuonnahan en bloggaillut ollenkaan, jaksaminen oli kortilla ja siitä voitkin lukea enemmän täältä ja joulunkin sisustus jäi olemattomiin. Viimeisiin päiviin.
Mutta nyt taas "vähän elossa" tuntuu että on ihanaa laittaa. Meidän portaikko alakertaan sai uudet led-valot kaiteisiin, aivan superiisi asentaa ja niin näyttävät!
Pentikin porot päätyi myös portaikkoon mutta empä ehken uskalla sytyttää kynttilöitä vaikka kiviseinä taustalla onkin.
Nyt kun olen jaksanut ja saanut ajaa autollakin niin olen kyllä kierrellyt sisustuskauppoja ym. ihan huolella 😂
Tämä ihana käpy, led-valoin löytyi ale-hintaan Jyskistä.
Ja mä olen aina haaveillut vanhasta ikkunanpokasta. Tämän ostin muistaakseni vitosella jostain kirpparilta ja hain Järvenpäästä. Maali oli ihanasti kulunut, just kuten halusinkin.
Ikkunanpoka pukeutuu sesongin mukaan, nyt jouluun.....ja mies ei ymmärrä ollenkaan. Kuulemma turhake josta putoaa maalinpalasia lattialle....whaa-at?
Ja kun joulufriikki olen niin arvatkaapa olenko myös "tyynynpäällisfriikki". Jep.
Viime vuonna jo jouluni oli havunvihreää, kuparia, mustaa, hopeaa ja valkoista. Tänä vuonna tuo värimaailma säilyy kuparia lukuunottamatta.

Voiko sisustustyynyjä olla liikaa?
Useampi tyynyn päällinen H&M Homesta....meinasin kuolla sinne kaiken kimalluksen ja ihanuuden keskelle 😅

Ja vähän kurkkausta vielä olohuoneeseemme. Meidän kotihan on semmoinen että eteisestä tultaessa vastassa on keittiö taikka olohuone. Kummastakin näkee kumpaankin, välissä on takka. Minä rakastan koska kokkaus on se mun juttu ja eniten vietän aikaa keittiössä. Sen pitää olla kodin sydän.

Olohuoneen toisessa nurkassa on meidän ensimmäinen oikea kaluste. Kunnon puuta oleva lipasto, puusepän käsin tekemä. Muistan, että maksoimme siitä aikanaan maltaita...enää se ei ole ehkä meidän näköinen mutta ei siitä raaskita luopuakaan.

Kiikkustuolin löysimme vanhasta mummon mökistä Espoosta kun ostimme sieltä aikanaan tontin. Kiikkustuoli oli pitkään anopilla mutta muutti meille muutama vuosi sitten. Siinä on Mademoiselle -ilmettä mutta mielestäni se ei ole se. Kopioitahan tehtiin tuohon aikaan todella paljon. Mitä luulet?
Ja vielä kurkkaus minun nurkkaani makuuhuoneessa.

Siinä se on, teos joka puhutteli ensi hetkellä kun sen näin ja oli pakko lähestyä teoksen tekijää että joskopa olisi myynnissä.  Zirbaslife on yhden taiteilijan valokuvaaja ja suunnittelija. Sirpa on ystäväni, teinin ystävän äiti ja olemme tunteneet about +10 vuotta. Yht'äkkiä Sirpa hyppäsi uraltaan taiteen pariin ja oikean ratkaisun hän teki. Olen saanut nauttia mm. Kurkistus -tuotteista joita himoitsen edelleen mökille.
Musta aurinko. Minä. Se mitä minä tunnen.

Ja lupasin helpon jälkkärireseptin. Tämä on 😋

Vadelma-mascarponemousse
  • 1 prk vispikermaa
  • 1 prk mascarponea (suosin Pirkan parhaat)
  • 1/2 rasiaa vadelmamarmeladia
  • tarvittaessa sokeria
  • tuoreita vadelmia
  • Amaretti-keksejä 
  • kimallejauhetta
Annosteluun tarvitset pursotinpusseja sekä tarjoiluun amuse-kuppeja, nämä amuse-kupit on niin hyviä sekä suolaiseen että makeaan tarjottavaan. Niin ja voit pestä ne astianpesukoneessa, ylätasanteella!

Mousseen vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita sekaan mascaponejuusto. Maista, lisää vadelmamarmelaadi ja lisää vähän sokeria tarvittaessa.
Ota pursotinpussi mutta älä leikkaa kärkeä auki jos vaikka haluat tehdä jälkkärin illalla tai seuraavana päivänä. Lapa massa pussiin ja kierrä pussi kiinni.

Kun on jälkkäriaika niin murenna amuse-kupin pohjalle vähän Amaretti-keksiä, leikkaa pursotinpussin kärki ja pursota moussea, muutama puolitettu vadelma, murua, moussea ja vadelmaa. Päälle vielä moussea sekä yksi vadelma ja Amaretti-keksi.
Koristele koristejauheella, supernäyttävää!

Helppoa!

Oisko teistä kiinnostavaa nähdä keittiötäni livenä Instassa? Teen Instassa liveä joten tulipa vaan mieleeni.

Niin ja onko teidänkin mielestä osa kuvista vähän blurria? Minusta on ja häiritsee, lataustapa on syypää mun hymyyn 😝 Käh!

7 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Hei Terhi ja kiitos näistä vinkeistä ja reseptistä!
Juurikin tarvitsin jälkkärivinkin tuleville 70-sille ja tässä se tuli!
Kerrotko vielä, montako annosta tuosta ohjeesta tuli.

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa kun jaksat taas bloggailla! Täällä toinen tyynynpäällis-friikki: onko tuo walking in a winter...päällinen myös H&M homesta vai muualta? Ihanaa joulunalusaikaa!- Rida

Terhi kirjoitti...

Ihana Jonna! Annoskokoa on vaikea sanoa kun tuonhan voi tehä vaikka mimmoseen kulhoon mutta noiden vetoisuus on 12,5 dl eli tosi pieniä mutta toi jälkkärikin on uuh, maukas :D....tohon kokoon saat kyllä ainakin 10 jälkiruokaa. En lupaa!

Rida - ihana sinä <3 Toi tyynyn päällis on Jyskistä ja siellä taisi olla nyt vielä ale noissa, jotain +3 €. Jos en väärin muista!

Jonna kirjoitti...

No sehän on just passeli määrä tommosenaan. Löytyykö nuo kulhot Pirkkalan Confettista?

Terhi kirjoitti...

Kääk, siis Jonna E, 1,5 desiä tiettenkin ja kannattaa soittaa Pirkkalan myymälään. Kyllä valikoimissa pitäisi olla mutta jos ei niin olethan yhteydessä!

Terhi kirjoitti...

Ja kun ei mene putkeen niin ei eli 1,25 dl vetoisuus!

Jonna kirjoitti...

Mä poikkean ens viikolla Pirkkalassa ostoksilla :D