perjantaina, tammikuuta 26, 2018

Chicken parmigiana eli parmesaani kana

En sitten heti eilen jaksanut postailla parmesaani kanan ohjetta, nostin hermokipulääkitystäni ja uni maistui koko päivän...tänään myös😌, kyllä ketuttaa kun mitään ei päiväsaikaan saa aikaseksi vaikka miten haluaisi.
No, toivon että tämä on vain ohimenevää. Tänään tupsahtikin postilaatikkoon Hyvinkään sairaalaan kutsu fysiatrille joten saapa nähdä mitä tuo tullessaan muutaman viikon päästä.

Mutta nyt,

Chicken parmigiana
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • pallo mozzarellaa
  • 2 tl suolaa
Mittaa korppujauhot lautaselle ja sekoita joukkoon puolet parmesaaniraasteesta sekä suola. 
Riko kananmunat toiselle lautaselle ja vispaa rakenne rikki (minulla tässä vielä kokonaisena).
Laita loppu parmesaaniraaste toiselle lautaselle sekä mozzarellapallo.

Ota uunivuoka valmiiksi. Mulla ihana Finelin vanha uunivuoka, punaisin reunoin 😍, keräätkö sinä muuten Fineliä?

Ai että mä rakastan näitä esivalmisteluja, että kaikki on just eikä melkeen valmista niin ei tarvitse säätää!

Nämä saa nyt odottaa ja jatketaan:

  • purkki tomaattimurskaa & vettä
  • 2 rkl valkosipulimurskaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • sipulin jämät hienonnettuna jos sattuu löytymään

Kaada paistinpannulle purkki tomaattimurskaa sekä puolet samasta määrästä vettä.  Lisää joukkoon valkosipulimurska ja kuivattu oregano. Tuore käy loistavasti mutta eipä sattunut olemaan.
Niin ja mulla oli sipulin käntyt (jos katsoit Insta-liven) niin heitin ne silputtuna sekaan, ei kannata heittää hukkaan!

Laita tässä kohtaan uuni lämpiämään noin 230 asteeseen grillivastuksen kanssa. Tarkoitus on että juusto vain sulaa, noin 5 minuuttia kun kaikki muu on jo kypsää.
Anna soossin poreilla 5-10 minuuttia kunnes hieman sakenee.

Ja ohje jatkuu....
  • noin 400g paketti ohuen ohuita kanaleikkeitä (meille sattui pakettiin 5kpl) tai jos ostat rintafileitä niin puolita jokainen
  • 1/2 pakettia Rummo-spaghettia tai jotai mieleistäsi
Uita kananfile kerrallaan ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa, molemmin puolin ja aseta syrjään odottamaan.

Kaada tomaattisoossi uunivuoan pohjalle.
Laita Rummo-spaghetti keittymään kuumaan veteen, tämä on kyllä ihmepastaa kun ei se keity yli millään. Keitä silti vain noin 10 minuuttia😀
Paista broiskut rypsiöljy+voiseoksessa kohtuu lämmöllä, ei liian kuumalla.
Lisää kypsät broiskun fileet tomaattikastikkeen päälle ja murenna mozzarella-pallo niiden päälle. Jätin yhden fileen teinille ilman kun hän ei niin rakasta juustoista ruokaa😊.
Ripottele loppu parmesaanijuusto broiskujen päälle.
Uuniin, grillivastuksen alle se 5 minuuttia tai kunnes mozzarella on sulanut ja sitten lautaselle valutetun spaghetin kera ja ääntä kohti.
Koko perhe oli kyllä sitä mieltä että oli superhyvää! En muista syöneeni edes Italiassa saatikka Suomessa joten vertailupohjaa ei ole mutta jos ruokaa ei jää jäljelle niin se on kokille bueno👌 Ja tämä on arki-iltanakin nopea toteuttaa...leivitykset säikäyttää mutta äläpä anna, kokeile ihmeessä!
Tulevan viikonlopun piristykseksi 20 reilun kaupan ruusua vain minulle🌹

Ei kommentteja: